Skocz do zawartości

Klamki - Hamulec - Sprzęgło

Leszczu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

panowie znalazłem na allegro fajne klameczki.... no niby kurcze do "wszystkich" motocykli i bandziory tez sa.... ale niema ze tak powiem mojego rocznika..... http://allegro.pl/klamki-blade-do-wszystkich-motocykli-i3621667120.html bedą pasowac? albo co trzeba by zrobiż zeby one pasowały? tzn co wymienic? bo zgrzałem sie na nie jak biała na swieta tym bardziej ze standardowe klamki sa wielkie jak murzyńskie drągi... i srednio mi sie podobaja... no i ewentualnie pozostaje jeszcze pytanie odnośnie koloru:D kiera o ktorej pisałem w innym temacie bedzie złota i teraz zamowic ewentualnie klamki pod kolor kiery? czy całości motocykla? tzn czarne?

Nie będą pasować, chyba, że zmienisz moto na wodniaka :P Przerabiałem temat. Dlatego zmieniłem moto :takaemotka:

Klamki dostępne do następujących motocykli:

Czyli nie że do wszystkich pasują, tylko do wszystkich maja;)

Na ebay'u o połowe taniej takie i inne klamki, rok temu kupowałem.

no ja na ebaju... ja bym sobie i moze cos poszukł ale moj ang jest nieco kaleczny... chyba ze moze by sie znaazł ktoś ambitny i by moze poszukał pare linków jakichś akcesoryjnych klameczek to był bym wdzięczny bardzo ;)

Edytowane przez Leszczu

To powiem tak. Jakby ktoś ogarniał zakup klamek do moto takich o właśnie jak kolega zapuścił to ja chętnie też wezme a to zawsze taniej przesyłka od angoli.

Ewentualnie w intermotors są:

http://intermotors.pl/pol_m_Akcesoria-motocyklowe_Dzwignie-klamki-18935.html

droższe ale kiedyś przeglądałem tą ofertę o mają do wszystkich motocykli tam jest full tych klamek trzeba w opisach poczytać które do bandziora pasują ale za to masz pewność że będą śmigały no nie.

A w DK Motocykle zaproponowali mi takie za 250 zl do bandziora klamki kolor mój ma być złoty

j6ga.jpg

Edytowane przez filip86

jak ja widze napis intermotors to pierwsze co mi przychodzi do głowy to naciagacze złodzieje itd... ja nie wiem skad oni biora te ceny.... no ale nie ten temat w tym temacie....

Co do nich to kwestia tego że jest to konretna firma ceny mają wysokie ale wg.mnie na jakość ich towarów nie mogę narzekać. A co do zakupów ja robię w Zielonej Górze a tam znajomy robi więc coś zawsze podpowie, czasem nawet zasugeruje by kupić gdzie indziej bo tanie ale to kwestia ludzi ... a ceny mają narzucane więc a patrząc na dostępności podobnych produktów to w tym momencie PODAŻ narzuca cene

Te klamki można kupić w chinach za 25 funciaków, nawet z dostawą i opłatami będą poniżej 200, stawiałbym na 150 maks. Nie jestem super pewny ale jestem przekonany, że ich mocowania są wspólne dla większości motocykli suzuki, byle sprzęgło było na lince lub hydrauliczne (B12, hajka, v-strom, Svka mą takie same klamki, podobnie z gixxami 600/750 i małymi B z podobnych lat) Może ktoś potwierdzi. Poza tym, chinole to produkują i prawdopodobnie możesz swobodnie zamówić dokładnie pod swój model (klamka jest taka sama zawsze, różne są tylko mocownia) Ja zamawiałem krótkie do SV, były u mnie po tygodniu. Z przesyłką itp wyszło mi 90 pln... Na allegro jakieś 200 stały. Te blejdy też ma w ofercie, specem nie jestem ale nie chciałbym się wyjebać i mieć ręki między nimi i kierą, nawet jeśli są bardzo tępo zakończone :P

Ja kupowałem od tego gościa: http://myworld.ebay.co.uk/dormousesleep?_trksid=p2047675.l2559

napiszcie do niego czy ma do B6 i tyle. I jakbyście zamawiali dajcie znać, bo chcę zamówić pokrętła do zawieszenia.

Edytowane przez Magpie

Ja potwierdze :oki:

Kupowałem rok temu takie do B12 '01

http://www.ebay.co.uk/itm/330720158512?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

$(KGrHqF,!jcE9KySKwZNBPkEyBVFE!~~60_12.J

Kosztowały dokładnie 25,99 funta czyli ok, 130 zł i ani grama więcej, wysyłka za free i 2 tyg czekania (żadnego cła, vatu itp.)

Na allegro takie z regulacją długości i "nie łamiące" są ciut droższe.

Do Bandita 1200 '01 rok z hydraulicznym sprzęgłem, ale pisze na aukcji, że pasują też do:

Suzuki TL1000R, SV1000/S 2003-2007, HAYABUSA 1999-2007, GSF1200 BANDIT 2001-2006, Suzuki GSF1250 BANDIT 2007-2013, DL1000/V-STROM 2002-2010, GSX1400 2001-2007, GSF650 BANDIT 2007, GSX650F 2008-2013, GSX1250 F/SA 2010-2013

tak tylko ze Leszczu niema hudraulicznego sprzęgła:D

Nie będą pasować, chyba, że zmienisz moto na wodniaka :P Przerabiałem temat. Dlatego zmieniłem moto :takaemotka:

źle przerobiłeś temat  ja kupowałem klamki do gsf z tym ze zmieniłem mocowanie klamki sprzęgła od SV :)

a  z tym ze ja mam klamki WOMET -TECHA

Edytowane przez szoter

Właśnie można zrobić wiesze zamówienie jak ktoś ma konto i chęć to fajnie by było

źle przerobiłeś temat  ja kupowałem klamki do gsf z tym ze zmieniłem mocowanie klamki sprzęgła od SV :)

a  z tym ze ja mam klamki WOMET -TECHA

Czyli do ori mocowania bandita ni ma, więc dobrze temat przerobiłem :P

jedyne co mozna kupic  to ze tak powiem oryginalny zwzór tylko ze jakies tam kolorowe... a powiedzcie mi jak by zmienic całe klamki z tymi tymi no wiecie:D co sie do kiery przykreca... domyslam sie ze najlepie bylo by zrobic sprzegło hydrauliczne... tylko ze cos czuje ze chęc posiadania kolorowych i "ładnych" klamek troche przedrozy interes....

Jak zrobic sprzeglo hydrauliczne? Tam napisali- potrzebne mocowanie klami sprzegla np z sv lub gixa (grosze) i kupujesz klamki do sv, pompa hamulca jest juz mega uniwersalna :P

Edytowane przez Magpie

Znalazłem na j-ebay takie :

http://www.ebay.co.uk/itm/1-PC-Adjustable-Motorcycle-CNC-Brake-Lever-Fit-For-VFR750-1991-1997-/350649410787?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item51a45564e3

pisze ze do B12 pasują pomiędzy 2001-05 a do mojego B6 2001 będą pasować wie ktoś?

Nie chceem jednej tylko chodzi mi o porownanie ze w PL. Megaa ceny wołaja a tam można dużo taniej znaležç. Bo 2 szt w tej cenie to wyjedzie cok ok 100 może troche więcej z przesyłką to I. Tak duża röżnica. SORKI za pisownie ale wymazana z telefona

A ja mam te klameczki

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Blue-CNC-Short-Brake-Clutch-Levers-For-Suzuki-GSX-1250-F-SA-2010-2011-2012-/390618147699?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item5af2a7eb73i

zamowilem do 12 z 2005 wygladaja i dzialaja miodzio. Cena do jakosci rewelka

Edytowane przez jarokuc

ja tez wszedzie szukam klamek, bo moje są lekko "zmodyfikowane" :D    ale nie ma nigdzie w rozsadnej cenie :/   w ogole cieżko tez dopasowaćdo gsf 650 2005

Panowie, czytajcie co się pisze :P Kilka postów wyżej zostało napisane, że do 600/650 olejaków nie ma klamek. Żeby je dopasować, trzeba zamienić mocowanie klamki z tym co jest w SVkach.

Mnie najbardziej i tak bawi, że "nie ma w rozsądnej cenie" jak dałem link gdzie zajebiste klamki są po 16 funtów