Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Też nie dziś a przed weekendem odebrałem motocykl z serwisu.

Standardowo wymieniony olej i filtr.

No i wymieniony łańcuszek rozrządu bo dziwnie hałasował na zimnym silniku.

Teraz chodzi jak ta lala :D

No i dziś się dowiedziałem że m.in. mój motocykl został objęty akcją serwisową. Okazało się że znów do wymiany będzie regulator napięcia (już raz miałam taką akcję). Regulator zamówiony i teraz czekam na znak-sygnał aby jechać i wymienić :P

a jak sie dowiedziec czy taka akcja nie obejmuje równiez mojego modelu 2010 ?

Mój z 2009 został objęty.

Jedyny sposób to zadzwonić do SUZUKI Motor Poland albo ASO i podać VIN, żeby sprawdzili czy się łapie.

Do mnie przysłali list pocztą z zaproszeniem na wymianę ;) 

Ja wykupiłem pakiet OC/AC na wypasie dla bandyty. Razem 1380pln(w przeliczeniu), jeśli ktoś chce mieć porównanie cen np.

Stawka podstawowa za samo OC to ok 60pln/miesiac w którym używam moto i nawet myślałem tak 60pln x jakieś 5 mies to tylko 300 by kosztował cały sezon, ale pierwszy sezon jest zapewne obarczony większym ryzykiem :)

• 2 weeks later...

A ja dzisiaj poprawiłem pokrowiec na Dziorku co by się nie kurzył :P

Witam,

olej i filtr wymieniony, płyn do chłodnicy dolany, tarcze i klocki sprawdzone, płyny hamulcowe sprawdzone, oponki sprawdzone i dopompowane, filtr powietrza przedmuchany, luzów nigdzie nie stwierdziłem, także jak Bóg da jutro rozpoczynamy sezon.

Pozdrawiam,

T

Ja w 2 soboty zmontowałem sobie mobilny stojaczek pod wahacz, koszt całkowity koło 50-60zł :) 6a28808301239.jpg

Odebrałem od kuriera przesyłkę z nowym używanym stelażem. 

Pasowałoby by go odświeżyć i machnąć farbą. Zastanawiam się czy zostawić go czarnym czy pociągnąć pod kolor Bandziora.

Ja jutro odbieram z serwisu. Nowy napęd w złotym łańcuchu, świece irydowe, filtr powietrza, nowe 2 cewki bo nie łączyły na świecach, nowe klocki tył :P

Wczoraj wysłałem kanape do wijalisa na pytanie o rabat odpowiedzieli mi, że obowiązuje TYLKO W OKRESIE LETNIM.

Tak więc z rabatu nie skorzystam i troche nie fair ze w okresie letnim a nikt o tym nie wspomniał  :zniesmaczony:

Odebrałem od kuriera przesyłkę z nowym używanym stelażem.

Pasowałoby by go odświeżyć i machnąć farbą. Zastanawiam się czy zostawić go czarnym czy pociągnąć pod kolor Bandziora.

Ja oddałem do malwania proszkowego, 30pln i jest ładny czarny i nie martwie się ze mi plecak porysuje lub ja przy mocowaniu bagazu:)

nowe 2 cewki bo nie łączyły na świecach,..

I z tego powodu kupiles nowe cewki?  1,5 metra kabla wyszlaby na grosze.

Ja jutro odbieram z serwisu. Nowy napęd w złotym łańcuchu, świece irydowe, filtr powietrza, nowe 2 cewki bo nie łączyły na świecach, nowe klocki tył :P

no niezły zakup :)

Ja kupiłem używaną cewkę na allegro i śmiga :)

I z tego powodu kupiles nowe cewki?  1,5 metra kabla wyszlaby na grosze.

Nie każdy to magik jak Ty i Syku :)

Złożyłem Sykową olejarkę do końca. Ustawiłem moto przodem do wyjścia i przed garażem stoi przyczepa. Rano moto na wóz podpięty pod wóz i rano dzida do Torunia bo umówiony na 9. 

Edytowane przez Neonkin

Magik?

Lubie wiedziec co i jak.

Przykladowo, jestes w trasie (u Marusza na przyklad   :D ) i napier... tobie taki kabelek i co zrobisz.

Jest niewielu, ktorzy wiedza, ze mozna w takim wypadku na biede uzyc kawalek galazki z wierzby/wikliny lub podobnej, byle wilgotnej.

Dobry bajer co?

Magik?

Lubie wiedziec co i jak.

Przykladowo, jestes w trasie (u Marusza na przyklad   :D ) i napier... tobie taki kabelek i co zrobisz.

Jest niewielu, ktorzy wiedza, ze mozna w takim wypadku na biede uzyc kawalek galazki z wierzby/wikliny lub podobnej, byle wilgotnej.

Dobry bajer co?

Zajebisty. Aż się uśmiałem :)

w razie W będę dzwonił :)

Nie musicie wierzyc.

Mi to nie przeszkadza.

Ps.

Ten sie smieje, ktory smieje sie ostatni.

Pioter, nie jestem prześmiewcą, szydercą czy człowiekiem słabej wiary :)

Wierzę w to co napisałeś bo na pewno tak jest :)

Po prostu wyobraziłem sobie tę sytuację :) gdy koleś leci na wierzbę i szuka przewodów :)

Od tak głupawka :)

Edytowane przez Neonkin

no niezły zakup :)

Ja kupiłem używaną cewkę na allegro i śmiga :)

Nie każdy to magik jak Ty i Syku :)

Złożyłem Sykową olejarkę do końca. Ustawiłem moto przodem do wyjścia i przed garażem stoi przyczepa. Rano moto na wóz podpięty pod wóz i rano dzida do Torunia bo umówiony na 9.

Pioter - zdecydowałem się na nowe ponieważ ten egzemplarz pozostawiam dla siebie na dłużej a prowizorki mnie puki co nie interesują i nie wchodzą w grę ale telefon do Ciebie to dopiero dobry assistance na wypady :P.

Śmiech śmiechem ale nawet tak jak mówisz nie wiedziałem o takiej opcji chociaż i tak nie żałuję nówek :).

Neonkin - mam wielką nadzieję, że to już koniec większych nieplanowanych wydatków a tzw. "niekontrolowane wydatki" już się nie pojawią :P.

Pioter ma dużo racji w tym co mówi bo w zasadzie im więcej wiesz o swoim gracie i wiesz jak wyeliminować usterkę to tym lepiej dla Ciebie ale przezorny zawsze ubezpieczony więc jako mniejszy "magik" wolę odbyć kompletny serwis dla spokojnej głowy :D.

Obudziłem b6 z zimowego snu.

Ehhh! Ten dźwięk...

Od razu banan na gębie!

U mnie dziś synchronizacja przepustnic  :usmiech:

Ja wymieniłem olej, zmieniłem filtry, wyczyściłem łańcuch no i oczywiście nie obyło się bez przejażdżki :)

W dniu dzisiejszym mój bandit otrzymał podstawkę centralną, oryginalne uchwyty do lusterek (przeróbka s na n), nową lampę od mt03, nowy licznik Koso :)

Mój ma nowy regulator napięcia :)

Obudziłem b6 z zimowego snu.

Ehhh! Ten dźwięk...

Od razu banan na gębie!

Oj mój też się obudził ;)

A w ramach tematu:

Nowy olej + filtr oleju, filtr powietrza, nowa kanapa, zmieniona lampa (z brytyjskiej na "europejską"), klakson, tarcze i klocki przód.

A wszystko nie miałoby miejsca gdyby nie Fido ;)

No, Hirad...+10 do lansu☺

Zazdroszczę!!!

Dziś w końcu była pogoda więc pierwsze kilometry zrobione. Przez zimę trochę pracy było włożone, ale nie było jak sprawdzić.... najważniejsze pytanie dotyczyło nowych nowych opon, okazały się całkiem dobre, nawet bardziej niż myślałem. Życzę sobie i wam koledzy by już tylko pogoda była coraz lepsze....