Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ja dziś rozebrałem dziorka do czyszczenia gazników i pełne synchro.

W najblizszym czasie wymiana:

-Świece

-Filt

-klocki

-Linki gazu

-Linka ssania

-Olej+filtr

Oraz pełny przegląd zimowy..

Oraz malowanie proszkowe bagażnika który jest założony na kufrze.

(Sam wymyslilem i wyspawalem ) ....

Edytowane przez KOPERNIK

ja dla mnie najgorsze jest zakucie tego łańcuszka cała reszta to pikuś 

potwierdzam. A pierwszy rozruch po wymianie to z duszą na ramieniu

Śnieg, lód i zimno...

Więc najpierw zatankowałem CB, spuściłem paliwo z gaziora i wyjąłem aku, a potem zatankowałem Dziora i wyjąłem aku.

Oba moto pod kołderkę i czekamy na ciepłe dni :D 

Silnik na pół -  naprawa skrzyni , wymiana uszczelniaczy zaworowych

DSC_0566.jpg

Wdimo, po co Ci dwa podobne motóry :>

Każdy robi co lubi - wole stare Dr niz nowego cwela z salonu

• Upvote 1

Każdy robi co lubi - wole stare Dr niz nowego cwela z salonu

Widmo ja żartuje, żeby nie było :) I tak zazdroszczę ;)

Ok - przecież wiem :)-Lubię te maszyny po prostu - grzebać przy nich tez -  bez tego co robię by się obeszło  też

nie zazdraszczaj  tylko kupuj- XT  ma  podobno mocniejszy ( mniej problemowy) silnik , ale zawieche i wygar juz nie ten co dr

Maszyn  niejebiących sie wogóle nie ma i nie będzie - takiego przebiegu  jak  moje niebieskie  rse wątpie że  nowe  maszyny nakręca na koła

No to teraz może napisz jak malowałeś wahacz ,i w jakiej ilości i jakie i potrzebne są farby bo też mnie to czeka :) 

No to teraz może napisz jak malowałeś wahacz ,i w jakiej ilości i jakie i potrzebne są farby bo też mnie to czeka :)

Od początku:

1. odszczurzanie 

2. zdzieranie farby kątówka+nasadka z drutem

3. lekka polerka papierem ściernym 240 i później drobniejszym

4. Podkład Motip , farba Motip

:driving_moto:

• Upvote 1

Dzięki bardzo za informacje :) a po jednej puszcze podkładu i farby starczy ? 

mi podkład 200ml styknął na jedną warstwę, farbę pociągnąłem na dwie warstwy. 

EDIT

farba 500ml

Edytowane przez jatomoto

a ja pojechałem z kołem zdjąć wreszcie tą oponę:

gallery_1413_992_1157189.jpg

ale chłopaki mieli inwentaryzację i nie było mechanika, który by przełożył laczka.... jak pech to pech.

Tak, druga poszła... Teraz bedzie zwrot gotowki. Ja wracam do pirelli.

Dot na foto widac 0812. Kupiona w kwietniu 2013

No to przez jakiś czas miałeś darmową oponę :D choć dobrze, że nic się nie stało przez ten feler 

Co zrobiłem przy moto hm.. wczoraj zrobiłem regulacje zaworów(pierwszy raz) i przy okazji składania połamałem gniazdo w półpanewce :/ :)

Co zrobiłem przy moto hm.. wczoraj zrobiłem regulacje zaworów(pierwszy raz) i przy okazji składania połamałem gniazdo w półpanewce :/ :)

Fakt, darmowy jeden sezon, później nowa opona z reklamacji i znów darmowe 2 sezony. Ale nie chciałbyś jeździć ciągle ze świadomością, że opona może się rozlecieć.

Później na stronie producenta pojawiły się informacje o wadliwych produktach i o możliwości rozwarstwienia bieżnika podczas jazdy!  Uwierz, mniej przyjemnie się jeździ na takiej "darmowej" oponie.

Widzę że nie tylko ja wczoraj pierwszy raz przeprowadzałem regulacje zaworów. Na szczęście nic nie uszkodziłem :)

Z 16 zaworów, 14 zostało poddanych regulacji. Dzisiaj mnie czeka odmalowanie pokrywy głowicy, oklejenie czarnych plastikowych dodatków w okolicach ramy folią karbonową (zobaczę jak się będzie to prezentowało)

Czekam jeszcze na preparaty K&N do czyszczenia filtra powietrza - ot taka miła niespodzianka, myślałem że mam zwykły filtr w motocyklu. Tego mi nie powiedział poprzedni właściciel :)

Ja inazume przepchałem z jednego końca garażu w drugi ...

A do Dr dotoczyłem specjalną część do silnika - okazało się, przy wymianie uszczelniaczy, że jedna prowadnica zaworowa jest inna niż 3 pozostałe a kupiony uszczelniacz jest w chooj za duży ... wkurw , ale ten duperel załatwi sprawę - grunt żeby było szczelnie

DSC_0570.jpgcze

Czekam na jeszcze 2 uszczelniacze bo 2 zepsułem ..rozrząd i silnik w końcu jakoś w normie   będzie

No może kolej na mnie poleciały wszystkie płyny dziś filtry no i początek czyszczenia pozostałości smaru z łańcucha no i polerowanie tłumika po niewielkiej przygodzie 

http://zapodaj.net/8ea5a7f60154f.jpg.html

http://zapodaj.net/8f2e1edec9872.jpg.html

http://zapodaj.net/47492ae8d63cc.jpg.html

zostało trochę głębszych rys ale wygląda wiele lepiej