Skocz do zawartości

Kask - Jaki Kask Wybrać?

Mohican
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Khazad92 tylko o 200 zł

http://m.moto-akcesoria.pl/advanced_search_result.php?keywords=schubert+c3

Szukajcie a znajdziecie

A jeśli masz głowę w rozmiarze xxl, to i zostanie

http://www.motoandrzej.pl/product.php?id_product=132

Mówisz QQ, że polecasz?

Ja zatyczek nie używam, mimo, że mam głośny kask (szumy, świsty...), bo zatyczki za bardzo wyciszają, ale ja się nie znam.

Szukam teraz cichszego i wygodniejszego kasku szczękowego z możliwością montażu zestawu bluetooth (mam sena5-rewelacyjny zestawik).

Jak za bardzo? :o: 

Może złe zatyczki :p: 
Ja z moimi normalnie pogadam na stacji przy kasie nie zdejmując kasku ani zatyczek, a w trasie bez szumów i świstów :) 

Jak za bardzo? :o:

Może złe zatyczki :p: 

Ja z moimi normalnie pogadam na stacji przy kasie nie zdejmując kasku ani zatyczek, a w trasie bez szumów i świstów :)

Szpieg z krainy "drobiu" wszystko słyszy nawet jak się nie mówi :takaemotka:

Miał ktoś styczność z kaskami firmy NEXX?  http://nexx-helmets.com/pt/home

W Krakowskim salonie Kawasaki jest promocja na model XR1.R. Za 600zł można kupić kask w ciekawym malowaniu. Do tego wizjer też jest nie drogi...

Firma wygląda na solidną, kask z resztą też. Skorupa wykonana jest z trójkompozytu karbonu, kevlaru i włókien szklanych. Ma pinlok - Za tą kasę chyba warto by było. Nie wiem tylko jak w nim z komfortem i wyciszeniem. Domyślam się, że od mojego obecnego LS2 na pewno będzie lepiej - pytanie tylko o ile?

Niestety nie mogę znaleźć żadnego testu czy porównania tego modelu.

PS

Jakby kogoś interesowało to mają jeszcze model X.R2 wykonany z Carbonu. W malowaniu Pure Carbon - Jak dla mnie najlepiej chyba wyglądający kask jaki kiedykolwiek widziałem :zeby: 

• 1 month later...

Dołączę się do tematu byłem w sklepie i facet mi zaproponował http://allegro.pl/kask-hjc-tr-1-sig-black-2014-r-m-tankbag-gratis-i4819220966.html za 500zł plus za pondad 100zł tą szybkę co sie przyczepia żeby nie parowała niepamietam nazwy tego i moje pytanie czy ktoś śmiga w tym kasu czy jest dobry ? patrzyłem jeszcze na hjc is 17 ale mówił ze to tylko 200zł droższy i nic poza tym a jakość ta sama

Też szukam cichego kasku. Wiadomo, ja czytałem wasze wpisy to nie znajdzie się mega cichego kasku, ale są kaski które wyciszają szumy i świsty prawie całkowicie, a nie kosztują majątek. Do 800zł chciałbym kupić taki kask, lub do 1000zł + dobra ocena w testach bezpieczeństwa, a więc? Co polecacie? Czytałem o Scorpion Exo 500 więc to jest pierwsza kandydat. Czy znajdzie się jeszcze jakiś? Obecnie mam Naxa szczękowy. Na 125ccm było ok, ale wraz z planami jazdy na 600-tce to trzeba już zainwestować w coś porządnego :)

Poczekaj chwilę, przybędzie nowych modeli na rynku na nowy sezon. 

Wolę coś sprawdzonego :P

Według mnie najlepsza propozycja na tą chwilę to s

Schuberth SR1, w Louise za 250euro przeceniony z 650eur! , jeżeli ktoś dysponuje taką kwotą na garnek ani chwili bym się nie wahał, zobaczcie ile stoją na alledrogo , i nie jedni już chcą zrobić :) zaopatrują się w Louise po atrakcyjnej cenie..

Edytowane przez rekin175

Ja kupowałem kask jakiś miesiąc temu i w sklepie wybierałem pomiędzy Sharkiem S900c albo HJC IS-17. Padło na ten drugi. Po miesiącu używania mogę stwierdzić, że jest bardzo wygodny i w miarę cichy. Ma blendę i dostałem pinlocka gratis za 800 zł. Co do Sharka, podobno niewielka różnica z tym, że w HJC mam nosek.

Ja kupowałem kask jakiś miesiąc temu i w sklepie wybierałem pomiędzy Sharkiem S900c albo HJC IS-17. Padło na ten drugi. Po miesiącu używania mogę stwierdzić, że jest bardzo wygodny i w miarę cichy. Ma blendę i dostałem pinlocka gratis za 800 zł. Co do Sharka, podobno niewielka różnica z tym, że w HJC mam nosek.

Jeśli chodzi o HJC to brałem udział w konkursie Motormanii by go wygrać, niestety się tym razem nie udało. Kask spoko i rozważę go w poszukiwaniach przed sezonem :)

Czy używa ktoś może kasku Nolan N91 (szczękowy) lub N86 (zamknięty). Szukam kasku w granicach 700-800zł z blendą, w miarę cichy i mozliwościa podłączenia interkomu.

Wymienianych jest tu sporo kasków, już sam nie wiem co wybrać.

Ja mam is-17 fluo i jedyne co mnie denerwuje to łatwo opadająca szybka w pozycjach pośrednich miedzy zamkniętą a otwartą. Ustawie sobie otwarty do połowy potrząsnę głową i mi się zamyka;( Sencinerr jak jest u Ciebie ? 

haha no że na to nie wpadłem wcześniej ;)

Panowie, czy ktoś posiada kask firmy MT Helmets? Przeczytałem dosłownie przed chwilą artykuł, poszperałem i faktycznie. Kask za ~400 zł, z blendą i maksem gwiazdek w testach SHARP. Cena aż za niska jak na takie parametry :zdziwiony:  Gdzie haczyk?  :zeby:

W szczelności, ciszy, wentylacji, wygodzie, dopasowaniu, łatwości obsługi, serwisie, łatwości konserwacji, materiale wykończeniowym, trwałości lakieru i wielu innych miejscach pewnie :lol: 

W szczelności, ciszy, wentylacji, wygodzie, dopasowaniu, łatwości obsługi, serwisie, łatwości konserwacji, materiale wykończeniowym, trwałości lakieru i wielu innych miejscach pewnie :lol:

Czy Ty QQ nie pracujesz przypadkiem w handlu? Znalazłeś tyle argumentów pod słowem haczyk :). A wydawać by się mogło że chodzi o jedną rzecz :)

:lol:

Nie pracuję :)

Ale już parę razy kask kupowałem ;)

I teraz mam taki, co w SHARPie kiepsko przędzie, ale za to wszystkie haczyki ma na maksymalnym poziomie :D 

Czyli nastawiasz się na komfort, a nie na wypadki  :zeby:

Shoei XR 1100 za 1300 w inter motors 
10417551_788412241237648_357838352643397

Ktoś się wypowie na temat tego kasku ? Aktualnie posiadam skorpion exo 1000 niecałe pół roku, i się zastanawiam czy warto zmieniać ? 
:)