Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No to pokrętełko wyżej podchodzi chyba pod klucz 10 więc go tam łatwiej wsadzić i też da sie kręcić. Ja tam zawsze łape wsadzam w rękawicy motocyklowej i jest ok:D

Uffff, założyłem miskę olejową z nową uszczelką, założyłem kolektory, wymieniłem świece, zalałem olej i mam spokój na resztę sezonu :D

Dzisiaj obadałem miskę, którą wczoraj zakładałem  -  sucho. Kolektory też nie odpadły :D

Uffff, założyłem miskę olejową z nową uszczelką, założyłem kolektory, wymieniłem świece, zalałem olej i mam spokój na resztę sezonu :D

Ciekawe czy tak samo się umordowałeś przy tym jak ja...  Uparte kolektory mi przypasić nie chciały, ciężko śrubami wewnętrznymi trafić... ogólnie armageddon, ale dało rade. Nie znaczy już terenu! :D

nowe mocowanie lampy założone! tera je cacy oryginał :)

Wczoraj kumpel oddał mi moto po regulacji zaworów i synchro gaźników ... koleś zna się na rzeczy tylko że.. 

tylko że teraz moto zamiast poniżej tysiąca obrotów ma po rozgrzaniu aż 3 tysiące i niżej nie schodzi

Uwielbiam takie stwierdzenia. ;)

Zajebiście wyregulował. Pewnie mu jeszcze zapłaciłeś bo jest super specjalistą. ;)

Oczywiście nie wątpię, że Twój kolega zna się na rzeczy. ;)

Wyczailem gdzie mi brzęczy przy 4,5-5tys.obr.

Strasznie to bylo wkur##ce :-)

Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Dzisiaj obadałem miskę, którą wczoraj zakładałem  -  sucho. Kolektory też nie odpadły :D

Ciekawe czy tak samo się umordowałeś przy tym jak ja...  Uparte kolektory mi przypasić nie chciały, ciężko śrubami wewnętrznymi trafić... ogólnie armageddon, ale dało rade. Nie znaczy już terenu! :D

Raczej nie, nakrętki ze szpilek od kolektora można było wykręcić prawie palcami. Ślę słodkie pozdrowienia do mechanika który je skręcał zanim kupiłem moto :D

To chwal się gdzie, bo mam maly rezonans w tym zakresie

W moim 650N K6 drgały te trójkątne osłony pod bakiem (te z siatką ), a dokladnie nie "siedziały" dobrze juz w tych gumowych wciskach. Troche izolki i gąbki na styku z ramą i na razie gra gitara :-)

Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez belfer

To chwal się gdzie, bo mam maly rezonans w tym zakresie

w mk3 srebrna plytka od zegarow przy gornej polce i sama obudowa zegarow. Troche silikonu i cichosza :P

korzystając z wolnej chwili w pracy - umyłem i po wyschnięciu nasmarowałem łańcuch :D

Co prawda nie dziś ale wczoraj. Wymiana lozysk na wachaczu kompletu. Wymiana lozysk w kole i na zebatce. Składowanie czyszczenie łańcucha. Dodatkowo chciałem przełożyć wachacz bo mam drugi tylko nie wiedziałem od czego, od czego wiem ale nie wiem ok którego bandyty. Po założeniu Okazało sie iż owy wachacz jest krótszy.

Wymieniłem olej + filtr oleju + filtr powietrza.

Książkowo wlałem 3.5L świeżutkiego motula, a wypuściłem starego ...5L. :boje_sie:

Gdzie sie te 5 lytra pomieściło...

W zasadzie wczoraj, ale długo mi zeszło...

Zawory i synchro.

Odkręcając śrubki dekla okazało się, że jedna ze śrub (łatwo odgadnąć która ;) ) ma problem z odkręceniem się. Dodatkowo imbus omykał się na niej do tego stopnia że po chwili zrobiło się kółeczko. Okazało się, że któryś z mechaników/lub ktoś zrobił tą śrubą drugi gwint nieumiejętnie ją wkręcając. Jako że już się nie dało nic z nią zrobić trzeba było kombinować z grubej rury. W ruch poszła spawarka. Do tej śruby dospawałem śrubę na oko M14 i dalej poszło już jak masełko. Na szczęście miałem zapasową, tak więc nie było problemu z dokręceniem pokrywy po skończonej robocie :)

A za 7 godzin czeka mnie wymiana łańcucha.

Na szczęście miałem zapasową, tak więc nie było problemu z dokręceniem pokrywy po skończonej robocie :)

nie ma to jak zapasowy bandzior obok :D

nie ma to jak zapasowy bandzior obok :D

Ze zdania wynika, że miał zapasową pokrywę a nie bandziora. ;)

hm.. Obi tak to robi ze i bandziora na części ma drugiego hehee

Obi będzie wymieniał łańcuch czyli ma w zapasie: 2 koła, 1 wahacz, 4 kpl zębatek, 2x tylna ośka, kilka sztuk zacisków no i oczywiście drugi wydech - tak w razie co :-)

:takaemotka: :takaemotka: :takaemotka:

Obi będzie wymieniał łańcuch czyli ma w zapasie: 2 koła, 1 wahacz, 4 kpl zębatek, 2x tylna ośka, kilka sztuk zacisków no i oczywiście drugi wydech - tak w razie co :-)

:takaemotka: :takaemotka: :takaemotka:

zapomniałeś o 3 kpl do zakucia i kilku łańcuchach :)

Wymienię tylko te ogniwa które wyglądaj na zużyte :D

hm.. Obi tak to robi ze i bandziora na części ma drugiego hehee

Spoko! Niedługo będzie miał dwa bandziory na części. Hie, hie. :zeby:

upaprałem w deszczu i jeździe od klienta w błocie, potem umyłem i znów niedawno ubrudziłem, ehh 

zmokłem :rainonhead:  i moto brudne, brak chęci do czyszczenia, idę :spie:

A ja wczoraj chciałem synchro zrobić.... wakuometrem domowej roboty. Minęły ze 3 godziny do momentu zainstalowania waku, bo w między czasie gumowa zaślepka z gaźnika spadła gdzieś w piz*u na silnik i z bratem z 40 minut jej szukaliśmy - sprężone powietrze dopiero ją znalazło. Odpaliliśmy sprzęta i cały olej z waku został przez b12 wyssany w przeciągu kilku sekund (na b6 podobno fajnie drgały słupki :D).

W ogóle coś mnie podkusiło i zakupiłem 2 wskaźniki podciśnienia, węże, opaski, taśmę teflonową z pomysłem zrobienia normalnego waku - a miałem tylko kupić kawałek wężyka w sklepie celem udoskonalenia domowego waku :). Generalnie wszystko spoko, ale jak wcześniej mierzyłem średnicę króćców do pomiaru to zrobiłem to z 4 garnka a tam jest grubszy króciec niż w 3 pozostałych...Okazało się, że jeszcze szlaucha trza dokupić (łot a fakin dej )

No i co za talent zaprojektował króćce od podciśnienia w takim niedostępnym miejscu w b12.....

Dziś ciąg dalszy tej nierównej walki ;)