Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wy z tym tematem tak na powaznie? Po przeczytaniu 2 pierwszych sron przeniosl bym go do dzialu Humor

Wy z tym tematem tak na powaznie? Po przeczytaniu 2 pierwszych sron przeniosl bym go do dzialu Humor

Banik, ale łoco Cię się rozchodzi?? :)

a ja wczoraj wycialem ograniczniki ramy, wyciagnalem lagi - przygotowane do wymiany oleju, nawiercilem otwory w blotniku, przygotowalem hugger, blotnik oraz centralke do malowania, wywiercilem otwory w polce gornej i przelozylem wiezyczki, zmontowalem pompe hamulca wraz z nowa klamka, oraz zamontowalem to wszystko na kierownicy, nowych wiezyczkach itd.

Edytowane przez Walle

Banik, ale łoco Cię się rozchodzi?? :)

dwa srony (tu chyba miało być "m") przeczytał i się mu Humor od razu poprawił. Nic dodać nic ująć. Radzior - Tobie jak dziecku trzeba tłumaczyć.

No i ja chcąc nie chcąc mam co robić przy swoim moto.

Chciałem dzisiaj polatać na moto a tu akumulator padł.

Spróbuję go naładować,mam nadzieję ,że wystarczy!

• 2 weeks later...

Czyszczenie i regulacja gaziorów ;) Od razu lepiej cyka  :usmiech:

• 2 weeks later...

Nowy kompletny napęd :-) + pierwsza jazda w deszczy w tym roku. ihost_1432577921__20150525_195301.jpg

Superaśnie ja też dzisiaj założyłem sobie nowy łańcuszek DID i nowe zębaty :oki:. Trochę brakło czasu żeby przetestować sprzęt ale jutro nadrobimy :driving_moto: .

Założona nowa szeroka kiera leoshi, czarne klamki cnc, crash pady goleni i osłona chłodnicy r&g racing, zmieniona żarówka h4 na osram night breaker unlimited plus i ustawiona na nowo lampa. Na deser naciągnięty i nasmarowany łańcuch :)

Edytowane przez BeHa

dziś zgubiłem popychacz sprzęgła :usmiech:  fajnie olej leci  :blink:

Zamontowałem mojemu bandziorkowi gmole GIVI. Dodałem mu przez to bardziej turystycznego "imadżu" :zeby:

ihost_1432725262__20150526_192617.jpg

Ja dzis zabralem sie i w koncu zrobilem gniazdko

B5aVP0C.jpg

• 2 weeks later...

Odebrałem moto z serwisu. Zrobione: regulacja luzów zaworowych, synchro, wymiana świec na NGK, wymiana płynu chłodzącego, nowe uszczelniacze w lagach + olej. Zapłaciłem 850 zł.

I teraz sonda: ile szacunkowo w Waszych miejscowościach by to kosztowało? Pytam z ciekawości, dla porównania.

Wymiana opony na tył na Pirelli Angel ST :)

Edytowane przez Tusiek

No ja parę dni temu zmieniłem uchwyt nawigacji z TomTom V5 na Rider 400 i podłączyłem na nowo zasilanie bo Panowie z Suzuki jak montowali przed odbiorem motocykla się nie popisali kreatywnością. Teraz czekam na gniazdko zapalniczki 4ride z przekaźnikiem by założyć w owiewce, kufer centralny Givi E55 + zestaw LED stop + oparcie + stelaż i płyta oraz kufry boczne ze stelażami Givi V35N. Dojedzie wszystko to będę montował i w końcu będzie jak się na dziorka spakować porządnie. No i nabyłem tankbag oxforda 18l na drobne wypady by plecaka nie zakładać. Jak jadę sam to pół biedy z tym plecakiem, ale jak jadę z lubą to ona musi nosić i co stajemy i chce odejść to daj portfel daj to ;p wolę mieć to na baku. Poza tym, jako, że TomTom Rider 400 używa telefonu jako dawcy netu na trasie, a to może dawać po baterii w telefonie, chcę w tankbagu trzymać telefon i ładowareczkę wpiąć w nowo założone gniazdo. To załatwi sprawę, a jednocześnie sam nie będę przypięty na stałe do motocykla kablem ;p 

No ja parę dni temu zmieniłem uchwyt nawigacji z TomTom V5 na Rider 400 i podłączyłem na nowo zasilanie bo Panowie z Suzuki jak montowali przed odbiorem motocykla się nie popisali kreatywnością. Teraz czekam na gniazdko zapalniczki 4ride z przekaźnikiem by założyć w owiewce, kufer centralny Givi E55 + zestaw LED stop + oparcie + stelaż i płyta oraz kufry boczne ze stelażami Givi V35N. Dojedzie wszystko to będę montował i w końcu będzie jak się na dziorka spakować porządnie. No i nabyłem tankbag oxforda 18l na drobne wypady by plecaka nie zakładać. Jak jadę sam to pół biedy z tym plecakiem, ale jak jadę z lubą to ona musi nosić i co stajemy i chce odejść to daj portfel daj to ;p wolę mieć to na baku. Poza tym, jako, że TomTom Rider 400 używa telefonu jako dawcy netu na trasie, a to może dawać po baterii w telefonie, chcę w tankbagu trzymać telefon i ładowareczkę wpiąć w nowo założone gniazdo. To załatwi sprawę, a jednocześnie sam nie będę przypięty na stałe do motocykla kablem ;p

Masz nowego bandziora, nie lepiej było dołożyć parę groszy do tankbaga i kupić coś z tanklockiem? Szkoda lakieru na baku :-)

(Przepraszam za błędy - pisane z taptalka)

Pod torbę za każdym razem będzie szła ściereczka z mikrofibry. Chcę spróbować czy w ogóle będę z tym jeździł. Ale rozmawiałem z kilkoma osobami i nikt się jakoś na uszkodzenia lakieru nie skarżył. Jak torba i dziorek są czyste to co może się dziać.

Z resztą to tylko motocykl, mało elementów. Jak się lakier zmęczy za 5 lat to go polakieruję albo kupię nowy motor bo mi się do tego czasu milion razy zmieni koncepcja, nie ma co chodzić jak koło jajka bo zwykle wtedy można więcej napsocić niż zyskać. Ale dzięki za uwagę :) jak spojrzałem na ceny tankbagów z takim montażem to mi się odechciało :P taniej wychodzi nowy lakier na bak :D

Edytowane przez skrystos

Zamiast mikrofibry używam syntetycznych irch viledy.Kosztują grosze chociaż cena nie jest ważna,ale nie powodują uszkodzeń lakieru i nie pozwalają na przesunięcia tanka .Sprawdzone w zeszłym sezonie na takim samym Oxfordzie 18.

O i to dobra rada :) ja mam mikrofibre do luster od Jan niezbędny ale spróbuje kupić to co radzisz.

Edit:

Kupiłem szmatkę z naturalnej irchy, akurat pasuje pod tankpad :) więc będę przecierał jedno i drugie, podkładka i wio. Dzięki za pomoc

Edytowane przez skrystos

Pogłaskałem po baku i czule przemówiłem do mojego Bandyty. Dziś tylko na tyle mnie stać. Jestem po wycięciu wyrostka. Rodzina mnie mocno też pilnuje. Może to i lepiej.... 

wymieniłem dysze olejarki

w końcu szewc zaczął w butach chodzić - bo wstyd był mieć największą prowizorę na świecie

Masz nowego bandziora, nie lepiej było dołożyć parę groszy do tankbaga i kupić coś z tanklockiem? Szkoda lakieru na baku :-)

Wykrakałeś :P ale porysował bak nie sam tankpad tylko luźna sprzączka którą można prypiąć torbę do kierownicy. Mam takie zmatowienie w jednym miejscu za wlewem paliwa. Spoleruję potem lekko i nie będzie śladu, a sprawę sprzączki już rozwiązałem :P

Wykrakałeś

To przynajmniej wiesz czyja to wina :-) z resztą pierwsza rysa boli najbardziej potem to już się nie zwraca uwagi :-)

To przynajmniej wiesz czyja to wina :-) z resztą pierwsza rysa boli najbardziej potem to już się nie zwraca uwagi :-)

Jest jak mówisz ;) szybko przestanę się tym przejmować. Od motocykl jest do jeżdżenia nie do patrzenia. Aczkolwiek trochę teraz żałuję że nie wziąłem go w białej perle ;p mniej by było widać :D Za kilka lat będę kupował nowy sprzęt to będę kombinował z kolorami ;p 

• 2 weeks later...