Skocz do zawartości

Kask - Jaki Kask Wybrać?

Mohican
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

tak wiem że dużo robi marketing ale ja jestem tylko biednym studentem i chciałbym mądrze wydać tyle kasy

ja cie rozumiem jak najbardziej ale uwazam że to poziom wyrównany wiec zdałbym siępoprostu na gust .Ale masz racje ze to jednak pare złotych jest i warto zainwestować dobrze .

no i o to chodzi ja się na kaskach nie znam więc wolałem zapytać

a w kutnie jest jakis dobry sklep z takimi rzeczami ?? tak abym mógł sobie przymierzyć???

Edytowane przez szoter

no te chłopaki co u nich byliśmy mają jakieś kaski.Oni generalnei są dilerami olka-motocykle wieć to co ma Olek oni mają albo mogą być.Moze wstrzymaj się do odysei to podjedziesz ,może coś kupisz .Jest jeszcze kilka innych miejsc ale nie wiem,nie byłem trudno mi powiedzieć co tam mają .

wstrzymać to się wstrzymam bo tez nie chce kupować bez przymiarki z tym ze pewnie musieli by zamówić taki kask a później nie wiadomo czy będę musiał go wziąć czy nie jeśli nie będzie leżał

• 1 month later...

dzis zakupilem kaskk ls2 co prawda nie dokladnie taki ale mam pytanie odnoszace sie do szybki, mianowicie co to sa te dwie diurki z jakimis zaslepkami po bokach o.O

dzis zakupilem kaskk ls2 co prawda nie dokladnie taki ale mam pytanie odnoszace sie do szybki, mianowicie co to sa te dwie diurki z jakimis zaslepkami po bokach o.O

Na zewnątrz czy od wewnątrz ?? Jak na zewnątrz to pewnie od takiej folii którą zakładasz by ochronić szybkę przed wszystkim co w niego uderza, jak od wewnątrz to pewnie dla pinlocka jakiegoś akcesoryjnego.

tez sie zastanawialem do czego to. To są otwory po bokach, siedzi w nich przezroczysta zaslepka.

Jeżdze w ls2 blade. Coż trochę głośny powyzej 120, do tego blenda obciera o wloty powietrza, co skutkuje dwiema rysami w pionie przez cala powierzchnie blendy, ale czego sie spodziewać za tę cenę :)

na 99% możesz założyć od wewnątrz akcesoryjengo pinlocka, czyli taki antifog, ja mam w xr1000 i 0 problemów z parowaniem

miełem ls2 i nigdy więcej tego nie założę na głowę nawet do ręki tego nie wezmę

Ja też mam kask LS2, ledwie drugi sezon. Dojadę w nim do końca sezonu i zmieniam na jakiś konkretny, bo jakość tego pozostawia wiele do życzenia. Szybko się rozbił przez co zrobił się głośny a do tego deflektor pod brodą nie do końca spełnia swoje zadanie i bardzo w nim wieje :/

hajdas a jaki dokładnie masz model tego LS2 ??

ja miałem szyta model od szoguna LAGARTO ale tak jak kolega wyżej rozbił się strasznie do tego stopnia ze powyżej 100 sam zsuwa si z głowy a mam go drugi sezon i najśmieszniejsze jest to że zawsze przez zamkniętą szybkę wpadnie mi coś do oka no i szybka jest tak nie szczelna że jak jadę to płaczę

teraz mam caberga v2r i jest niebo a ziemia ale to zupełnie inna klasa kasków

kumpel miał ls2 model LS2 FF358 i mówi że jeden ma to samo

ps. waga tych kasków tez jest nie mała

Edytowane przez szoter

• 1 month later...

Drodzy koledzy i koleżanki. W przerwie zimowej planuję zakupić kask..Mam zamiar kupić Airoh Pit One, co możecie mi na jego temat powiedzieć (nie znalazłem w recenzjach) I mam też dylemat co wybrać ponieważ otrzymałem propozycje zakupu używanego kasku Shoei XR 1000 (podobno w idealnym stanie)

Czekam na wasze opinie.

Pozdrawiam Karol

lepiej nowy... choć to jak porównanie używanego mercedesa i nowego hyundaia... ,,zależy"...

masz tu dobre promo na maruszina:

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Marushin-TNT888RS-SUMOTORI/SubProducts/Marushin-TNT888RS-SUMOTORI-0003

Aż taka różnica między nimi jest? nigdy nie brałem marushina pod uwagę. Bardziej skłaniam się ku nowemu..opony też zawsze kupuje nowe choć może nie z najwyższej półki.

A shoei kusi mnie ze względu na to że to klasa sama w sobie podobno (sam nie miałem przyjemności testować)

I tak idzie zima wiec nie polatasz.

Poczekaj parę miechów, dozbieraj i weź nowy markowy garnek.

To najważniejszy element stroju motocylisty bo chroni część ciała bez której żyć nie można.

Co się konkretnie kryje pod hasłem używany? Jak kupujesz od swojego dobrego kumpla, który przelatał nim 1000km i chce zmienić bo ma taki kaprys to nie widzę nic złego w kupieniu używki. Warunkiem jest to, że znasz jego historię. Jeżeli źródło jest niepewne to odpuść i kup coś z innej półki cenowej ale nowego. Gdzieś wrzucałem na forum porównanie dwóch modeli Shoei i Airoh - pokukaj tam. Dla mnie xr1100 jest rewelacyjny.

A jakie ceny za nie? Ja bym radził XR 1000, ale jak pisał Stempel pod warunkiem, że wiesz dobrze co i od kogo kupujesz (np. czy ktoś jeździł w kominiarce, choć to kwestia raczej higieniczna :) )