Skocz do zawartości

Klamki - Hamulec - Sprzęgło

Leszczu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Tomek napisał:

Niektórzy w średnim wieku maja jakieś takie skłonności do różowego. Klameczki albo całe moto :takaemotka:

To ja już jestem w średnim wieku???A ja myślałem,że cały czas do młodych się zaliczam😵

Strach wrzucać bo ktoś kupi takie same, ale ja będę zamawiał te - https://pl.aliexpress.com/item/Hamulec-Hydrauliczny-D-wignia-Sprz-g-a-Do-SUZUKI-GSF-1200-BANDIT-GSX-R1100-GSX1100-GSX1200/32909168069.html?tt=sns_none

W myśl zasady, że im prostsza konstrukcja tym może dłużej posłuży - brak składania klamek w razie gleby no i nie są to "krótkie-długie". Ciekawe jak ta czerwona guma wpływa na użytkowanie no i na prędkość, jak wpływa. ^^

14 godzin temu, Irek76 napisał:

No i gdzie tu róż? 1484416145_50104259_2151893008187470_8893462172781248512_n(3).thumb.jpg.ea244c0b641a82540f60e8d313f7514a.jpg

To tak ma się ruszać na lewo i prawo? Od nowego to masz?

Edytowane przez Dario
Dodanie cytatu, poprawa wcześniejszej treści - zrobił mi się tekst jako link.

3 godziny temu, Dario napisał:

To tak ma się ruszać na lewo i prawo? Od nowego to masz?

Wychodzi na to, że u mnie też tak się rusza...

Kuźwa, mniejszej miniaturki już się nie dało zrobić?

Edytowane przez seebst

Też wczoraj montowałem. Fakt są luzy ale wystarczy dokręcić śruby inbusowe 🤣
Nie wiem jak dodać tu foto 😯

37 minut temu, Andrew napisał:

Nie wiem jak dodać tu foto 😯

Przeciągnąć na post. Resztę zrobi automat :)

A jak szukać, gdzie znaleźć i jak się fachowo nazywa ta gumka co jest przy klamce sprzęgła, co chroni siłownik, znaczy uszczelnia go (sprzęgło hydraulik). Bo moja jest popękana

No tak, o to chodzi. A czy jazda z pękniętą gumą to coś złego? Coś się może stać? Bo moja, wychodzi na to, że pękła z dobry rok temu albo i dłużej, ale raz temat olałem, a potem zapomniałem, a teraz mi się właśnie o tym przypomniało...

Edytowane przez seebst

Jazda z peknietą gumą to zawsze duże ryzyko 😂😂😂

W tym przypadku nie wpływa to jednak na bezpieczeństwo 😉

Oj tam, bez skojarzeń proszę :P

Chodzi mi o tę gumkę

O ten kapturek, no... ;)

Godzinę temu, seebst napisał:

No tak, o to chodzi. A czy jazda z pękniętą gumą to coś złego? Coś się może stać? Bo moja, wychodzi na to, że pękła z dobry rok temu albo i dłużej, ale raz temat olałem, a potem zapomniałem, a teraz mi się właśnie o tym przypomniało...

W sumie to nic w krótkim okresie czasu.

Ale w dłuższej perspektywie to tylko dostaje się tam mnóstwo zanieczyszczeń, które bardzo fanie korodują z obudową. Po pewnym czasie tak ładnie tam spuchnięte, że trzeba już nie zestaw naprawczy, a cała pompę wymienić. 

• 2 weeks later...

Dotarły i moje klameczki z Ali 😀.

Wygląd i wykonanie super, zobaczymy jak będzie z trwałością....😉

Jak zamontujesz to pochwal się i wrzuć fotkę.

PS: Widział ktoś może taką gumkę ale na pompę sprzęgła, ucieszyłem się że moja na hamulcu jest ok a tu masz😡.

Takie cosik przyleciało..

DSCF4278.JPG

Jak moje:) tylko kolor ladniejszy. A jak martwisz sie o trwałość zostaw sobie ori klamki. 

Oczywiście, że sobie zostawie..😉

• 4 weeks later...

Ktoś poleca bądż kupił jakieś klamki z aliexpress pasujące p&p do gsf600 96' ? za podpowiedż byłbym bardzo wdzięczny :)

• 2 weeks later...

Panowie, przyszła mi myśl nad wymianą klamek, ori mam dobre , po prostu zostawię je sobie w razie W.. I teraz pytanie , czy wybrać długie? a może krótkie?  łamane? regulowane? Chciałbym zakupić na alle.. może ktoś coś podpowie? Najbardziej chodzi mi o to czy długie czy krótkie w zasadzie..

35 minut temu, Destroyed22 napisał:

Panowie, przyszła mi myśl nad wymianą klamek, ori mam dobre , po prostu zostawię je sobie w razie W.. I teraz pytanie , czy wybrać długie? a może krótkie?  łamane? regulowane? Chciałbym zakupić na alle.. może ktoś coś podpowie? Najbardziej chodzi mi o to czy długie czy krótkie w zasadzie..

Kup sobie z regulowaną długością,tak jak ja Rafał i pewnie jeszcze wielu innych:)