Skocz do zawartości

Klamki - Hamulec - Sprzęgło

Leszczu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

05555275017717912842.jpg

72138764838005166562.jpg

Brane właśnie od tego allegrowicza i pasowały idealnie z tym że do młodszego modelu.Ale są zgodne z opisem.

To w takim razie ja do swojego też dokładnie w takim samym kolorze zamówię bo naprawdę elegancko wyglądają:))

@Krysio - oni piszą jedno a jest trochę inaczej...

Jak ja szukałem to nie było możliwości kupienia do 1 gen klamki (chyba sprzęgła się różni)

Niech Ci podeśle końcówki jak wyglądają

Oni piszą że pasuje do B6 od 96 do 2005 - ale do 2000 i od 2000 to są różne klamki

Zobacz: - tak powinny wyglądać klamki do B6 1 generacja (końcówki):

(kupiłem je w zeszłym roku, są ok, ale są długie i nie takie bajeranckie jak te z innych aukcji)

$_57.JPG

A tu aktualna aukcja:

http://www.ebay.co.uk/itm/SUZUKI-GSF600-S-Bandit-S-X-95-99-Lever-Set-Black-LBS08-/331393139347?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item4d28920293

Jakby ktos znalazł te regulowane, krótkie anodowane do B6 1 gen-  to bym tez chętnie kupił....

Edytowane przez Siudmy

@Krysio - oni piszą jedno a jest trochę inaczej...

Jak ja szukałem to nie było możliwości kupienia do 1 gen klamki (chyba sprzęgła się różni)

Niech Ci podeśle końcówki jak wyglądają

Oni piszą że pasuje do B6 od 96 do 2005 - ale do 2000 i od 2000 to są różne klamki

Zobacz: - tak powinny wyglądać klamki do B6 1 generacja (końcówki):

(kupiłem je w zeszłym roku, są ok, ale są długie i nie takie bajeranckie jak te z innych aukcji)

$_57.JPG

A tu aktualna aukcja:

http://www.ebay.co.uk/itm/SUZUKI-GSF600-S-Bandit-S-X-95-99-Lever-Set-Black-LBS08-/331393139347?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item4d28920293

Jakby ktos znalazł te regulowane, krótkie anodowane do B6 1 gen-  to bym tez chętnie kupił....

Dzięki Siudmy za sprostowanie.Też poluje na te krótkie klamki od roku.Widać do naszych roczników nikt nic nie wymyślił.Pozostaje nam jedynie zmiana mocowania sprzęgła.Jak na razie nie chce mi się z tym bawić.Twoje klameczki też niczego sobie ale do tych krótkich pod kolorek to się umywają hehe

Czyli takie coś do B6 z 2001 będzie pasować bez przeróbek czy sytuacja podobna jak w starszej generacji?

ihost_1425503605__klamki.jpg

Odnosnie klameczek z:

http://allegro.pl/krotkie-klamki-sportowe-suzuki-gsf-650-1200-bandit-i5135217574.html

Rozmawiałem dzisiaj z gościem. Powiedział ze lista motocylki na aledrogo nie jest aktualna (jest nie kompletna). Pytałem o klamki do B6 z 2000r mam mu podesłać zdjęcie obecnych i sprawdzi czy ma coś pasującego. Myślę że jutro już coś będzie wiadomo.

Mam potwierdzenie że mają pasujące klamki do mojego B6. Dzisiaj zamawiam a czy mówili prawdę przekonam się w przyszłym tygodniu.

sprawdź sprawdź. Też szukam krótkich klamek do B6 2002, jakoś nie mogę znaleźć dobrych i żeby pasowały bez przeróbek mocowania.

Zamówione w piątek po południu dzisiaj przyszły. Własnie je rozpakowałem. Jutro sprawdzę jak pasują.

post-8789-0-33296700-1425927411_thumb.jpg

Edytowane przez Wero

Klamki założone. Najwiekszy problem sprawiło odkręcenie czujnika położenia dźwigni sprzęgła - młotek pomógł :) jeśli ktoś będzie wymieniał nie zapomnijcie go nasmarować inaczej skrzypi. Według mnie po zmianie klamki sprzegła można wyrzycić gumową osłone - nie pasują do siebie. A tak wygląda spasowanie klamki z mocowaniem:

post-8789-0-89674500-1426013238_thumb.jpg

jak na moje oko to nie ta klamka

Zrób więcej zdjęć klamek ham i sprzęgła.

Swoją drogą @szoter dlaczego uważasz, że to nie ta klamka?

Już napisałem czy mają coś lepiej dopasowanego. Zdjęcia postaram się wrzucić wieczorem.

może źle się wyraziłem "ze to nie ta klamka", ale jakoś średnio spasowana jest ta klamka z uchwytem

Edytowane przez szoter

Również proszę uprzejmie o wstawienie większej ilości fotek z zainstalowanymi klamkami :)

u minie wygląda to tak klamki są firmy womet tech ihost_1426229173__20150311_185906jpg.jpg

Edytowane przez szoter

Fotki wrzucę w tym tygodniu. Klamki rzeczywiście przeznaczone są do S. Narazie mi brak spasowania bardzo nie przeszkadza. Pewnie niedługo zmienie mocowanie. PS. Sprzedawca z aledrogo zachował się w porządku po przesłaniu zdjęć zaproponował zwrot poniesionych kosztów.

Edytowane przez Wero

Fotki wrzucę w tym tygodniu. Klamki rzeczywiście przeznaczone są do S. Narazie mi brak spasowania bardzo nie przeszkadza. Pewnie niedługo zmienie mocowanie. PS. Sprzedawca z aledrogo zachował się w porządku po przesłaniu zdjęć zaproponował zwrot poniesionych kosztów.

A czym niby się klamki w S i N różnią oprócz tego że obejma w N ma mocowanie na lusterko? Wg mnie mocowania i  klamki są takie same...

Napisałem do tego gościa z aledrogo z zapytaniem czy ma pasujące klamki do b6 S 2001, odpowiedź jest, że oczywiście ale chyba jednak nie do końca to spasowanie jest dobre...

Klamki Womet tech leżą o wiele lepiej ale cena dwa razy większa, coś za coś:)

Wg mnie mocowania i  klamki są takie same...

Na szybko spojrzałem na mocowanie z mojej fotki i wrzucone przez SZOTERa. Dla mnie mocowania się różnią - na zdjęciu u SZOTERa jest ono krótsze a juz na pewno linka jest pod innym kątem. Więc kupione przeze mnie klamki mogą pasowac do S.

Na szybko spojrzałem na mocowanie z mojej fotki i wrzucone przez SZOTERa. Dla mnie mocowania się różnią - na zdjęciu u SZOTERa jest ono krótsze a juz na pewno linka jest pod innym kątem. Więc kupione przeze mnie klamki mogą pasowac do S.

Rzeczywiście, masz rację. Zastanawia mnie co jest tego powodem, linka w S idzie inaczej?

mocowanie w S i N jest takie samo ja mam wymienione mocowanie od SV . Ale to nie zmienia faktu że twoja moim zdaniem jest  niepoprawnie spasowana

Co do klamek womet techa te które mam były niby do GSF 600 00-04 jednak okazały się ze klamki są inne i jajlepszym wyjściem było wymienic mocowanie które kosztowało  ok 30 zł

a tutaj różnice między klamkiami u góry jest klamka od gsf 600 00-04

a na dole od sv chyba I generacja w gsf 400 też jest taka

ihost_1426496603__20120120_162157.jpg

ps klamka hamulca jest taka sama problem jest tylko z klamką sprzęgła

Wero wydaje mi się że złe te klameczki Ci przysłali.

A ogolnie klameczek to sprawa wygląda tak,że to wszystko kupują z chin i mają na nich 50zł zarobku...

http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20150316013845&SearchText=bandit+600+levers  przeglądnijcie sobie strone.

Sam osobiście kupowałem z aliexpres,szybko przyszły i bez żadnych problemów. Wysyłka za free.

Nie patrz na kolor na zdjeciach,w opisie pisze jakie mają kolory klamek i jakie kolory tego regulatorka. Do wyboru do koloru.

Z tego co pamietam moje przyszły po 10dniach.

Edytowane przez Jarek312