Skocz do zawartości

Klamki - Hamulec - Sprzęgło

Leszczu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja znów szukam na aliexpress cały czas do mojego K3 z 2003 roku i jest padaka. Zupełnie nie wiem, które wybrać a jest tego w ciul.

• 3 weeks later...

Ja zamówiłem te:

http://www.aliexpress.com/snapshot/7605444059.html?orderId=74800973192294

Niby na pierwszą generację, ale z tego co wiem, to różnicy nie ma. Potwierdzę, gdy dotrą.

Odświeżam, spasowały Ci te klamki? :)

all right partner, keep on rollin' baby!

Będę musiał adapter dokupić za 5$, bo do sprzęgła nie podeszły.

Fak, u mnie to samo. Pokażesz o jaki adapter chodzi i jak Twoje klamki na żywo wyglądają?

Widzisz. Dzisiaj okazało się ze jednak to co dostałem jest niezgodne z tym co na foto w aukcji. Zamawialem do kumpla i dzisiaj rano mówi, że przyszły kolejne klamki Może wysłał zle, ogarnął się i puścił drugi komplet dobry :))

6211b57d0e99ca0233cf8633707642fd.jpg

Ja dostałem taka klamkę do sprzęgła. Hamulec pasuje. Nie ma miejsca na linkę wiec wg mnie to jest do sprzęgła hydraulicznego. Jak myślicie?

Tak, hydraulicze.

No to dupa. Ciekawe do jakiego moto to w ogóle jest. Dzięki za pomoc :)

• 5 months later...

A ja mam pytanie, czy dostane gdzieś nowe uchwyty do klamek do b6 I gen?

I czy da się jakoś dopasować do tego:

https://www.aliexpress.com/item/For-Honda-Bandit-GSF600-1995-1999-Short-Clutch-Brake-Levers-CNC-Adjustable-10-Colors-1996-1997/32753815384.html?spm=2114.30010308.3.42.BVa6qs&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10037_10032_10077,searchweb201603_1&btsid=a129d482-94c6-46ff-bafa-758ae6cdfa8a

Z drugiej strony zamiast bawić się w dopasowywanie. Co myślicie o tym?

http://s.aliexpress.com/V3i6Jvuy

Edytowane przez Hote

• 1 month later...

Tak dla potomnych, kupiłem klamki u Pana Chińczyka (sklepA&M Kebull's Parts )do Bandita 1200 I gen, pasują one w 100 % bez żadnych przeróbek, zarówno hamulec jak i sprzęgło 

tu jest link https://www.aliexpress.com/item/For-Suzuki-GSX-R600-2011-2014-CNC-Short-Adjustable-Racing-Brake-Clutch-Levers/32596494789.html?spm=2114.13010608.0.0.yvThA4

a swoją drogą 19 baksów to cena uczciwa, biorą pod uwagę że tylko 3 tyg czekałem na przesyłkę.

A tak wyglądają:

c3747eeb0e881.jpg

Edytowane przez filcu

• 4 months later...

Takie pytanie mam, Posiadam założone klamki, jak na filmie i problem (nie problem) jest tego typu, z klamką sprzęgła, że ma spore luzy we wszystkich stronach. Próbowałem już kiedyś podokręcać wszystkie śruby, ale to nic nie dało - dalej tak lata. Jeżdżę z tym tak cały czas, nic się nie dzieje, ale czym to jest spowodowane, czy może sama klamka się wyrobiła? Z klamką hamulca jest wszystko ok, żadnych luzów nie ma, wszystko "sztywno" pracuje.

A przełożyłeś tulejke ze starej klamki?

Ja moto kupiłem z takimi klamkami, nic mi nie wiadomo o żadnych tulejach. A co za tuleje?

Wykrec klamke i zobacz czy otwor na srube nie jest wiekszy od sruby, jesli jest to brakuje tulejki. Wydaje mi sie ze wlasnie w tym otworze powinna byc tulejka.

W GSF650 SA 2007 tuleje nie pasują!

Nie da się tych tulejek od oryginalnej klamki nie da wcisnąć w te sportowe.

Też mam luzy olałem temat i tyle.

Pamiętajcie, że jak ktoś ma sprzęgło hydrauliczne to czujnik sprzęgła łapie w pozycji 4-7 inaczej przy odpalaniu moto będzie zonk.

U mnie przy 7 tylko łapie, przy innych już nie. Ale nawet i przy 7 potrafi czasem nie załapać i muszę drugi raz naciągnąć i bardzo mocno trzymać. Ja temat latającej klamki też już kiedyś olałem, tylko trochę mnie to wkurza, że tak jest i nic z tym zrobić nie idzie.

W GSF650 SA 2007 tuleje nie pasują!

Nie da się tych tulejek od oryginalnej klamki nie da wcisnąć w te sportowe.

Też mam luzy olałem temat i tyle.

Pamiętajcie, że jak ktoś ma sprzęgło hydrauliczne to czujnik sprzęgła łapie w pozycji 4-7 inaczej przy odpalaniu moto będzie zonk.

To ja nie wiem co wy za klamki macie, ja zamówiłem chińczyki na jebaju za 16 funtów chyba ze dwa lata temu. Wszystko ładnie pasuje, nie ma żadnych luzów, a czujnik sprzęgła łapie na każdej pozycji i bez problemu można moto odpalić. Już nie pamiętam czy tulejke przekładałem, ale wydaje mi się że tak i pasowała. Zawsze można dobrać inna tulejkę która będzie pasować. W każdym większym sklepie ze śrubkami powinniście dostać.

Do gixxa K8 też zamówiłem chińczyki, sprzęgło na linkę, tulejkę przełożyłem to jedynie na pozycji 1 nie łapie czujnik, ale dlatego że klamka jest już za blisko manetki, a poza tym wszystko pięknie.

Pytanie czy ta tulejka jest niezbędna?

ja nie mam i żyję, ale jakby mi miała klamka w ręce zostać to jest to argument na odwiedzenie sklepu metalowego hehe.

To zależy czy chcesz miec luz czy nie. Wiekszy luz moze spowodowac wyrobiebie sie klanki i klanka bedzie latac coraz bardziej

U mnie na początku też problemy były z czujnikiem ale sciagalem klamke klamkę i tam gdzie przychodzi czujnik zamówiłem poxipolem i wypiło wałem na nowo teraz pali za każdym razem chodzi o to żeby wchodził tam bez luzów wtedy wszystko dziala

To ja mam pytanie. Ja zmostkowałem czujnik całkowicie, tzn kupiłem nowy, pochodził może tydzień i znów to samo. Wkurzyłem się i zmostkowałem. Duży błąd??

Raczej nie, tylko musisz pamiętać o stopce bocznej :D