Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Uwazaj zeby ktos tobie w dupe nie wjechal , pamietaj ze nie ma na to reguly i nie tylko oświetlenie o tym zadecyduje ...

A co takiego Wiecej wiesz stary mochikaninie ? Pochwal się ;)

Może i wiem mniej od Ciebie ale pokory napewno mam więcej

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Może i wiem mniej od Ciebie ale pokory napewno mam więcej

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Tak ..napewno - tak jak poprzednio.

• 2 weeks later...

Lista dlugawa na dzis :}

Zdemontowalem kierownice a przy tym 4h meczylem sie ze zdjeciem resztek klamki sprzegla, zalozylem nowa i zamontowalem wiekszosc osprzetu na kierownicy. Wymienilem szybe, zdemontowalem lewa owiewke z przodu, zdemontowalem rozwalone podnozki pasazera, zamontowalem nowe. Zdjalem rozwalony lewy dekiel co bylo nieco klopotliwe bo 2 sruby mialy zjechane lby. wstawilem nowa uszczelke pod nowy dekiel. 

• 2 weeks later...

Uuuu nikt nie pisze, az musze post pod postem walic :}

Moze tyci zalegle ale skleilem dziure w silniku, skonczylem zabawe z kierownica. Tak tez dowiedzialem sie czemu mialem kiedys stalowy oplot tylko na odcinku klamka-trojnik. Przez podwyzszana kierownice seryjny przewod byl za krotki.

Zdemontowalem tlumik, wycialem resztki po starym tlumiku, wstawilem nowy tlumik, zaspawalem by nie bylo przedmuchow na dolocie. Uszczelnilem szybe silikonem by nie drzala podczas jazdy, zalozylem lusterka, wymieilem kierunkowskazy i zarazem rozwiazalem problem czemu lewe kierunkowskazy nie chcialy po wymianie dzialac. Pomijam juz fakt ze Larsson spieprzyl robote i zamiast 2 kompletow lewy-prawy przod-tyl dostalem 2 tylne zestawy. Dla potomnych - roznia siie wtyczka, przod ma na 3 piny, tyl na 2. A co do usterki to przy lutowaniu zostal malenki drucik "na sztorc" ktory przebil izolacje, ale nie chcial zrobic zwarcia i wywalic bezpiecznik. Troche ciezko bylo dojsc czemu tak sie dzialo. W miedzyczasie pewnie uzo innych rzeczy ale juz o nich zapomnialem :)

Dzis juz za to stwierdzilem ze wlasnymi rekoma wymienie lancuch. Chwila zabawy i okazalo sie ze nie bylo to takie trudne tym razem. Ma poprzednia proba padla na tym, ze jakis serwis przesadzil z dokrecaniem srub. Tym razem nie mialem problemow. Odkrecilem srubki i na sam koniec dopiero rozkucie. To akurat banalne, zalozenie, wyrownanie kola i jazda probna. Mmmmmm niebo, cichutki lancuch, w polaczeniu z seryjnym wydechem. Nic nie strzela, nic nie stuka, nic nie puka, nic nie wali, nic nie szarpie. Az sie nie chcialo zsiadac, uwielbiam taka bezszelestna, cicha jazde :}

Edytowane przez obiezyswiat

Polepilem pług i pomalowałem na czarno, dorobilem crashpady i zamontowalem je, wymienilem klamki sprzegła i hamulca na krótkie prosto z Chin, wypolerowałem kolektor, napełnilem lusterka silikonem bo wibrowały okrutnie - teraz cisza, zmieniłem i przeniosłem mocowanie tablicy rej. To chyba tyle

Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka

Polepilem pług i pomalowałem na czarno, dorobilem crashpady i zamontowalem je, wymienilem klamki sprzegła i hamulca na krótkie prosto z Chin, wypolerowałem kolektor, napełnilem lusterka silikonem bo wibrowały okrutnie - teraz cisza, zmieniłem i przeniosłem mocowanie tablicy rej. To chyba tyle

Hej Drek zaciekawił mnie Twój pomysł z wypełnieniem lusterek silikonem, nigdy o tym nie słyszałem :) mam ten sam problem z drganiem lusterek spowodowany raz że akcesoryjną wyższa szybą a dwa deflektorem. Jak wypełniałeś te lusterka dokładnie? 

I dwa czym polerowałeś kolektory?

Silikon szklarski - jakby ciekawił czym dokładnie dobrze jest to robić.

Edytowane przez obiezyswiat

Silikon szklarski - jakby ciekawił czym dokładnie dobrze jest to robić.

Rozumiem że chodzi o wypełnienie lusterek a nie o czyszczenie kolektorów  :zeby:

Zmienione świece, linka gazu, jutro spacerek po autostradzie coby dać gnojowi skrzydła rozwinąć

Edytowane przez krynio

Hej Drek zaciekawił mnie Twój pomysł z wypełnieniem lusterek silikonem, nigdy o tym nie słyszałem :) mam ten sam problem z drganiem lusterek spowodowany raz że akcesoryjną wyższa szybą a dwa deflektorem. Jak wypełniałeś te lusterka dokładnie?

I dwa czym polerowałeś kolektory?

Mam akcesoryjne lusterka, poodklejałem szkiełka bo były na taśmę dwustronna, wypełniłem silikonem (zwykłym sanitarnym) i posklejałem -efekt -cisza bez wibracji. Kolektory najpierw papier wodny 1500, później pasta polerska g3 (chyba taka bo kupowana jakiś czas temu na "setki" wiec bez pudełka)

Edytowane przez Drek

Na przód wskoczyła nowa oponka (Bridgestone Battlax BT021).

Przy okazji wymiana oleju i uszczelniaczy w lagach.

Na przód wskoczyła nowa oponka (Bridgestone Battlax BT021).

Przy okazji wymiana oleju i uszczelniaczy w lagach.

To ciśniemy poLarać? ;)

A ja wyregulowałem lusterka, nasmarowałem łańcuch i zamocowałem owiewkę ;)

Tym razem olej w lagach, uszczelniacze i łożyska główki ramy

To ciśniemy poLarać? ;)

Niestety. Z jedną lagą mam mały problem. Moto jeszcze nie w pełni poskładane. Dopiero w poniedziałek dokończę.

Ja w czwartek zrobiłem stelaż kufrów GIVI a dziś się przeleciałem z nimi i powyżej 160 km/h robi się dziwnie ;)

post-5563-0-37248600-1439730935_thumb.jpg

post-5563-0-31930500-1439731202_thumb.jpg

post-5563-0-33663800-1439731269_thumb.jpg

Zamontowałem akcesoryjne ciężarki kierownicy, niepokoi mnie to że waga ich to 80g szt. a oryg. prawie 300g, może to mieć jakiś wpływ co do kierowania motocyklem, będzie lżej się kierowało ? :P  

4UJGR1N.jpg

Edytowane przez Vidon

Zamontowałem akcesoryjne ciężarki kierownicy, niepokoi mnie to że waga ich to 80g szt. a oryg. prawie 300g, może to mieć jakiś wpływ co do kierowania motocyklem, będzie lżej się kierowało ?

4UJGR1N.jpg

Możesz bardziej odczuwać wibracje na kierownicy

pogoniłem pająki, zmyłem kurz i pierdnąłem w oponki - jutro wyjazd na "ślunsk"

Edytowane przez syku

Zamontowałem pomalowany pług i jeszcze dwa plasticzki, a jutro zakupy w Suzuki (do końca sierpnia -30% na części zamienne) bo potrzebuję kilka gratów do pełni szczęścia ;)

U mnie wylądowały nowe kapcie Michelinki PR4, stelaż pod 3 kufry i K-max na centralnym ;) w miedzy czasie ustawienie mieszanki i synchro

• 3 weeks later...

Czujnik wolnego biegu. Jeden z kabelków w czujniku puścił (niebieski). Posmarkałem łańcuch smarem  :usmiech:

Wymienione sprzęgło! Inka śmiga jak trzeba :zeby: