Skocz do zawartości

Kask - Jaki Kask Wybrać?

Mohican
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak w temacie, chciałbym wiedzieć co sądzicie o kasku Uvex Boss 525 ale tym bez polavision?

Czy ten, że tak powiem zwykły 525 też ma dwie szybki dzieki czemu nie ma probelmu z parowaniem?

Pozdrawiam.

Mam taki rozmiar S na sprzedaz. Dwa razy zalozony przez mojá zone do przymiarki. Szyba Supervision i super anti-fog.

Witam.

Jak w temacie, chciałbym wiedzieć co sądzicie o kasku Uvex Boss 525 ale tym bez polavision?

Czy ten, że tak powiem zwykły 525 też ma dwie szybki dzieki czemu nie ma probelmu z parowaniem?

Pozdrawiam.

Podobno Uvex splajtował, więc trudno będzie o jakieś akcesoria, albo gwarancję

Mam przed sobą nowy katalog louis.de na 2012 rok i Uvex w nim jest.

Przecież nie spalą, na stosie całego towaru. Poza tym, słyszałem plotkę od sprzedawcy, nie chcę siać paniki, ale przezorny zawsze ubezpieczony

Już byłem napalony na ten model z carbonu, cena zjechała od ostatniego momentu jak tam byłem miesiąc temu o 400zł :boje_sie:

Więc się pytam sprzedawcy WTF? Skutecznie mi odradził, nie wiem co sie teraz dziej, Trzeba by drydnać do importera i się zapytać o co chodzi, żeby na minę się nie władować.

...w tym czasie już poluję na inny :zeby:

nawet jak splajtowal, to i tak bedzie musial zabezpieczyc gwarancje, poza tym zostaje zawsze rekojmia. serwisow robic nie bedziesz, za kilka lat zmienisz...

nawet jak splajtowal, to i tak bedzie musial zabezpieczyc gwarancje, poza tym zostaje zawsze rekojmia. serwisow robic nie bedziesz, za kilka lat zmienisz...

Firma ogłaszająca upadłość zwykle powiadamia punkty sprzedaży i serwisy, że mają w dupie naprawę zakupionych sprzętów o czym sprzedawcy powinni powiadamiać klientów (tak właśnie zrobił typ u którego chciałem kupić kask). Więc Twoją gwarancję będzie mógł podjąć jedynie sprzedawca który wciskał Ci kit o serwisie dla firmy która ogłosiła bankructwo. Czym to naprawi to już jego sprawa,

Dziś byłam w sklepie prowadzonym przez znajomego znajomego- na tyle znajomego, że nie wcisnał szmelcu tylko starał się mi w wyborze pomóc i finalnie (mimo że uderzałam bardziej w sharka, nolana czy caberga) zdecydowałam się właśnie na SCORPION EXO-1000 AIR SOLID MATTE BLACK.

. Mogę powtórzyć opinię właściciela sklepu moto, który w tym kasku śmiga- może się coś przyda :)

-świetna aerodynamika, nie urywa głowy, nie szarpie przy większych prędkościach, mimo, że jest relatywnie ciężki jak na integrala to nie \jest to odczuwalne podczas jazdy

- bardzo ciężko go zaparować (wiadomo jak będzie 5 stopni to każdy trochę zaparuje, ale ogólnie nawet 'wklejki' anyfogowej nie używa, bo w zupełności wystarcza powłoka anitfog którą pokryta jest szybka)

- można świetnie wyciszyć kask przy użyciu tej dziwnej pompki i w razie wyrobienia kasu porządnie go dopasować

- powłoka kompozytowa jest godnej jakości

- fajny system wentylacji, każdy regulowany-można pozamykać jak wieje zabardzo, podobno kask nie dusi:)

- kobieca uwaga- tak ładnego kasku w czarnym macie jeszcze nie widziałam :)

Edytowane przez Lucreshia

uła, no to mam nowy kask chyba ;) z tego co zauważyłem to firma generalnie bardzo znana, lubiana i doceniona w ameryce i antagonistycznie w europie. Co za tym idzie-lans mniejszy ciągnący za sobą mniejszą cenę. Teraz tylko czekać na premię sasasassa :zeby:

Dzięki Lucreshia :oki: fajny nick ;)

co prawda mam exo 450, ale jestem zadowolony, nie paruje jest cichy , pompka fajna sprawa kask lezy jak przyklejony, szybka szybko sie wypina, ogolnie lux kask, tylko szkoda ze blendy nie mam. mysle ze exo 1000 to dobry wybor. pozdro

Edytowane przez 600

Już chyba lepiej tradycyjnego szczękowca kupić - jedziesz wolno to podnosisz dziób, jak szybciej to nie wyobrażam sobie jazdy z otwartą szczęką. W Cabergu będziesz woził tą "dopinaną" szczękę w schowku i zakładał na postoju - bez sensu, chyba że ktoś jeździ skuterowymi prędkościami i nie martwi się o swoje zęby :)

Kolega Szoter po jednym sezonie w kasku LS2 narzekał że mu muchy wpadają do oczu... przy zamkniętej szybie...

Mój znajomy, (który mam nadzieję wkrótce się ujawni na forum, bo kupuje bandziora, może dziś będzie miał) kupił niedawno kask LS2. Pewnie podzieli się opinią niedługo. Ja słyszałem względnie pochlebne recenzje na temat tej firmy, ale no tylko słyszałem.

Było już kilka tematów na temat tych kasków, ale jeśli chodzi o mnie to mam taki kask w wersji moby gloss i jest strasznie głośny, lubi się odkręcać śrubka od mocowania szybki i wtedy jest gimnastyka

Ja przejeździłem poprzedni sezon LS2 FF375.3 Combat http://allegro.pl/kask-integralny-ls2-ff375-3-combat-czarny-mat-l-i2217758452.html i jestem bardzo zadowolony. Blenda się cholernie przydaje. Jakość wykonania wg mnie zadowalająca. Ja polecam. W testach Sharp'a LS2 wypadają całkiem nieźle.

Wg mnie LS2 jesli chodzi o stosunek jakości do ceny jest ok. Żeby kupić cichy kask trzeba przeznaczyć więcej kaski. Jakbym teraz miał kupic kask to stylistyczniej bardziej podobają mi się kaski NaXa, a cena podobna.

tak jak Amefisto pisze miałem kask ls2 i nigdy w życiu takiego wynalazku już nie kupię

Tylko jakość zdecydowanie inna.Na korzyść LS2 w tym przypadku.Nie są to ciche kaski ale nie jest źle.Dla porównania mój HQ-1 jest głośniejszy od szczękowego LS2.Jest za to zdecydowanie lżejszy i to nieporównywalna zaleta.Miałem szczękową Naxę kiedyś i po przesiadce z maxi-skutera od razu zmieniałem "garnek". Takich gwizdów nie szlo wytrzymać.

Edytowane przez krzys-68