Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 8.05.2021 o 13:54, jacek1 napisał:

Ps. Co robicie ze zużytymi olejami i płynami jak wymieniacie je sami (sie rymnęło) ?

Można bezpłatnie oddać do PSZOKu.

• 3 weeks later...

A ja dziś po raz pierwszy od zakupu sprawdziłem czy są jakieś błędy 😀

Dodatkowo czujnik TPS był na dole, teraz jest idealnie 😀

A przede wszystkim 130 km nowego nalotu. Oryginalna kanapa jest dla mnie koszmarem...

IMG20210530182202.jpg

Edytowane przez Batman

Wymieniłem płyn hamulcowy + nowa oponka na przód

Odebrałem ze sklepu nowy akumulator :P Na jesieni kupiłem nowy, exaida, nie dotrzymał do wiosny, mimo ładowania, rozładowywania, był wyjęty z moto itp.  Oddałem go tydzień temu i powiedzieli 2 tygodnie, znając trochę tą branżę, liczyłem się, że trzeba kupić następny. A tu niespodzianka, akumulator miał wewnętrzne zwarcie, dziś telefon i nowy do odebrania :) Będzie jazda w długi weekend 😁😁

W dniu 9.05.2021 o 19:09, Tomek napisał:

Znowi zmieniłem kierownicę. Tym razem jest wygięta bardziej w stronę kierowcy.

Porównanie z moją poprzednią

20210509_132916.jpg20210509_132939.jpg

Dodatkowo jestem na etapie wyp... chińskich halogeników.

Znaczy prace twórcze trwają ;)

Ale o tym w innym dziale napiszę jak skończę :)

jakiś namiar Tomku na kierownicę?

1 minutę temu, Asterix napisał:

jakiś namiar Tomku na kierownicę?

Kupiłem od TEGO gościa

Chciałem se po raz pierwszy od zakupu zmienić filtr powietrza. Kupiłem nawet nowy. Rozbieram i co? I nie wymieniam 🥰

filtr2.jpg

Ale uprać i naoleić możesz! :D

3 godziny temu, ar1tur napisał:

Ale uprać i naoleić możesz! :D

Rzekłbym powinien:)

W dniu 30.05.2021 o 20:47, Batman napisał:

Oryginalna kanapa jest dla mnie koszmarem...

Dla mnie to najwygodniejsza rzecz na motocyklu, serio! Nie miałem nigdy akcesoryjnej, ale moja jest bardzo wygodna - przeloty dzienne tysiąc kilometrów, 12 godzin w siodle nie są dla mnie problemem.

G

• 2 months later...

Może nie dziś, bo na przestrzeni ostatnich miesięcy.

Wróciłem do filtrów KNa (były lejki). Poprawiła się trochę góra bo tego mi brakowało.

Wyleciało sprzęgło antyhoppingowe z ducati. Został założony oryginalny kosz b12 a bebechy z gixxa. Działa to wspaniałe. W końcu mogę ruszyć z wyższych obrotów i moto nie gaśnie. Trzeba tylko uważać bo ruszając z 5tys zostaje krecha na ładnych kilkanaście metrów.

Jestem mega szczęśliwy. Udało mi się urwać prawie 1.5 sekundy na 1/4 w porównaniu do tego, co było 3 lata temu. I to na zwykłej oponie, która nie klei tak, jak shinko. Pozostaje praktyka i będzie tylko lepiej.

• Like 2
  • Upvote 3

W dniu 8.09.2021 o 14:24, Tomek napisał:

Wjechało P&P czy coś trzeba rzeźbić

Tomku, jak zwykle nie mogło się obyć bez problemów. 

najmniejszym problemem były dla mnie za krótkie linki, są naciągnięte jak baranie jaja :) ale rolgaz chodzi lepiej jak w 600😂. Drugi problem to oczywiście filtr powietrza, który oryginalnie nie pasuje od bandita. Zamówiłem używkę od 750, razem z dawca była obudowa , niestety została na innej lokacji w której nie będę w najbliższym czasie. Będę rzeźbił z airboxsem. Silnik wszedł ładnie, i największym problemem są kolektory i tłumik. Kolektory poszły lekko na dół ( możliwe ze ponowny być między kolektorami a cylindrem 2 podkładki u mnie założyłem tylko 1) przez co cały komin jest niżej i nie pasuje na uchwytach. Dodatkowym problemem jest iż mam kilka cm krótszy tłumik jak orginalny.  Wysoce prawdopodobne ze będzie dodatkowo spawany.  Niestey czy działa i jak działa nie jestem wstanie powiedzieć.  Gotowe w 70%

• 3 weeks later...
W dniu 1.06.2021 o 08:35, Tomek napisał:

Kupiłem od TEGO gościa

Tomku i jak się sprawuje ta kierownica? Zastanawiam się nad nią bo mam teraz zamontowaną prawie prostą i przy dłużej wolniejszej jeździe z plecaczkiem z małymi prędkościami jest niewygodnie.

13 godzin temu, Asterix napisał:

Tomku i jak się sprawuje ta kierownica? Zastanawiam się nad nią bo mam teraz zamontowaną prawie prostą i przy dłużej wolniejszej jeździe z plecaczkiem z małymi prędkościami jest niewygodnie.

Dużo wygodniejsza pozycja. Jestem mega zadowolony.

• 4 weeks later...
2 godziny temu, popjus napisał:

Po paru łikendach udało mi się przed sezonem zimowym zrobić taki o to podnośnik

20211023_131835-min.jpg

20211023_131901-min.jpg

20211023_145545-min.jpg

20211023_153805-min.jpg

Super wygląda.

Ile wyszło zrobienie ?

Z czym był największy problem :)

29 minut temu, Tomek napisał:

Super wygląda.

Ile wyszło zrobienie ?

Z czym był największy problem :)

Zrobienie to ... niewielkie dla mnie koszty ponieważ prawie cały materiał miałem swój. Załatwiłem sobie siłownik, kratkę + pompa na allegro.

W moim przypadku całość nie przekroczyła 500 zł.

Jeżeli by to jednak policzyć po normalnych cenach to koszt  wyniósłby ~ 1800,00 zł 

Problemu z tym nie miałem żadnego, sam sobie zaprojektowałem i wykonałem. Po godzinach w łikendy nieraz mi takie "rzeczy" wychodzą :) ... kilka miesięcy temu zrobiłem sobie wózek pod moto - też fajnie wyszło.

Edytowane przez popjus

A wjazd na ten podnośnik i postawienie na centralkę? Tzn jak to robisz? Bo wydaje mi się, że nie jest zbyt łatwo. 

9 godzin temu, kazek napisał:

A wjazd na ten podnośnik i postawienie na centralkę? Tzn jak to robisz? Bo wydaje mi się, że nie jest zbyt łatwo. 

Samo wjeżdżanie i zjeżdżanie (wpychanie) nie jest specjalnie trudne choć korzystałem z pomocy - wiadomo trzeba uważać.

Wysokość w złożeniu to 180mm (bez kółek) ~230mm (z kółkami), więc to jeszcze nie tragedia.

Stawianie na stopce, po podłożeniu dwóch gum pod stopki :), to praktycznie to samo co na poziomie zero -> trochę bardziej trzeba uważać przy opuszczaniu.  

• Like 1

Co zrobiłem 🤔 włożyłem kluczyk do stacyjki przekręciłem , zobaczyłem trip B który zeruje na początku sezonu i zemdlałem 🤭