Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kwinto, jakie zalozyles?

Tapnięte z telefonu.

Najpopularniejsze na naszym rynku Oxford touring ,wersja z 5-stopniowa regulacja , jakiś samowyłącznik dla gapy co zapomina wyłączyć.Podłączyłem pod przekażnik po stacyjce tak wiec mnie to nie tyczy :zeby:

Edytowane przez kwinto59

A ja pojechałem na przegląd do ASO, po 30 kkm,ha,ha :takaemotka:

Ale przypilnowałem i dokładnie sprawdzili łożysko główki,

lagi,płyn hamulcowy i klocki hamulcowy.

Mariusz a tak z ciekawości , wszystko było ok czy coś wymagało ingerencji mechanika ?

Dobry wybor, nie znam lepszych i w sumie jedne z tanszych. Fajnbie kleja sie do rekawic :)

Chyba generalnie dmuchałem na zimne,może pod wpływem  doświadczeń Niektórych z PBC,ha,ha

Wszystko było o'k,także łańcuch (zostało 3 ząbki na wahaczu).

W moim moto z wyjątkiem opon (wymiana fabrycznych batlaxów po 22 kkm ) i filtrów,

wszystko jest jak z fabryki.

Pewnie dlatego,że ja nie katuję sprzęta i używam go głównie do celów turystycznych,

i dopiero w tym roku domknąłęm opony i to w doskonałych do tego celu warunkach,czyli w CR :driving_moto:

Pierwszy raz umyłem moto na myjni bezdotykowej. Efektem mycia pianą aktywną jest czyste moto i nowy kolor dekli silnika. Były srebrne, a teraz są... W sumie nie wiem co to za kolor.

post-8670-1442176779,7477_thumb.jpg

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

A ja zrobilem zdjecia. Brakowaly mi takie jeszcze w albumie. :P

Sprzedałem :( ale poszedł w dobre ręce :)

No to kto jest tym szczęśliwcem,

a czym będziesz teraz sam pomykał?

• 2 weeks later...

Pełen przegląd w ASO na 18k przy 19,9k :P i standardowo wymiana płynów.

Olej - 300v i filtry, do tego wymiana płynu chłodniczego.

W sumie powoli szykujemy się do snu zimowego, ale póki co jeszcze się pokręcę to tu to tam

jakoś nie najeździłem się - zawsze mam takie wrażenie na jesień:)

Ja zrobilem przeglad samochodu o 8 miesiecy za pozno i? :P

Ja za to wymieniłem sobie płyn hamulcowy w tylnym hamulcu bo przedni się zbuntował i teraz mam problem z śrubką od zbiorniczka wyrównawczego...  :zniesmaczony:

KTM od niedzieli już w zimowym śnie pod Lublinem :D

Ja zrobilem przeglad samochodu o 8 miesiecy za pozno i? :P

nie trzymam się tego jakoś sztywno, raz w roku albo 7-8k

auto też zrobione, oleje - silnik, dyfer i most (tu przegłem, bo zapomniałem że się wymienia)

także wszystko razem szarpneło po kieszeni :/

KTM od niedzieli już w zimowym śnie pod Lublinem :D

Poważnie!!!???

Już we wrześniu ogłaszasz zimę :takaemotka:

A kiedy otwierasz sezon?

w czerwcu, jak ciepło :D

no jeszcze nie jest ekstremalnie, ale już chłodnawo - w sumie rano tylko :/

taki młody a już ogłosił koniec sezonu. 

Ja ostatnio zauważyłem że światło stopu od klamki nie świeci, rok temu zepsuł się czujnik to wymieniłem ale teraz zebrałem się w sobie i mówię naprawię!Jak go rozebrałem to tylko się zaśmiałem jak to jest zrobione.

Zapadła decyzja o naprawie orginalnego, rozwierciłem, otworzyłem i okazało się że spadła sprężynka. Małe części ale po dobrym kwadransie i paru k... i ch... się udało.

Działa jak należy!

Edytowane przez ar1tur

Ja ostatnio zauważyłem że światło stopu od klamki nie świeci, rok temu zepsuł się czujnik to wymieniłem ale teraz zebrałem się w sobie i mówię naprawię!Jak go rozebrałem to tylko się zaśmiałem jak to jest zrobione.

Zapadła decyzja o naprawie orginalnego, rozwierciłem, otworzyłem i okazało się że spadła sprężynka. Małe części ale po dobrym kwadransie i paru k... i ch... się udało.

Działa jak należy!

Ostatnio też mi to coś padło.

Ale zamiast bawić się w zegarmistrza zamówiłem oryginał za 25zł.

Gniazdo zapalniczki.

Co prawda już prawie miesiąc temu to zrobiłem ,ale dopiero wczoraj zdjęcia "kalkulatorem" zrobiłem.

Przed wycieczką na Słowację postanowiłem się zmobilizować i zamontowałem to tak jak trzeba( wcześniej leżało luzem pod owiewką )

Po krótkich oględzinach i zastanowieniu się "czy to się tam zmieści" postanowiłem zdemontować zbiornik paliwa i wypełnienie boczne ramy (przynajmniej taką nazwę  wygooglowałem ;)  ) ,chodzi o ten kawałem tworzywa sztucznego na pierwszym zdjęciu ;)

17245854847726087850.jpg

Następnie wywiercenie  wiertłem choinkowym otworu na średnice gniazda ,podłączenie "+" po zapłonie i poskręcanie wszystkiego do kupy. Teraz wygląda to prawie tak jak by to oryginalnie było  ;)

1. 67563200738287350249.jpg

2. 14040573389211034693.jpg

3. 28588632785757682077.jpg

Wyświetlacz biegów, podgrzewane manetki, kierunkowskazy w kierownicy 5c4277d18bb7433a44cceee161e617b9.jpg

Edytowane przez Drek

Kurcze już zimno. Zmieniłem ustawienie pojazdów w garażu: moto poszło do tyłu, puszka na wylocie - czyli powrót do konfiguracji jesień-zima. Nie mniej sezonu jeszcze nie zamykam !

Witam. Ja po długiej lekturze tematu napędu do bamdziora kupiłem nowy napęd do bamdziora. Jutro montaż. Ostatni wydatek w tym sezonie. A przez zimę zmieniam siedzenie. Wlasny projekt, wykonanie...zona. Fote wstawie jak bedzie gotowe.