Skocz do zawartości

Klamki - Hamulec - Sprzęgło

Leszczu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ale co ma stopka boczna do czujnika sprzęgła? Przecież gdy będzie na biegu, a spróbuję odpalić to nie odpali. Gdy złożę ją, to wtedy słychać pompę jak się włącza i można odpalić. A na luzie odpalić można w każdych warunkach. No chyba że w starszych jest trochę inaczej...?

w wodniakach po wduszeniu sprzęgła załączasz mapę luzu.

• 4 months later...
  • 3 weeks later...

Przecież napisał w aukcji ze tak :) GSXF oraz GSF maja takie same według Part listy  57500-24F20 zmodernizowane do 57500-24F22

W aukcjach na Ali piszą różne rzeczy :) dlatego wolę zapytać bardziej doświadczonych 

Ja mam z aliexpres klameczki do swojego bandita takie łamane z regulacją długości klamki i jestem mega zadowolony, kolega kupił do ktm 390 i wszystko pasowało jak w opisie na aukcji. A cenowo połowa tego co na allegro.

dziś dostałam klamki z ali i niestety mimo opisu nie pasują do mojego egzotyka. Ciekawe co jest skopcone, czy klamki z ali czy moje moto

też mam łamane-regulowane od kitajców. Wszystko cacy

• 3 months later...

A czy ktoś z Was używa klamki mrv? Pasują?

• 3 weeks later...

Nie bylbys pierwszy, ktory je kupil.  :D

Ja mam podobne, wielu (nie koniecznie tu  ;)  ) twierdzilo, ze szybko sie wytrza. Glupota, mam juz pare lat i wszystko jest ok.

Nie bylbys pierwszy, ktory je kupil.   :D

Ja mam podobne, wielu (nie koniecznie tu   ;)  ) twierdzilo, ze szybko sie wytrza. Glupota, mam juz pare lat i wszystko jest ok.

Czyli brać i jeździć i cieszyć się  ;) ?

Powiem, chociazby ze wzgledu na cene, naturalnie!

Ps.

Ja mam te dlugie. Krotkie czy lamane jakos mi nie podchodza, to jest ale wylacznie moja opinia dotyczaca wylacznie mojej osoby.

Edit

Swoje oryginalne, jadac na wypady czy spotkania biore zawsze ze soba. Paciak mi nie straszny.  :D

Edytowane przez pioter

Łamane sobie kup :)

Z tego co czytam, to w PL coraz bardziej, czy to przeglady czy tez policja, zwracaja uwage na homologacje.

Louis sprzedaje, naturalnie za inne pieniadze, calkiem podobne, wedlug mnie te same co dlugie z homologacja.

O ile wiem, na rynku Unii nie znajdziesz zadnych lamanych, ktore ja maja no ale dlaczego nie?

Ja mam przy sobie zawsze oryginalne, duzo miejsca w tankbagu nie zajmuja a w razie ostrej kontroli w dwie minuty mozna zalozyc.

Na homologacje reflektora czy wydechu to może ktoś zwróci uwagę ale na klamki to wątpie może w Niemczech ale nie w Polsce. A nawyk wożenia zapasowych przy sobie warto mieć, kiedyś mi sie b6 majgnął na parkingu, klamka sprzęgła się złamała i lipa, moto uziemione.

Kij z tym jak jeździsz po miejscu, ale każda dalsza wycieczka to zapasowe klamki to podstawa. Nauczyło mnie tego życie jak jeździłem crossem, gdzie połamanie klamki nie było niczym szczególnie trudnym, a jadąc czasem 200 km na tor, szkoda byłoby po 15 minutach złamać klamkę i zostać w dupie (chociaż tam zawsze było takie zaplecze części bo każdy coś miał :D ) - a dobrym sposobem na łamanie się klamek przy parkingówkach jest nie dokręcanie ich do oporu na kierownicy - tylko do takiego momentu że jak uderzysz dynamicznie pięścią w uchwyt mocujący klamkę żeby się przestawił w górę lub w dół - oczywiście przy normalnej ekploatacji nie ma prawa się ruszać tylko przy takim uderzeniu. Wtedy po prostu się przestawia zamiast łamać w większości przypadków. 

Co do klamek z alli - ja kupiłem je na polskim allegro, krótkie. Poza drobną modyfikacją czujnika sprzęgła jest ok, jedynie co to jeszcze ta gumka osłaniająca przy lince sprzęgła czasem mi przestawia ustawienie klamki (ten wichajster na klamce opisany 1-2-3-4-5) .

Kij z tym jak jeździsz po miejscu, ale każda dalsza wycieczka to zapasowe klamki to podstawa. Nauczyło mnie tego życie jak jeździłem crossem, gdzie połamanie klamki nie było niczym szczególnie trudnym, a jadąc czasem 200 km na tor, szkoda byłoby po 15 minutach złamać klamkę i zostać w dupie (chociaż tam zawsze było takie zaplecze części bo każdy coś miał :D ) - a dobrym sposobem na łamanie się klamek przy parkingówkach jest nie dokręcanie ich do oporu na kierownicy - tylko do takiego momentu że jak uderzysz dynamicznie pięścią w uchwyt mocujący klamkę żeby się przestawił w górę lub w dół - oczywiście przy normalnej ekploatacji nie ma prawa się ruszać tylko przy takim uderzeniu. Wtedy po prostu się przestawia zamiast łamać w większości przypadków. 

Co do klamek z alli - ja kupiłem je na polskim allegro, krótkie. Poza drobną modyfikacją czujnika sprzęgła jest ok, jedynie co to jeszcze ta gumka osłaniająca przy lince sprzęgła czasem mi przestawia ustawienie klamki (ten wichajster na klamce opisany 1-2-3-4-5) .

Jak modyfikowałeś czujnik sprzęgła ?

Jak modyfikowałeś czujnik sprzęgła ?

w czujniku jest taki bolec który biega po klamce, w tej z ali się klinował itp, musiałem go trochę poszerzyć i podkleiłem go bo ten bolec w czujniku był taki że dało się go wyjąć, teraz mam to razem z czujnikiem połączone, musiałbym znaleźć zdjęcie żeby to pokazać o co mi chodzi.

Jest też inny sposób (może i prostszy) ale ja chciałem zostawić tak jak jest. Niektórzy po prostu zwierają kable żeby czujnik cały czas był zamknięty i nie trzeba wciskać sprzęgła do odpalenia.

W b12.5 na klamkach :

http://s.aliexpress.com/zyYbU7BR?fromSns=Copy to Clipboard

nic nie trzeba bylo modyfikowac.

tam już masz inaczej to rozwiązane chyba 

• Upvote 1