Skocz do zawartości

Klamki - Hamulec - Sprzęgło

Leszczu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

odgrzeje kotleta :)

potrzebuje klamek do B12 z tym, że mam zamontowaną pompę hamulcową z GSXR 1000 K5

ma ktoś pomysł co zmienić, zmodyfikować by kupić komplet i dało się to zamontować?

albow których gsxr po 2000r były sprzęgła z pompą przy klamce?

Edytowane przez ozi

Lyter k7 k8.

Jakie masz zaciski, że ta pompa CI daje rade? Oryginalne 4 tłoczki?

Edytowane przez krynio
  • Upvote 1

chodzi mi o sprzęgło nie na linkę :)

czyli kupuje pompę z gixxa 1000 K7-K8 i do tego gixxa sportowe klamki, pompę podmieniam w moim B12 i będzie działać...

rozumiem, że klamka hamulca z K7 podejdzie pod pompę hamulcową z K5?

Edytowane przez ozi

nie wiem czy podejdzie. sprawdz. na aukcjach z klamkami masz liste modeli. pompy w k5-k6 sa inne jak w k7-k8. k5-k6 to tak naprawde najgorsza z tych wszystkich pomp radialnych z gixxow. przynajmniej tak mi mowil gosc co robi motocykle na tor i sam lata.

tanszym i sprawdzonym rozwiazaniem sa pompy z ZX7R. u mnie radialna z k6 nie dawala rady z zaciskami 6cio tloczkowymi. kupilem od ZX7R (sprzegla juz mialem) i bangla jak ta lala.

Edytowane przez krynio

nie wiem czy podejdzie. sprawdz. na aukcjach z klamkami masz liste modeli. pompy w k5-k6 sa inne jak w k7-k8. k5-k6 to tak naprawde najgorsza z tych wszystkich pomp radialnych z gixxow. przynajmniej tak mi mowil gosc co robi motocykle na tor i sam lata.

tanszym i sprawdzonym rozwiazaniem sa pompy z ZX7R. u mnie radialna z k6 nie dawala rady z zaciskami 6cio tloczkowymi. kupilem od ZX7R (sprzegla juz mialem) i bangla jak ta lala.

nie załamuj mnie :) miała być tylko wymiana na usd a co chwila temat się rozwija - jak tak dalej pójdzie to sezon rozpocznę w czerwcu ;D

spoglądając na ebay za klamkami sportowymi z K5 do K7 nie pasują ale przeglądając pompy hamulcowe na allegro to K5 i K7 mają seryjnie montowane identyczne klamki, to że z K5 komplet nie pasi do K7 to tylko przez klamkę sprzęgła. Tak więc ja kupuję pompę sprzęgła z K7 i komplet klamek do K7 i powinno pasować - potwierdzę za miesiąc jak przyjdą nowe z chin. 

Dzięki za pomoc

Edytowane przez ozi

a co powiecie na przeszczep pomp sprzęgła i hamulca od kawasaki zx?? Pompy w miarę tanie i z klamkami nie będzie problemu. Jak ktoś chce to odsprzedam swoje pompy z suzuki

Gadałem z tym sprzedawca z allegro: http://allegro.pl/show_user.php?uid=36794419 i nie ma problemu, żeby kupić w 1 komplecie klamkę hamulca od innego modelu moto niż od sprzęgła. Jedynym warunkiem jest, że będa mieli obydwa modele na stanie.

Krynio, z jakiego rocznika ZX7R masz pompę?

I co ewentualnie lepsze, pompa z B-King'a czy ZX7R? Na razie zaciski mam standardowe B6 ale przyszłościowo USD z 6cio tłoczkowymi zaciskami.

Edytowane przez zoozka

Zamieni sama klamke? Czy klamke z mocowaniem? Bo tu o mocowanie chodzi a nie sama klamke. Klamki sa identyczne.

Pompa byla bodajze od motocykla z 98r.

Myslac o pompie, patrz na to, do jakich zaciskow ona jest przeznaczona. Wg mnie pompa z b-kinga nie rady z zaciskami 6cio tloczkowymi, z 4 tloczkowymi by dala rade. 

Pompy od ZX7R maja dla mnie ten plus, ze zarowno sprzeglowa jak i hamulcowa sa na oddzielnym zbiorniczku. Mozna je kupic za 100zl, a w razie czego zestaw naprawczy za kolejne 100zl. I sa dedykowane do takich zaciskow. Ja juz cudowalem bo chcialem miec radiala. Przedluzylo mi to meskosc o 2cm tylko po co skoro nie dzialalo? ;)

Edytowane przez krynio

Do 6tloczkow pompa brembo z r1 i oplot. Zakladanie pomp z gsxrow mija sie z celem.

Zamieni sama klamke? Czy klamke z mocowaniem? Bo tu o mocowanie chodzi a nie sama klamke. Klamki sa identyczne.

Pompa byla bodajze od motocykla z 98r.

Myslac o pompie, patrz na to, do jakich zaciskow ona jest przeznaczona. Wg mnie pompa z b-kinga nie rady z zaciskami 6cio tloczkowymi, z 4 tloczkowymi by dala rade. 

Pompy od ZX7R maja dla mnie ten plus, ze zarowno sprzeglowa jak i hamulcowa sa na oddzielnym zbiorniczku. Mozna je kupic za 100zl, a w razie czego zestaw naprawczy za kolejne 100zl. I sa dedykowane do takich zaciskow. Ja juz cudowalem bo chcialem miec radiala. Przedluzylo mi to meskosc o 2cm tylko po co skoro nie dzialalo? ;)

Klamkę z mocowaniem, podajesz tylko od jakiego modelu chcesz hamulec a od jakiego sprzęgło i zrobia Ci komplet.

Na razie na allegro znalazłem tylko 1 pompę od zx7R (zestawów naprawczych jest dużo), poszukam jeszcze na Ebayu.  Pytanie czy dużo rzeźbienia jest z czujnikiem stopu i mocowaniem zbiorniczka?

EDIT: kto laikowi wytłumaczy na czym polega ta zajebistość pompy radialnej w stosunku do tradycyjnej?

Edytowane przez zoozka

Klamkę z mocowaniem, podajesz tylko od jakiego modelu chcesz hamulec a od jakiego sprzęgło i zrobia Ci komplet.

Na razie na allegro znalazłem tylko 1 pompę od zx7R (zestawów naprawczych jest dużo), poszukam jeszcze na Ebayu.  Pytanie czy dużo rzeźbienia jest z czujnikiem stopu i mocowaniem zbiorniczka?

EDIT: kto laikowi wytłumaczy na czym polega ta zajebistość pompy radialnej w stosunku do tradycyjnej?

Trzeba kupić takie mocowanie do przykręcenia lusterka. Czujnik stopu jest w każdej pompie.

250_8070875445103946b02449.jpg

Różnice w działaniu :

http://www.motocykl-online.pl/technika/SZKOLA-JAZDY-Czesc-3-Jak-hamowac,2934,2

Edytowane przez krynio
  • Upvote 1

Trzeba kupić takie mocowanie do przykręcenia lusterka. Czujnik stopu jest w każdej pompie.

Różnice w działaniu :

http://www.motocykl-online.pl/technika/SZKOLA-JAZDY-Czesc-3-Jak-hamowac,2934,2

Ja akurat mocowania lusterka nie potrzebuję (Ska), chodziło mi o to jak zbiorniczek jest mocowany do kierownicy, bo na zdjęciach na aukcjach nie widać żadnego uchwytu ? Może mógłbyś jakąś fotkę wrzucić jak to u Ciebie wygląda?

Chodziło mi o fizyczne podłączenie czujnika stopu - jest plug & play czy trzeba wtyczkę przerabiać?

Nic nie trzeba przerabiać nic z wtyczką. Ja mam mocowanie zbiorniczka chyba przy śrubie od skręcenia półki. Wieczorem spojrzę.

Może mógłbyś jakąś fotkę wrzucić jak to u Ciebie wygląda?

d7f019861630e780c2cba4131e791522.jpg

4efd88b13e2aa1b09503be52ccd3641f.jpg

7af210cea7d1dfdb7808ad6d02aa1c9a.jpg

63b9a0f6d41ee186c9274be3eae31e78.jpg

Edytowane przez krynio
  • Upvote 1

chińska klamka tuningowa do B12 2gen (klamka S14) nie pasuje do B12 1gen - w miejscu gdzie trzeba ją do pompy przykręcić jest za gruba - ratunek to oddać klamke na frezarkę, chociażby manualną bądź wymienić pompę. Tak wogóle to klamki świetne i nawet nie drogie

Edytowane przez ozi

@Krynio - dzięki za zdjęcia.

Czy zaciski z MK2 pasowały do zawiasu od SRADa czy coś było przerabiane?

Czyli co wystarczy zjechać klamkę sprzęgła i będzie grac?

na to wygląda - szlifierką kątową  tego na pewno nie zrobisz - potrzeba maszyny

Witam.Kiedyś pytałem się czy są gdzieś do kupienia sportowe klamki do bandita 600 z 96roku.Problemem zawsze było mocowanie klamki sprzęgła które nie pasowało.Jest 2015 rok.Czy coś zmieniło się w tej kwestii? Czy jest jakaś firma która produkuje takie klamki pasujące plug and play żeby nie trzeba było kombinować.Dzięki za nakierowanie.

Witam.Kiedyś pytałem się czy są gdzieś do kupienia sportowe klamki do bandita 600 z 96roku.Problemem zawsze było mocowanie klamki sprzęgła które nie pasowało.Jest 2015 rok.Czy coś zmieniło się w tej kwestii? Czy jest jakaś firma która produkuje takie klamki pasujące plug and play żeby nie trzeba było kombinować.Dzięki za nakierowanie.

Na allegro masz chińskie klamki, wg tego co twierdzi sprzedawca, o którym pisałem w poście #58 do pasują do 1 generacji.

• 2 weeks later...

Panowie a te klamki by wam nie podpasiły? też się zastanawiam czy ich nie zamówić właśnie od tego gościa

http://allegro.pl/dlugie-klamki-sportowe-suzuki-gsf-250-600-bandit-i5071631980.html

http://allegro.pl/krotkie-klamki-sportowe-suzuki-gsf-650-1200-bandit-i5135217574.html

Panowie a te klamki by wam nie podpasiły? też się zastanawiam czy ich nie zamówić właśnie od tego gościa

http://allegro.pl/dlugie-klamki-sportowe-suzuki-gsf-250-600-bandit-i5071631980.html

http://allegro.pl/krotkie-klamki-sportowe-suzuki-gsf-650-1200-bandit-i5135217574.html

Niby pisze że do roczników od 96roku pasuje.Ktoś sprawdzi pierwszy? :zeby: