Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ja obklejam muchami, dzisiaj powtóka

nie ma lekko parownica u tego pana 🤣

no mój też zachodzi muchami.

To chyba taka przypadłość motocykli które jeżdżą :)

Nie ma uchwytu i sygnału dźwiękowego bo ori to lipa więc zdemontowałem , sam sygnał jest teraz w owiewce schowany. Chyba o tym pisałeś że nie ma łącznika🤔 

Też jeżdżę w miarę wolnego czasu ale oprócz tego lubię jak jest czysty jedno nie przeszkadza drugiemu 😜

Edytowane przez kwinto59

14 godzin temu, kwinto59 napisał:

Też się pochwalę w tym miejscu minimalnie się spociła

94460420_2625482401053780_8058087288497766400_n.thumb.jpg.2b74f4befc442e582f85e1784ebc19d6.jpg

Tak więc przy okazji umyłem silnik 😜 

93903958_2656842557929044_4473951150298628096_n.jpg

i wlałem świeży płyn 😁

DSC_4652.JPG

Jakie macie doświadczenia z tym Mannolem ? :D bo średnio na to patrzę, teraz zamówiłem z ciekawości czyścik do łańcucha bo kosztował za puszkę bagatela niecałe 8 zł, gdzie trzeba normalnie dać pod 20 zł i mam nadzieję, że tam samej benzyny nie będzie haha. Niby Niemieckie? a niby najtańsze ?

Kolor do dupy, tak samo jak Prestone. Do dupy, dlatego, że gówno widać w zbiorniczku. Ktoś mi kiedyś zasugerował, bym do środka włożył kulki analne. I chyba tak zrobię :P

odebrane moto po serwisie - dostał nowy łańcuszek rozrządu, zaworki iglicowe gaźników (kompletne), regulacje, nowy akumulator, założone sprężyny progresywne na przód, zregenerowany amorek tylny Wilbers 640, nasmarowane łożyska w kołysce,  klocki tył, stalowy oplot przewodów sprzęgła i hamulca tylnego, uzupełniony olej  w "sykowej" olejarce. Więcej nie pamiętam 🙂

W dniu 24.04.2020 o 12:32, seebst napisał:

Kolor do dupy, tak samo jak Prestone. Do dupy, dlatego, że gówno widać w zbiorniczku. Ktoś mi kiedyś zasugerował, bym do środka włożył kulki analne. I chyba tak zrobię :P

E tam do dupy ja tam Prestona mam bo chyba tylko Preston, ten Mannol i Motul mają odpowiednią max temperaturę wrzenia i coś w zbiorniczku widzę :D Zresztą on to twardy plastik każdy kolor chyba będzie widać podobnie Prestone jest zielony widzę na czarno to chyba z Mannolem by było podobnie pomimo, że różowy :D

Zgubiłem tablice. Nie nie wypadła z ramki...uj..ła się cała ramka ;-) Jutro wizyta w wydziale komunikacji :-(

5 minut temu, scoffer napisał:

Zgubiłem tablice. Nie nie wypadła z ramki...uj..ła się cała ramka 😉 Jutro wizyta w wydziale komunikacji 😞

Przerabiałem ten temat teraz zaebałem na nity i zrezygnowałem z ramki

• Upvote 1

Dokładnie to samo mam zamiar teraz zrobić. Najgorsze, że na duplikat pewnie będę czekał z miesiąc bo wiadomo..wajrus.

Mam przynitowane, nie przykręcone i nie korzystam z ramki, bo to zło :)

Już kilka tak utopiłem :P  W przyczepce mam założone kolekcjonerskie, bo jakoś nie mam czasu na wizytę w wydziale komunikacji. Aukcja przykładowa.

Edytowane przez Caesar

56 minut temu, scoffer napisał:
Godzinę temu, Toldi2001 napisał:

Dokładnie to samo mam zamiar teraz zrobić. Najgorsze, że na duplikat pewnie będę czekał z miesiąc bo wiadomo..wajrus.

Podpytaj o tymczasowe chyba też mogą wydać w takim przypadku 

Godzinę temu, scoffer napisał:

Zgubiłem tablice. Nie nie wypadła z ramki...uj..ła się cała ramka 😉 Jutro wizyta w wydziale komunikacji 😞

Dobrze jest napisać markerem swój nr tel na drugiej stronie tablicy. Jak zgubisz to ten kto znajdzie może zadzwoni.
To jest najlepszy i najtańszy sposób.

Edytowane przez PiotrekBe

Ja widziałem już kilka ogłoszeń na Facebooku, że ktoś znalazł tablice, odda za ileś tam złotych. Czasami te kwoty haraczu były do tego stopnia absurdalnie, że bardziej opłacało się już iść do wydziału komunikacji i zamówić duplikat. 

4 godziny temu, seebst napisał:

Ja widziałem już kilka ogłoszeń na Facebooku, że ktoś znalazł tablice, odda za ileś tam złotych. Czasami te kwoty haraczu były do tego stopnia absurdalnie, że bardziej opłacało się już iść do wydziału komunikacji i zamówić duplikat. 

Seba, ja też widziałem dużo ogłoszeń na FB ale nigdy nie widziałem żeby ktoś chciał za to kasę.
To zależy od dobrej woli tego który zgubił tablicę ile da znalazcy, a nie tak oficjalnie "oddam za 100zł albo flachę".

Temat ogarnięty. W wydziale komunikacji miałem 3 opcje:

1. wniosek o duplikat, koszt około 53 PLN, czekanie w dzisiejszych czasach - trudno powiedzieć

2. wniosek o duplikat + tablica zastępcza, koszt około 90 PLN, czekanie 3-4 dni na tablice zastępcza

3. wniosek o nowy dowód rejestracyjny, koszt 120PLN, tablice od ręki

Zgadnijcie, którą opcję wybrałem ;-)) BTW. tablica już przykręcona na śruby bezpośrednio bez żadnej ramki, podpisana nr telefonu i można dalej śmigać.

Ja myślę, że 1.
Jako wzorowy obywatel będzie cierpliwie czekał na duplikat, nie przemieszczając się bez potrzeby, a tym samym, nie narażając siebie i swoich bliskich na niebezpieczeństwo zakażenia

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Nowy olej w silniku i nowy filtr oleju.
Umyty i zatankowany.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Zamontowałem handguards default_smile.png

bc878e29849120d168fed7e3279a570b.jpg

Wysłane z mojego fona

Co 550 nie Twoje ? Ja bym do motocykla szosowego tak drogich handbarow nie montował, mija się to z celem, taka biżuteria w tym przypadku, co innego do Enduro/Cross

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Co 550 nie Twoje ? Ja bym do motocykla szosowego tak drogich handbarow nie montował, mija się to z celem, taka biżuteria w tym przypadku, co innego do Enduro/Cross

Do mojego motocykla trudno było znaleźć cokolwiek, natomiast w tym rozwiązaniu jest jeden stelaż i różne rodzaje samych listków.
Te jakoś mi się najbardziej podobały, oczywiście są klasyczne typu Storm, ale jakieś ogromne mi się wydawały.

Wysłane z mojego fona

19 godzin temu, Vidon napisał:

Do crossa sie nie daje handbarow bo lecac przez kierownice mozna nadgarski polamac!