Skocz do zawartości

Klamki - Hamulec - Sprzęgło

Leszczu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

mocowanie w S i N jest takie samo ja mam wymienione mocowanie od SV .

Czyli jednak miałem rację :)

Wero wydaje mi się że złe te klameczki Ci przysłali.

A ogolnie klameczek to sprawa wygląda tak,że to wszystko kupują z chin i mają na nich 50zł zarobku...

http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20150316013845&SearchText=bandit+600+levers  przeglądnijcie sobie strone.

Sam osobiście kupowałem z aliexpres,szybko przyszły i bez żadnych problemów. Wysyłka za free.

Nie patrz na kolor na zdjeciach,w opisie pisze jakie mają kolory klamek i jakie kolory tego regulatorka. Do wyboru do koloru.

Z tego co pamietam moje przyszły po 10dniach.

Przy tym kursie dolara to na Aliexpress jest minimalnie taniej, ale jak coś Ci źle przyślą albo nie będzie pasowało to nic nie zrobisz. Na allegro zawsze możesz oddać.

Ja wcześniej rozmawiałem  z tym sprzedawcą.To jest jedyny model klamki jaki on ma "dobrany" do B6 (w dodatku ten sam wg jego rozpiski pasuje  do Nki 1szej gen,  "Ski" 2 gen i do 3 generacji) i sam nie był pewien na 100% czy będzie pasował i od razu powiedział że w razie czego przyjmie zwrot.

@Wero - jak sprzęgło chodzi przy tej klamce, wszystko jest OK ?

Sprzęgło dziala bez problemu. Nie zauważyłem też żeby linka była jakoś dziwnie wygięta lub o coś ocierała. Ze zwrotem jest tak jak piszesz nie ma zadnego problemu. Dokupie mocowanie a jeśli to nie pomoże znajomy dorobi mi końcówkę klamki i podmienie.

• 2 weeks later...

Przy tym kursie dolara to na Aliexpress jest minimalnie taniej, ale jak coś Ci źle przyślą albo nie będzie pasowało to nic nie zrobisz. Na allegro zawsze możesz oddać.

Średnio 50zł różnicy, nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie to dużo.

A co do zwrotów mylisz się,Aliexpress ma lepszy system sprzedaży-zwrotów niż allegro. (sam nie zwracałem,ale czytałem trochę o tym i ponoć 0 problemów)

Ale nie ma co drążyć tematu.

Edytowane przez Jarek312

Średnio 50zł różnicy, nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie to dużo.

A co do zwrotów mylisz się,Aliexpress ma lepszy system sprzedaży-zwrotów niż allegro. (sam nie zwracałem,ale czytałem trochę o tym i ponoć 0 problemów)

Ale nie ma co drążyć tematu.

Jak ja sprawdzałem (podstawowy model z linku, który podałeś) to mi wyszło jakieś 15 PLN różnicy (33USD x 3.9= 128,9 PLN, cena na allegro 139 + wysyłka). Widzę, że teraz jest  5 USD taniej, więc powiedzmy że trochę większa ta różnica jest. Na plus dla aliexpres, że jest dużo większy wybór.

Może i ze zwrotami nie ma problemów, ale koszt  przesyłki do Chin chyba trzeba ponieść ?

Ja brałem po 25$, i z tego co patrzyłem dalej idzie w tej cenie kupić. Nie chce mi się teraz szukać, dlatego jeśli się mylę i podrożały to z góry przepraszam.

Co do kosztów zwrotu,nie potrafie określić.(Myślę, że oddadzą, lub nawet nie będziesz musiał odsyłać tylko przyślą kolejną paczkę z właściwą rzeczą)

Czytałem kiedyś historię o gościu który zakupił coś z Chin, paczka nie przychodziła dłuższy czas,napisał do nich-wysłali jeszcze raz. Po jakimś czasie przyszły mu dwie paczki,i nawet się o to nie upominali.

Edytowane przez Jarek312

• 5 months later...

Nie podpasują. Ty masz sprzęgło na linkę. Te z aukcji mają sprzęgło hydrauliczne.

A czy te klamki podpasują do GSF 650 z 2005r (nie ma żadnych przeróbek, ani żadnych innych mocować, wszystko oryginał)

http://allegro.pl/krotkie-sportowe-klamki-suzuki-bandit-gsf-gsxf-650-i5601162114.html

Ewentualnie co możecie innego ciekawego polecić w podobnej cenie (sprawdzonego).

dyskutowalem z ludzmi z takich firm. zamow klamki do swojego moto, albo powiedz co masz a oni Ci dopasuja. ja po przerobkach mam r1 i b6. powiedzieli ze moga zrobic taki zestaw bez problemu.

Tylko boję się, że przyjdą, a ja ich nie będę w stanie zamontować... Ale spróbuję, napiszę do nich zobaczymy co odpowiedzą :) W razie co podzielę się doświadczeniem.

dzięki za odpowiedź.

Ja polecam poszukać na ebayu, bo wychodzą poniżej 100zł za komplet. Sam kupowałem jakieś chińskie, pasują i działają jak należy (wyszło około 86zł bo zazwyczaj przesyłka jest darmowa).

Turos, tutaj link do klamek, które powinny Cię zainteresować:

http://www.ebay.co.uk/itm/Adjustable-CNC-Short-Brake-Clutch-Levers-For-2005-2006-Suzuki-GSF650-BANDIT-/141683715415?hash=item20fd01ed57

Wydaje mi się, że niektórzy ludzie zamawiają takie hurtem na ebayu, a później wystawiają na allegro po dużo wyższej cenie.

Edytowane przez Dragonas36

• 4 months later...

A może ktoś przeglądał aukcje : http://allegro.pl/krotkie-klamki-sportowe-suzuki-gsf-600-bandit-s-x-i5692097813.html

może ktoś nawet zakpił takie klameczki ??

Edytowane przez TANK

Na oko wszystkie wyglądają tak samo... a cena wskazuje na chińszczyznę.

Ja wybrałem polskie: http://womet-tech.pl  i po 2 latach nadal jestem zadowolony.

Edytowane przez Wiking

Mam od tego sprzedawcy regulowane-długość i składane,sezon przelatałem nic się nie dzieje.

Ja kilka miesięcy temu kupiłem u tego gościa łamane z regulacją długości. Z jakości jestem zadowolony wszystko idealnie pasowało. Przesyłkę wysłałem do Niemiec aby nie płacić myta

http://www.ebay.pl/itm/CNC-Foldable-Extend-Adjust-Brake-Clutch-Levers-For-Suzuki-GSF1250-BANDIT-07-14-/111625946133 

A może ktoś przeglądał aukcje : http://allegro.pl/krotkie-klamki-sportowe-suzuki-gsf-600-bandit-s-x-i5692097813.html

może ktoś nawet zakpił takie klameczki ??

Miałem od niego do CBF-ki, po półtora roku użytkowania zero śladów zużycia, teraz też zamówiłem do Bandziora. Jakość wykonania bdb, pasują idealnie bez żadnego rzeźbienia.

• 2 months later...

Planuje zakupić klameczki krótkie ale tutaj mam pyt :boje_sie: czy u was sprzęgło też tak ciężko chodzi? jak na hydraulika to chyba kiepsko... ostatnio jak zmieniałem płyn może źle odpowietrzyłem :zeby: ale wydaje mi się że jest wszystko ok i tutaj pytanko, jak wiadomo klamki krótkie są na 2 palce góra 3, czy to nie urwie mi paluchów? :zdziwiony:

Planuje zakupić klameczki krótkie ale tutaj mam pyt :boje_sie: czy u was sprzęgło też tak ciężko chodzi? jak na hydraulika to chyba kiepsko... ostatnio jak zmieniałem płyn może źle odpowietrzyłem :zeby: ale wydaje mi się że jest wszystko ok i tutaj pytanko, jak wiadomo klamki krótkie są na 2 palce góra 3, czy to nie urwie mi paluchów? :zdziwiony:

Ja się za bardzo nie znam ale wydaje mi się że nie ma prawa tak ciężko chodzić, przewody czy nie są gdzieś krzywo popuszczane ;)

No wiesz ;P może nie aż tak ciężko żeby się nie dało na 2 palce ale wydaje mi się że hydraulik powinien chodzić na prawdę lekko, pstrykniecie mam około 2cm od kiery podczas naduszania jeśli to ma jakis sens 😊

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Coś masz nie tak. Nie ma prawa nic ciężko chodzić , wręcz przeciwnie klamka ma się dać 

wcisnąć dosłownie małym palcem bez żadnych oporów.

Ja dziś założyłem coś takiego : -    http://allegro.pl/regulowane-klamki-suzuki-gsx1250f-2010-2016-i6071440422.html

Może pomyśl nad takimi ,pełna regulacja i wykonanie jak najbardziej na plus.

zaraz wam powiem jak na 1 paluszek sprawa wygląda :D i na którym stopniu mam regulacje, a klameczki fajne o takich myślałem tylko czemu większość klamek na k7 jest? ciekawe..

- wskazującym da rade wcisnąć ale czy to komfortowe to nie wiem, regulacja na 4,

http://allegro.pl/sportowe-klamki-lamane-suzuki-gsf-650-s-bandit-i5715801761.html te niby na k9 są bo wersja s/n to bez różnicy z tego co czytałem tutaj? :P

Edytowane przez Hanni

Tak btw, na Aliexpress są takie same dużo taniej

Albo na Ebayu również

Nie mam konta ani nigdy nic nie miałem do czynienia z nimi to wolę jednak dołożyć a mieć z pl, przynajmniej jakby coś nie grało to szybko można załatwić zwrot czy wymianę ✌

Czy ktoś zamawiał może sportowe krótkie klamki na aliexpress dla Bandita 650 z 2005-2006 roku? Albo wie ktoś który model klamki podejdzie?

Na Ali widze tylko klamki dla modelu 2007 wzwyż, ale nie wiem czy są jakieś różnice między 05-06 a 07- w mocowaniu...

A czy te klamki podpasują do GSF 650 z 2005r (nie ma żadnych przeróbek, ani żadnych innych mocować, wszystko oryginał)

http://allegro.pl/krotkie-sportowe-klamki-suzuki-bandit-gsf-gsxf-650-i5601162114.html

Ewentualnie co możecie innego ciekawego polecić w podobnej cenie (sprawdzonego).

W końcu kupiłem takie klamki:

http://www.ebay.co.uk/itm/Adjustable-CNC-Short-Brake-Clutch-Levers-For-2005-2006-Suzuki-GSF650-BANDIT-/141683715415?ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123

Jednak jest pewne ale, da się zamontować, wszystko fajnie, ale klamka sprzęgła nie ma takiego "wichajstra", który wciska czujnik sprzęgła. Przez to możliwe jest odpalenie bandziora na biegu przy złożonej stopce :)

Trzeba po prostu uważać, bo odjedzie przy odpalaniu w takiej konfiguracji ;) albo wyrobić sobie nawyk wciskania ZAWSZE sprzęgła przy odpalaniu :)

Mój moto to Bandit S 650 ABS 2005 (olejak)