Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Oddałem moto do serwisu AC-moto na wymianę oponki i jakaż spotkała mnie niespodzianka, gdy chłopaki pomylili zamówienia i omyłkowo wymienili mi olej :P

Tak więc oprócz nowej oponki Pirelli Diablo Rosso II, nowej gumie rollgazu, podociąganiu śrub wszelakich zaledwie po 5 tys km street dostał gratisowo nową oliwe i filtr :P

Edytowane przez elSlavo

• 2 weeks later...

Po zrobieniu 8kkm w tym sezonie wymieniłem olej i filtr + filtr powietrza :)

Zostało tylko zamówić i założyć nowe laczki do bandziora

Edytowane przez wnusio

Zmieniona opona tył, nowe klocki tył, zacisk dostał złoty kolor😎

Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka

Niestety dzisiaj zrobiłem test miernikiem lakieru i jest 250μm. Także między bajki trzeba włożyć nadzieję, że nie był malowany :(

Umylem troche bandziora ale nic to nie dało bo cały czas jest brzydki :lol-1::rock:

odebrałem od mechanika :)

wymiana rozrządu + regulacje.

I to mu było potrzebne!

Zmieniłem przy kuferku E52 panele odblaskowe; stare były mocno porysowane i niezbyt elegancko się prezentowały. Ale to przy kufrze, a nie motocyklu - nie wiem, czy się liczy :( ...

Dzisiaj nasmarowałem łańcuch.

• 2 weeks later...

to sie pochwalę i ja. 

wymiana  3 łożysk w tylnym kole.[koszt 50zł razem z uszczelniaczami ] jedno było już w stanie agonalnym . nawet brakowało 3 kulek :boje_sie:

wymiana uszczelniacza drążka zmiany biegów. sączyło się delikatnie. a uszczelniacz był na stanie.

za chwilę przyjdzie czas na wymianę sprzęgła :oczy:

Edytowane przez rafix

Czyszczenie napędu, smarowanie, opłukanie z syfu i robali!

Uszczelniłem wydech, wymiana pasty - stara została wydmuchana :usmiech:

Przykleiłem tankpada. Najpierw pooglądałem na YT jak to robią fachowcy. Idealnie przymierzyłem , pozaznaczałem, zerwałem folijkę, przyłożyłem i kur..wa krzywo. Minimalnie !!!  Wszyscy mówią, że prosto , ale ja wiem , że idealnie nie jest :(

ja sobie dorobiłem nowy kluczyk bo miałem tylko 1 :) teraz mam taki jak w  nowym suzuki :) 

jeżeli ten film oddaje rzeczywiste działanie tych świateł (kierunki, pozycyjne /oby to nie były stopy/) - to od ręki powinni Ci zabrać dowód rejestracyjny - bo jesteś zagrożeniem dla innych

Syku to sie nazywa młodość! My nie zrozumiemy ich a oni nas.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

to nie jest kwestia rozumienia - może ktoś w końcu zrozumie że jak mu ktoś w dupę wiedzie do będzie kaleką - pomijam tematy prawne.

nas broni tylko ubiór, ludzi w puszkach kawał blachy.

tylko trzeba też patrzyć na psychikę tych, co zrobili innym krzywdę, pomimo tego że nie było w tym ich winy.

edit:

w końcu zgredek ze mnie

Akurat mi o tym nie musisz mówić. Wiem cos na ten temat o wiele więcej. ale ok jego wybór

Jeśli tylko kierunki i lampa ma homologacje to jaki problem prawny, na jakiej podstawie chcecie dowody rejestracyjne zabierać wtedy? Mam sam taką lampę i fakt, pod ostrymi kątami kiepsko widać pozycyjne w dzień, ale tak samo jest w fabrycznych samochodowych lampach led, ale nie popadajmy panowie w paranoje. Od kilku lat jest dopiero obowiązek jazdy na światłach w dzień, wcześniej nikt nie jeździł i jakoś nie było spiny o to. Oglądacie nagranie w ostrym słońcu i już byście wieszali :) Ja za to pochwalę kolegę za to, że chociaż założył przerywacz kierunkowskazów do ledów żeby nie migały jak stroboskop. ogólnie ładny sprzęt, fajnie kontrastuje czerwony i czarny kolor.

Edit: muszę dać kumplowi nast razem kamerę jak bedzie za mną jechał i ocenicie jak widać taką lampę led w ruchu ulicznym.

Edytowane przez BeHa

ja kupiłem niedawno swojego i ma właśnie z przodu założone małe LEDy a z tyłu zwykłe, dlatego chce zrobić z tym porządek, niby są widoczne, ale kierunkowskaz to coś co powinno się rzucać w oczy, dlatego proszę o jakieś propozycje :) zastanawiam się czy zamawiać przerywacz do LEDów i kupić mocne ledy na tył, założyć rezystor czy kupić zwykłe żarówki do przodu :) Ledów jest mnóstwo w ogłoszeniach, ale lepiej wiedzieć które naprawdę są widoczne...

Panowie, trochę pojechaliście z offtopem.

jakieś dywagacje o kierunkach i homologacjach to nie tu.

a w temacie:

ja dziś odpaliłem, umyłem, przewietrzyłem i do wyprawy przygotowałem.

Ja dziś tzn wczoraj umyłem Suzi, łańcuch nasmarowałem, zgubiłem śrubę jedną, i pośmigałem

to nie jest kwestia rozumienia - może ktoś w końcu zrozumie że jak mu ktoś w dupę wiedzie do będzie kaleką - pomijam tematy prawne.

nas broni tylko ubiór, ludzi w puszkach kawał blachy.

tylko trzeba też patrzyć na psychikę tych, co zrobili innym krzywdę, pomimo tego że nie było w tym ich winy.

edit:

w końcu zgredek ze mnie :P

Uwazaj zeby ktos tobie w dupe nie wjechal , pamietaj ze nie ma na to reguly i nie tylko oświetlenie o tym zadecyduje ... . Nagranie nie oddaje jakości w dużym nasłonecznieniu i słabej jakości kamerki. W rzeczywistości jest dużo lepiej zapewniam

Akurat mi o tym nie musisz mówić. Wiem cos na ten temat o wiele więcej. ale ok jego wybór

A co takiego Wiecej wiesz stary mochikaninie ? Pochwal się ;)

Edytowane przez deebo