Skocz do zawartości

Kask - Jaki Kask Wybrać?

Mohican
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Scorpion EXO-500 nie waży tylko, w każdym teście zwracana jest wręcz uwaga, że przy takich bajerach jest lekki ;) Mam go i wiem co mówię. ;) Super wygodny garnek, śmiem twierdzić, że nic w tej cenie lepszego się nie znajdzie z tym wyposażeniem. 

hanni, skoro 1,7kg ma ci coś urwać to znaczy że,.... walczysz z anoreksją :P . Też mam Exo-500 i jest bardzo dobry 

Edytowane przez elspasoo

:D tak tylko się śmiałem bo gdzieś pisali że w militariach podobny materiał stosowali xD także pewnie i granata wytrzymie :-D

Wysłane z dziewicy LG G2

HJC IS 17, używałem cały sezon, miał blendę której użyłem 2 razy, wszystkie bajery, a. fog który świetnie działał. Generalnie byłem zadowolony, podczas wypadku uderzyłem skronią o asfalt szybka katapultowała się popranie - kask nie pękł. Żadnych urazów głowy, prócz siniaka 2 dniowego na skroni od okularów.

Generalnie byłem z niego zadowolony jednak kupując teraz nowy kask na pewno wybiorę coś innego aby mieć porównanie

2 razy blendę używałeś? To ty nie jeździsz w słońcu?

Wysłane ze Srapatalka

heh, po prostu moze ze dwa razy słonce świeciło idealnie w twarz (zachód). W normalne słoneczne dni nie używałem - ja osobiście gorzej widziałem z blendą w miejscach gdzie był cień (np. jadąc drogą przez las).

• 2 weeks later...

Mierzyłem dzisiaj HJC IS-17 i zgłupiałem jaki rozmiar wybrać... w S'kę się mieszczę i nic nie gniecie i nie ciśnie (minimalnie problemy przy zdejmowaniu, zahaczam nosem o podbródek). Natomiast w M'kę też się mieszczę jest minimalnie luźniejszy i lepiej przy ściąganiu z nosem. Ale co z kominem, jak przyjdą chłodniejsze dni obawiam się, że S'ka może cisnąc...choć sprzedawca zapewniał, że jak się mieszczę w S to brać S. Przemęczę się z miesiąc i kas się dopasuje do głowy.

Dodam, że innych marek kasków zawsze nosiłem S'kę

Tez na niego się zastanawiam, jeszcze speed r musze ogarnąć, hm w M jak luzniejszy to z kominen bd idealnie ale po jakimś czasie i tak dostanie ciut luzu

Wysłane z dziewicy LG G2

Jeśli S'ka Ci pasi to bierz ją - po miesiącu gąbki się ułożą i kask będzie luźniejszy.

przymierzałem dziś sharka speed-r dla mnie wypas, też rozmiar S także kask wybrany

Ja szukałem długo kasku ,który odpowiednio siedziałby na mojej glowie.Znalazłem GT-Air.Cena odstrasza,ale tak mnie ciągnął do siebie,że w końcu go mam :)<br /><br />Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka<br /><br />

Sublime - mi pasuje gt air - chciałem w grafice ale w sklepie podpowiedzieli że jak kupie biały to mogę go pomalować u jednego gostka i to za kase jaka wydalbym za kask z grafiką :)  18c7.jpg6jru.jpg

Jeszcze trzeba domalować plastiki od wentylacji ale ogólnie jest spoko.

Wnusiu zapodaj namiary na gostka,bo ja też mam biały :) swoją drogą, Fajne malowanie.Jeżeli to "róża wiatrów" to jest zajefajna ;)<br /><br />Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka<br /><br />

Tak to róża wiatrów :D jak wróci mój kask to zrobię mu kilka fot w całości.

Gostek jest z Bydgoszczy ale polecam, tu namiar:

Jakub Barczyński

http://studio-jb.com/

jbstudio@studio-jb.com

889 897 556

https://www.facebook.com/JBstudioJakubBarczynski

Wnusio :P to nie głupi pomysł jaka cena malowania?

Wysłane z dziewicy LG G2

Dzieki wnusiu<br /><br />Przepraszam za błędy, wysłano z SGT3 przy pomocy tapatalk.<br /><br />

Ja płaciłem jakoś 550 + projekt 100 zł (z projektem możesz iść gdzie chcesz i jest nie zobowiązujący).

Cena malowania zależy od skomplikowania projektu oraz od farb jakie mają być użyte (np. za farby z drobinkami srebra czy coś w tym stylu będzie drożej).

A :P to już wolę oryginalne malowanie

Wysłane z dziewicy LG G2

Podepnę się z zapytaniem o kask do 1 kpln, ponieważ będę zmuszony kupić nowy (chyba mi łeb spuchł :D ). Jakoś w mojej M-ce coś mi ciasno po zimie... Jest ktoś na bieżąco z nowościami? Szukam kasku integralnego, obecnie miałem HJC is16 i teraz chciałbym coś cichszego- śmiem twierdzić że IS16 jest głośny... Niby jest IS17, jest kilka innych nowych HJC, ale z racji że mój był głośny wolałbym coś innego, żeby znów nie ryzykować i żeby nie okazało się że znów będzie głośny. Co polecacie do 1000 plnów? Aha- priorytet to blenda i żeby był cichy (cichszy niż HJC) :)

Edytowane przez Tybek

ja się rozglądałem za kaskami do 1k to z tego co pogadałem i poprzymierzałem najlepiej wypada speed-r a później is 17, co do technicznych spraw to niestety nie mam co o nich mówić, shark ma zapięcie dd tak więc dla mnie na wielki +, wyciszenie z tego co mówili całkiem niezłe wentylacja również.

Mam osobiście AGV Skyline ale nie mogę powiedzieć żeby był mega cichy. Nie mam porównania bo to pierwszy garnek Ale zastanawiałem się nad wyższym modelem Horizon. Poczytaj może Ci podpasuje. Ma dobre opinie.

Wysłane z mojego Xperia S za pomocą Tapatalka

A śmiga ktoś może w nolanie n86 ? Ciche to to jest? Zastanawiam się pomiędzy sharkiem s900 a właśnie tym nolanem :) Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś sprawdzone garnki do tysionca pe el enów ?

edit- znalazłem jeszcze Scorpiony: EXO-500 i EXO-1000 lata w tym ktoś ?

Edytowane przez Tybek