Skocz do zawartości

Klamki - Hamulec - Sprzęgło

Leszczu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

A możesz mi podpowiedzieć czy jest ktoś sprawdzony z allegro u kogo można kupić bezproblemowo wiedząc, że będą dobre?

Teraz, Destroyed22 napisał:

A możesz mi podpowiedzieć czy jest ktoś sprawdzony z allegro u kogo można kupić bezproblemowo wiedząc, że będą dobre?

My kupowaliśmy od chińczyka także nie wiem kto jest pewny na allegro

• 1 month later...

Czołem kluchy z barszczem....

No wlasnie, żem odjebau. Kupilem klamki na ali i okazuje się, że nie pasują. 

Desperacko pytam o pomoc, bo dużo hajsu juz poszło, jest prawie maj a ja nie jeżdżę jeszcze i wychodzą na dodatek niespodzianki. 

Co prawda to nie bandit. Ale ladniejszy brat(:D), więc może pomożecie.

Zamówiłem o te:

https://s.click.aliexpress.com/e/b0h4UXlQ

Klamki - podpalilem się jak młody, (cholera, ja jestem młody ;-P) na logo suzuki na froncie i mi się wyłączyła czujność,  że to do 2gen bandita (cały czas ide w świadomości,  że inka to 80%bandita) no i się okazuje, że lipa i hamulec pasuje ale sprzęgło juz nie...

Po informacji, że nie pasuje - panika i szukanie, bo o ile kupilem nie takie klamki to pół biedy, może odsprzedam, może za kilka lat kupię b12 w owiewce i się przyda (wiesz jak nie wiesz) zacząłem szukać nowych, pasujących juz do pierwszej generacji (jak mnie poinstruowano) i teraz mądrzejszy w wiedzę (nauka brzmi - jak niefortunnie, acz skutecznie mrozic pieniądze i nie osiągnąć zamierzonego celu)

I znalazłem takie z przedziału 1996-1999 I tu link poniżej - 

https://s.click.aliexpress.com/e/wmzt2vS

Czy te juz będą Oki doki? Bo dla mnie nie widać różnicy po zdjęciach, wynika ona jedynie z opisu.

Reasumując. Hamulec pasuje sprzęgło nie. Pomożecie coś? Kombinować z pompą od sprzęgła(da to coś w ogole??) czy sprzedać te klamki, czy może kupić seryjne klamki i pomalować na czarno? 

Zamów takie jakie pasują do Twojego moto i się Tobie podobają.
Tych nie przerabiaj bo je tylko zepsujesz. Wystaw na Olx - ktoś kupi i odzyskasz kasę.

25 minut temu, PiotrekBe napisał:

Zamów takie jakie pasują do Twojego moto i się Tobie podobają.
Tych nie przerabiaj bo je tylko zepsujesz. Wystaw na Olx - ktoś kupi i odzyskasz kasę.

Zonk jest taki, że ja już zglupialem, które mi pasują. Na zdjęciu te z rocznika 2000r+ na moje nie różnią się od tych >2000r.

Tak z ciekawości, Piotrku widzisz różnice na tych zdjęciach? Między jednym a drugim linkiem.

36 minut temu, Dario napisał:

Zonk jest taki, że ja już zglupialem, które mi pasują. Na zdjęciu te z rocznika 2000r+ na moje nie różnią się od tych >2000r.

Tak z ciekawości, Piotrku widzisz różnice na tych zdjęciach? Między jednym a drugim linkiem.

A czemu nie pasują?co się dzieje?czy tylko moto nie odpala?

13 godzin temu, McGregor napisał:

A czemu nie pasują?co się dzieje?czy tylko moto nie odpala?

No zamontować się nie da, mam pompę sprzęgła z 1gen, a klamki są pod drugą generację. 

1 godzinę temu, Dario napisał:

No zamontować się nie da, mam pompę sprzęgła z 1gen, a klamki są pod drugą generację. 

Rozumiem,pytałem ponieważ ja po zamontowaniu swoich nie mogłem odpalić.Okazało się że małe,skośne oczka przez przypadek wymyślili mały patencik antykradzieżowy

Poszla pompa pod manetki(od drugiej generacji) i problem z głowy.

• 1 month later...

Proszę doradźcie mi jakie klamki (łamane) zakupić do Susany. Potrzebuje coś z allegro albo intercarsu (nie lubię zamawiać z ALI). Kolor czarny albo srebrny. 

Znalazłem coś takiego: https://arena.pl/klamki-lamane-regulowane-suzuki-gsf-600-650-1200-1250-bandit,p39392823.html

Jednak nie wiem czy ta cena jest ok? Cena na allegro można za połowę mniej kupić. 

• 2 weeks later...

Słuchajcie, mam od jakiegoś czasu problem z klamką sprzęgła, a właściwie z popychaczem siłownika sprzęgła, co wchodzi do zbiorniczka i tą tulejką, w której on się znajduje częściowo i co w samej klamce jest, zaznaczone na zdjęciu

Inked20190627_152741_LI.thumb.jpg.3f35db7767dd83fed578d7fe348a24e0.jpg

Chodzi o to, że gdy motocykl postoi jakiś czas na słońcu, to po tak jakby ten siłowniczek wychodził z otworu w tej mosiężnej tulejki i czasami się lekko zatnie i wejdzie z powrotem, a czasem wyjdzie z tego otworu i jest obok, a wówczas opiera się już na samej tulejce i nie ma wtedy już żadnego luzu na klamce, a także jest wtedy dłuższy skok klamki, chodzi ona też i ciężej nieco. Muszę odkręcić śrubę trzymającą klamkę, wtedy to naprężenie zniknie, siłowniczek wskoczy znów do otworu i wszystko jest ok, do momentu, aż znów słońce nie przyświeci, znaczy nie dostanie temperatury.

Rozbierałem to wszystko, czyściłem, smarowałem, ale na długo nie pomagało. Nawet dorobiłem sobie nową tą tulejkę, ale już nie z mosiądzu, a z brązu. I niestety teraz na wyjeździe do Rumunii dwa razy musiałem odkręcać, bo zaś wyszło i nie trafiło do otworu. Co też zauważyłem, że czasami klamka ma mniejszy luz, a czasami do połowy kierownicy lata, tak jakby ten siłowniczek był schowany (?). Może być coś na rzeczy, że zewnętrzną gumową osłonę tegoż siłowniczka mam lekko już uszkodzoną?

Chyba już wiem co jest przyczyną mojego problemu z tym siłowniczkiem sprzęgła. On się po puszczeniu klamki pod koniec nieco przycina i gdy nie zdąży się jeszcze całkiem wysunąć, a klamka już puszczona to nie trafi do tej tulejki. Z racji tego, że gumka jest popękana, a do środka pewnie już sporo brudu naszło, wypadałoby zastosować zestaw naprawczy. Czy do mojego modelu to będzie odpowiednie? https://sklep.olekmotocykle.pl/tourmax-zestaw-naprawczy-pompy-sprzegla-suzuki-dlgsfgsxgsxrrfsvtlvlvs,349983.html

Oraz jak się do tego zabrać? 

2 godziny temu, seebst napisał:

Chyba już wiem co jest przyczyną mojego problemu z tym siłowniczkiem sprzęgła. On się po puszczeniu klamki pod koniec nieco przycina i gdy nie zdąży się jeszcze całkiem wysunąć, a klamka już puszczona to nie trafi do tej tulejki. Z racji tego, że gumka jest popękana, a do środka pewnie już sporo brudu naszło, wypadałoby zastosować zestaw naprawczy. Czy do mojego modelu to będzie odpowiednie? https://sklep.olekmotocykle.pl/tourmax-zestaw-naprawczy-pompy-sprzegla-suzuki-dlgsfgsxgsxrrfsvtlvlvs,349983.html

Oraz jak się do tego zabrać? 

Szczerze ja kupowałem zestaw naprawczy do quada 125 syna za....6,99 i tam były osłony pyłowe takie same jak w B12 więc chyba warto zaryzykować ;) cena jak za piwo z dobrego małego browaru....

• 1 year later...

Mam dokładnie takie same i też od tej samej osoby kupowałem. Montaż dziecinnie prosty. I nawet czujnik sprzęgła działa prawidłowo i nic nie trzeba podklejać. Tylko warto wyczyścić miejsce montażu z syfu i do nowych lekko przesmarować.