Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie staram się robić dużo przy moim moto ale jakoś nie chiałem o tym pisać bo wszystko robie pierwszy raz :) Dzisiaj wymieniłem olej i filtr oleju a jeszcze zamontowałem mini owiewkę. Nakedy z owiewkami mi się nie podobają ale ta jakoś mi przypadła do gustu i dodatkowo nie widać porysowanych kubków od zegarów. Jedyny problem z tą owiewką to wymierzenie otworu dodatkowego na śrubę która trzyma szybę bo kiepskie jest dojście. 

post-7571-0-34084000-1393075811_thumb.jpg

post-7571-0-77842000-1393075811_thumb.jpg

Ostatnio:
- modyfikacja crash padów

- filtr powietrza

- regulacja TPS

- synchronizacja przepustnic 

poprawienie pokrowca tez się liczy?? :zeby:

Dzisiaj synchro i zmiana przewodu paliwowego, bo to on ciekl, odpowietrzenie tylnego hampla i mini przeglad :) brum!

Wysłano z telefonu, nie licz na polskie znaki.

Moto po zimie uruchomione .Sprawdzenie i do pompowanie kół , wymiana oleju i filterka i ogólna polerka :zeby:  dostał pełen syntetyk bel raya :usmiech:

wystawiłem z pokoju zimowego , odpaliłem , zrobiłem kolejne km , wstawiłem do garażu i stwierdziłem ze więcej na brudne moto nie wsiade

Moto po zimie uruchomione .Sprawdzenie i do pompowanie kół , wymiana oleju i filterka i ogólna polerka :zeby:  dostał pełen syntetyk bel raya :usmiech:

a kanapka co dostała :trzepie:

Podładowałem aku, odpaliłem (od pierwszego strzała po 3 miechach stania), i nawinąłem prawie 100 kilosków wkoło komina :driving_moto: .

Banan na japie do tej pory :lol-1: !

No to dałem po robocie przez ostatnie dni: wymieniłem łańcuch rozrządu, ustawiłem luzy zaworowe, wyczyściłem gaźniki. Właśnie kurier przyniósł nowe linki gazu, olej i filtry. Już niedługo będę składał maszynę do kupy :)

Edytowane przez miszi

przy moim motocyklu przeskoczylem nad jego przednim blotnikiem i zaczałem dopasowywać zestaw: 
684ee30ec85c828bm.jpg

linka nie spasila :(

Edytowane przez nikon

Przymocowałem kamerkę do mocowania owiewki :D jutro za dnia zrobię fotkę i wrzucę :D

Kończę przygotowania do sezonu. Zamontowany wyświetlacz biegów. Zmienione łożyska w kołysce amorka, zmieniona tylna opona wraz z łożyskami, regulacja zaworów, gmole. Założona przednia opona i wymienione łożyska w kole, ale u wulkanizatora dowiedziałem się, że łożyska do wymiany?? Czyżbym coś spartolił, przecież są nowe :zdziwiony: . Kupiłem więc nowe i zamontowałem jutro do ponownego wyważenia. Pozostały świece, olej i w drogę.

Edytowane przez malutki1939

• 2 weeks later...

olej, filtry, klocki na przodzie i nowy przedni laczek Metzeler M5. Można śmigać :)

Edytowane przez belfer

swiece, filtery i oleje zostały wymienione :D

Aku działa, dzięki brikomarsze które czynne jest w soboty do 20 :zdziwiony: Udało się nawet porządny klucz do filtrów zanabyć za małe piniądze :) Niestety kluczy do świec nie zlokalizowałem, więc trzeba było je ,,dorobić" :)

Zawory chyba za głośno prymkają, więc chyba będzie trzeba coś z tym zrobić :)

I zauważyłem że grzane manetki działają raz jedna raz druga :lol: To tak ma być :D ?

Założyłem koła z nowymi oponami (Michelin Pilot Power + Michelin Pilot Road), wyczyściłem wahacz od wewnątrz oraz osłonę łańcucha od dołu, wypolerowałem zębatkę i nasmarowałem łańcuch :)

Zdemontowałem stelaż czachy, oczyściłem i kilkukrotnie pomalowałem farba antykorozyjną.

Czekam aż odpuści śruba żeby dostać się do zaworów.... :(

Oponki Pirelli Angel ST

EBC HH

Valvoline 4T 10W40

Wypełniemie zadupka ERMAX

Lampa LED z wbudowanymi kierunkami

Kierunkowskazy przednie LED

troche sie uzbierało tej zimy :-)

Nie patrz na błędy, to tylko Sony Solniczka

• 3 weeks later...

Wymieniona kiera na czarna i ciut dłuższą,

nowe lusterka,

nowy napęd,

klocki przód i tył TRW,

listwa rantowa na dole baku,

filtr powietrza,

nowa owiewka Puig Track,

uchwyt na iphona.

wymiana płynu hamulcowego w ham. przednim i sprzęgle, a do tego wymieniłem uszczelkę komory pływakowej w czwartym gaźniku i już mam suchutko :)

nie dzisiaj ale przez ostatnie dwa tygodnie 

-wymiana tarcz sprzęgła

-wymiana łożysk tylnego koło

-wymiana łożysk wahacza

-wymiana tarcz hamulcowych przód plus klocki

-serwis zawieszenia przedniego by qnerk ;)

-wymiana uszczelki pod miską oleju

-czyszczenie zacisków hamulcowych

-wymiana napędu

-wymiana świec filtrów i oleju

-wypolerowane wydechy

Zostaje

-wymiana łańcuszka rozrządu

-regulacja zaworów

-poskręcanie wszystkiego do kupy

-czyszczenie i regulacja gaźników

-wymiana przewodów paliwowych

LWG pozdro chłopaki i udanego sezonu :)

Mam nadzieje że w przyszłym tygodniu bedzie śmigać

post-7045-0-42741800-1396865997_thumb.jpg

Edytowane przez sligo

taki serwis to ja rozumiem. Co Ty bedziesz chlopie robic za rok? :D

Edytowane przez nikon

Plan jest przejeździć 2-3 sezony bez większych wkładów - zmienić olej, gumy i śmigać dalej. Ale wiadomo - to jest studnia bez dna...Mógłbym zrobić mniej ale najpierw zamówiłem części a później zacząłem rozkręcać i np napęd, klocki, i tarcze sprzęgła są powiedzmy w połowie zużycia ale jak już mam to wsadzam nowe żeby się nie martwić. Te zostawię na czarną godzinę może kiedyś nie będzie kasy, a trzeba będzie zmienić coś na szybko. W przyszłości jeszcze zmiana przewodów na oplot. Także będzie w co wkładać monety nie mówiąc o tym, że pomału chcę skompletować porządne ciuchy dla mnie i plecaczka, a na to też można wydać 2x więcej niż na ten cały serwis. No ewentualnie za rok będziemy myśleć o jakimś tuningu może wałki, może kąt zapłonu. Polatamy zobaczymy na razie chce mieć moto w którym nie można się do niczego przyczepić :)

3majcie sie! LWG udanego sezonu