Skocz do zawartości

Klamki - Hamulec - Sprzęgło

Leszczu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

.. żeby je dopasować, trzeba zamienić mocowanie klamki z tym co jest w SVkach.

Pfff, to już łatwiej sprzedać moto ;)

Ja. Sie zgadzam z tym co Magpie powiedzial ze idzie znalezc klamki tanie tylko nie mialem czas poszukac tych mocowan bo jeżeli to tylko zmiana mocowania to powinno byc ok tylko szukam też osob ktore chca w to sie pobawic I maja konto na ebay to moozna zrobic zamowienie I bbedzie fajni. Sry ale z telefoan pisze a on nie za bardzo za mna nadaza.

Hej a podpowiedzcie jak dorwać takie mocowanie klamki od sv? ogólnie w necie ciężko coś konkretnie znaleźć. A i jeżeli wiecie to powiedzcie od której sv to będzie pasować czy od każdego?

Powiem jeszcze że oglądałem mocowania od sv 650 i bandziora 600 i wydają się takie same. W sumie na jakie nie patrze to są bardzo podobne i dlatego się zastanawiam  ciągle jak to wykombinować. Rozumiem, że aby wymienić klamki na takie jakiś z aukcji ładniusie które nie pasują do B6 to muszę wziąć klamki i mocowania do SV tak?

Czy może też mocowanie od innego bandziora większego mocowanie klamek  będzie ok

Edytowane przez filip86

• 1 month later...

Up!

Dzisiaj zakupiłem klameczki na jebaju oraz mocowanie do SV z 2003r. Zobaczymy jak wszystko wyjdzie jak dojdą wszystkie fanty.

• 1 month later...

Dzisiaj po prawie równym miechu przyszły klamki - dokładnie takie jak zamówiłem, jakość jak najbardziej zadowalająca! Mogę potwierdzić, że patent przełożenia mocowania od SV jak najbardziej się sprawdza.

Jak będzie czas to założę nowe klameczki na moto i cyknę fotki ;)

a czy takie klameczki będą pasowały do B12 z 99 roku?

o takie :P

http://www.ebay.co.uk/itm/Black-CNC-Short-Brake-Clutch-Levers-For-Suzuki-GSF1200-BANDIT-2001-2006-02-03-04-/370839508745?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item5657c1d709

i wszędzie piszą że roczniki od 01 i nie wiem teraz czy maja takie same mocowania czy inne :/  a do mk1 nie mogę znaleźć :/

w mk1 trzeba zmienic pompe sprzegla na mk2.

a czy ktoś mógł by powiedzieć jak bardzo się rożni mocowanie tej klamki, bo może dało by rade jakoś to przerobić gdyż na eBayu trzeba dać z £60 za samą pompę :/

Przesadzasz z ta cena.

Za uzywana pompe od mk2 na allegro dalem rok temu 80zl.

Rubin a jakbyś to podłaczył

http://www.ebay.co.uk/itm/SUZUKI-GSXR600-GSXR750-GSXR-600-SRAD-FRONT-BRAKE-MASTER-CYLINDER-REMOTE-MASTER-/380812497131?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item58aa3190eb

Krynio pod te klamki jaka by pompa pasowała ale z innego modelu może by sie jaki zamiennik znalazł

Edytowane przez Mikrus193

Mikrus, chyba pomyliłeś linki, albo w ogóle coś Ci się pomyliło.

Mikrus, chyba pomyliłeś linki, albo w ogóle coś Ci się pomyliło.

a przeczytałeś dokladnie

napisałem A JAKBYŚ to nie znaczy że to te i od tego

Edytowane przez Mikrus193

Krynio pod te klamki jaka by pompa pasowała ale z innego modelu może by sie jaki zamiennik znalazł

SUZUKI 

GSX 600 08-,

GSX 650 F 09-,

GSF BANDIT 650 07-09,

TL 1000 R 98-03,

SV 1000 /S 03-08,

DL 1000 / V-STORM 03-09,

BANDIT 1200 / S 01-06,

BANDIT 1250 / S 07-09,

GSX-R 1300 HAYABUSA 99-09,

GSX 1400 01-07

w opisach najczesniej podane sa modele:

http://allegro.pl/dzwignie-sportowe-suzuki-bandit-1200-01-06-klamka-i3821617554.html

http://womet-tech.pl/product.php?id_product=362

Gdybym byl w pl to nie bylo by problemu z kupieniem na allegro I chyba poczekam z klamkami az bede w pl I kupie pompe :P

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2

Gdybym byl w pl to nie bylo by problemu z kupieniem na allegro I chyba poczekam z klamkami az bede w pl I kupie pompe :P

a na jebayu nie podpasujesz pompy radialnej pod klamki

wpiszcie sobie na ebay.co.uk "bandit 1200 LEVERS".

macie masę ofert. w każdej jednej ofercie, gdzie są na obrazku kolorowe klamki, jest lista z modelami motocykli do których pasują.

w czym Wy macie problem? Chuck Norris Wam podmienił Internet? 

Edytowane przez krynio

Znalazl bym pewnie jakas ale nie podobalo by mi sie ze jedna taka a druga inna, w maju polece do pl to tam kupie I bedzie ori ;)

• 4 weeks later...

A więc tak, dzisiaj zamocowałem klameczki od SV do swojego 650S K5. Z niespodzianek które się pojawiły to między innymi konieczność zmiany podłączenia do czujnika sprzęgła (w K5 jest kostka) gdzie musiałem zrobić na konektory żeńskie oraz śruby regulacji napięcia linki sprzegła (oryginalna ma za duzy gwint i nie wchodzi do mocowania od SV, podchodzi M8x1,25 do kupienia w Larssonie za 17,50 zł). Oryginalna guma która osłania mocowanie również nie spasuje się idealnie z nowym mocowaniem więc trzeba je trochę "dopasować".

6mmb.jpg fjtw.jpg qktq.jpg h3e0.jpg

fajne są te krótkie klamki tez mam takie pierwsze wrażenie: "jak z tym jeździć" ale po paru minutach nie chciał bym innych 

Pewnie będzie trzeba jeszcze doregulować linkę sprzęgła ale pierwsze odczucia pozytywne ;)