Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.10.2020 o 21:02, Kazmir napisał:

PiotrekBe jak często wymieniasz olej?

Wymieniam co 10 tyś. km - tak jest polecane w instrukcji.

W dniu 9.10.2020 o 21:15, seebst napisał:

I czemu Motul, a nie Yamalube? 🤔

Przyzwyczaiłem się do Motula. Zawsze go stosuję i jeszcze nigdy się nie zawiodłem.

3 godziny temu, seebst napisał:

Ja tak samo przyzwyczaiłem się do tego czerwonego koloru ;)

....i ten zapach 😉👍

11 godzin temu, PiotrekBe napisał:

Wymieniam co 10 tyś. km - tak jest polecane w instrukcji.

Szwagier wymienia co trzy lata....

18 minut temu, Kazmir napisał:

Szwagier wymienia co trzy lata....

Widać że mało km robi w sezonie. Ja jeszcze chcę pojeździć w tym, tak że trochę km przybędzie na liczniku.
Pozdrawiam

1 godzinę temu, PiotrekBe napisał:

Widać że mało km robi w sezonie. Ja jeszcze chcę pojeździć w tym, tak że trochę km przybędzie na liczniku.
Pozdrawiam

To ja wymieniam co rok. Bez w zględu na ilość km. Lub co 6tyś km

2 godziny temu, PiotrekBe napisał:

Szwagier nie ma motocykla☹️ Ma smażalnie ryb nad morzem;)🤣:takaemotka:

• Like 1

8 godzin temu, Kazmir napisał:

Szwagier nie ma motocykla☹️ Ma smażalnie ryb nad morzem;)🤣:takaemotka:

Kazmir, dobry kawał. To Ci się udało 🤣

Ja wymieniłem żarówkę w reflektorze, napiąłem i nasmarowałem łańcuch, umyłem Dziora 🙂

Wymieniłem olej filtr I filtr powietrza. 😉 przykryłam kołderką czekam na troszkę słońca wymyje I do ciepłego garażu. Gdy tylko będzie urlop zimowy to odrazu  dopieszczam dziadziora.

Odebrałem nowe aku yuasa i 4 sprężynki akrapovic. W drodze jest 6 litrów valvoline 10w50. Tuby k&n już mam od Benego, zamówię chyba jeszcze pipercrossa żeby zobaczyć jak to zadziała na obecnych lejkach. Dysze 170 już mam. Kosz sprzęgłowy od B12 mam, kompletne sprzęgło od k4 750 mam. Coś tam się wymyśli w zimę

11 godzin temu, krynio napisał:

Odebrałem nowe aku yuasa i 4 sprężynki akrapovic. W drodze jest 6 litrów valvoline 10w50. Tuby k&n już mam od Benego, zamówię chyba jeszcze pipercrossa żeby zobaczyć jak to zadziała na obecnych lejkach. Dysze 170 już mam. Kosz sprzęgłowy od B12 mam, kompletne sprzęgło od k4 750 mam. Coś tam się wymyśli w zimę emoji3059.png

Ile taka yuaska ? :) użytkuje ktoś dłużej taki aku i ile wytrzymuje ta najwyższa półka ?

Kupilem trzy lata temu do Horneta,jako ze jestem raz w roku w Pl to sprzedawca polecil Yuasa.Na koniec wakacji zawsze wyjmuje aku i chowam w cieplej piwnicy,przyjezdzam na wakacje-laduje aku pare godzin i odpalam moto.rok temu zajezdzam,wyciagam aku podpinam pod prostownik a ten zdechl.Z ciekawosci podpinam aku w moto a ten po roku stania normalnie kreci i odpala bez zadnego zajakniecia.W tym roku nie bylem to zobacze w przyszlym jak bedzie krecil ;).Troche przydlugo,ale takie mam doswiadczenie z Yuasa.Ja polecam.

Płaciłem 440, za ten w pełni bezobsługowy. Mi wytrzymują one średnio jakieś 4 lata. Raz wyjmę, raz nie wyjmę na zimę, generalnie nie dbam i nie spuszczam się nad nim. W tym roku połasilem się na jakąś vartę zalewaną ręcznie w cenie około 180pln. Wytrzymała dwa miesiące, może nawet nie. Jak padło to gówno, to ładowarka z lidla nie ruszała go. Problem mógł być w tym, że u mnie aku nie stoi pionowo, a praktycznie leży - mam dorabiany zadupek. Pani uprzedzała niby o tym. Nie wnikam, yuasy się sprawdzały wiec do nich wracam.

9 godzin temu, Bytian napisał:

18 miesięcy gwarancji :D ciekawe hehe do 650 idzie 8 ah ?

Tak 8ah , i zgadza się 18 miesięcy gwarancji "producenta" 

• 4 weeks later...

Wymyte, nawoskowane na mokro, przesmarowane co się da, odpicowane plastiki, wyczyszczony i nasmarowany napęd, podokręcane wszystkie śrubki, wypastowana kanapa, wypucowane kolektory no i co sobota 4 stopnie na plusie :D a że sobota i mi się nudzi to łapcie co z tego wyszło 

image.jpg

image.jpg

A jeszcze wam 2 fotki wrzucę w gratisie, a co w końcu pokazuje co dziś zrobiłem przy swoim motocyklu :D

image.jpg

image.jpg

Umyłem Bandyte

w trakcie i po myciu

bandit.jpg

S743yhygXzXVXOmKccutv_wWb6LwLP-4j1hPs7XEdIvp0JOVnHBrKZkE8VrP777guImJnU5YPrZZnOX0DsE7oNImxBp2xznF3wNbXlu3WiH9Ei7NGxx60eXPYDCvVksg42E7sRsk4uPPKif85Wu5sm5_aVy1y0CeRTlr5uL6Xm_fnAFqKyOIdof8fX2edLZ1lPEzdaRlc7QdpBWJoOHOPA.jpg

Bandit1.jpg

Edytowane przez jacek1