Skocz do zawartości

Podwyższone Spalanie - Jakie Przyczyny?

Gość damian_psut
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W piątek bądź w sobote będziemy diagnozować co to może być. Napiszę co i jak.

Po przejechaniu 100km, regulacja gaźników niestety nic nie dała. We wtorek lub środę ciąg dalszy szukania przyczyny.

Edytowane przez WiewioR_2oo6

• 2 weeks later...

Witam was koledzy

Co to moze byc jak mi Pali moj bandzior 10l na 100km i to jeszcze przy spokojnej jezdzie...

Jak zalalem 5l to zdolalem dojechac do domu a mialem 50km

Edytowane przez Krzysztof
Po co rozpoczynać kolejny temat o tym samym?

no synchronizacje to musze zrobic a z tym tlumikiem to co mam zrobic ?

i przez ten filtr powietrze tez moze tyle ciagnac paliwa ?

Posty się edytuje, zamiast po 2 minutach dodawać kolejny.

technika jazdy nie ma nic do rzeczy, bo przy ostrym pałowaniu 1 gen pali 6,5. Nigdy nie udało mi się osiągnąć 7 litrów, musiałbym ciągle przy odcince chyba latać. To głownie filtr powietrza i synchro gaźników mają wpływ na takie kolosalne spalanie. A jak nawet to nie pomoże to możesz zerknąć na mieszankę ale to już grubsza sprawa, ciężko ustawić :)

technika jazdy nie ma nic do rzeczy, bo przy ostrym pałowaniu 1 gen pali 6,5. Nigdy nie udało mi się osiągnąć 7 litrów, musiałbym ciągle przy odcince chyba latać. To głownie filtr powietrza i synchro gaźników mają wpływ na takie kolosalne spalanie. A jak nawet to nie pomoże to możesz zerknąć na mieszankę ale to już grubsza sprawa, ciężko ustawić :)

no nie wiem - mi notorycznie powyżej 6.5 -średnio 6,7 - 6,9 -więc nie wiem... :oczy:

synchro, regulacja, nowy filtr.... wiec z tym max 6,5 bym nie przesadzał

tyle że: jeżdżę po warszawie - wiec non stop w korku (pomiędzy samochodami - 2bieg głownie) no a jak wyjade przed koreeeeeeekkk albo wieeeeczoreeeekk.... ;D

Mi przy starym filtrze i pałowaniu z pasażerem wciągnął 10 :o

Filtr sporo daje, ponoć przelotowy tłumik może dodać dodatkowy litr, ale tego z autopsji nie wiem, także nie poświadczę słuszności tej tezy.

• 9 months later...

Witam was serdecznie:)

Mam taki o to problem, kupilem nie dawno sowjego wymoaroznego dziorka, zalałem go 11  litrami beny, plus jeszcze ze 2,3 w baku.
Przejechałem 110 km i musialem dzisiaj przełączyć na rezerwe.... Ja wiem ze jako mlody kierowca mistzem ecodrivingu nie będę no ale bez przesady...

Rezerwa w B6 według manualu chyba 6 litrów ;)

Więc tak jak pisałem zalej pod korek, zrób 100km i zalej pod korek :D Zdziwisz sie kolego ale ja obstawiam według twojego posta na max spalanie 6 litrów :)

Tak wisisz kolejne piwo :D

Nie długo będę musial browar otworzyć, żeby się wam z tych piw rozliczyć :D

hej jeszcze kwesita w ile czasu przejechałes te 110 km bo jak w 30 minut to nie ma co się dziwić ;)

Nie, jazda po mieście dziadkowym tempem. prędkość maks 130 oborty w okoliach 4 tys. Maks miałe raz 8 ;)

Edytowane przez vilnmerth

Przy 4 tyś. to on się dusi :P . 8 tyś.  to minimum powinno być :D

Nie, jazda po mieście dziadkowym tempem. prędkość maks 130 oborty w okoliach 4 tys. Maks miałe raz 8 ;)

od kiedy masz ten motocykl? ile razy tankowałeś?

Od miesiące raz atakowane: D

Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 4

Spalanie wyszło mi 7,5 litra wliczając w to jakie 60% trasy i 40% katowania po mieście.

Specjaliści wypowiedzą się czy to dużo czy mało :D

Spalanie wyszło mi 7,5 litra wliczając w to jakie 60% trasy i 40% katowania po mieście.

Specjaliści wypowiedzą się czy to dużo czy mało :D

Moim zdaniem spalanie dojdzie tobie do normy 6 litrów :) Tylko musisz jeszcze trochę pojeździć, na razie mało czasu mineło a 1 moto trzeba nauczyć się techniki jazdy aby zmniejszyć spalanie :) ( pewnie zaliczyłeś do spalania Paradę w Gniezno i stanei z odpalonym moto na rynku :) ) bedzie dobrze a jak nie to bedziemy sie martwić przy następnym tankowaniu :)

Adam nie będę ciebie dołować :usmiech:  a z resztą 231 km weszło 12,9 lytra :zeby: Kilometry nabite :powrót z Leszna i Gniezno .Tankuje w zasadzie na tej samej stacji i zawsze na centralnej podstawce do blaszki w wlewie .Tylko się cieszyć :tancze:

akurat to 7,5 litra nie zmartwiło mnie właśnie myslałem ze bedzie gorzej :D i tak jastrzębiu masz racje wliczyłem w to parade :) @kwinto to tyś chyba go schodziłeś pchać co jakiś czas, żeby pochwalić się takim spalaniem na forum :D

• 1 month later...

Spalanie w moim gsf 650 wynosi około 10l na 100km w mieście jak jadę dosyć energicznie. Czy to nie jest za duże spalanie ? dodam jeszcze że silnik chodzi równo i dobrze z chodzi z obrotów wiec synchronizacji chyba nie trzeba robić. Może być jakaś inna przyczyna tak dużego spalania ?

Przeniesienie postu do odpowiedniego tematu.