Skocz do zawartości

Kask - Jaki Kask Wybrać?

Mohican
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli nastawiasz się na komfort, a nie na wypadki  :zeby:

Dokładnie :D 

Postanowiłem zrezygnować z wypadków na rzecz komfortowego kasku. Nie można mieć wszystkiego :lol: 

Mogę pomóc w zakupie kasków (tylko dla forumowiczow) :  AIROH, ARAI, HJC, NITRO, NOLAN , OZONE, LS2. Ale tylko jeśli ma ktoś upatrzony konkretny model i ROZMIAR.Oczywiście paragon lub faktura.

Edytowane przez mokry vel prezes

Mogę pomóc w zakupie kasków (tylko dla forumowiczow) :  AIROH, ARAI, HJC, NITRO, NOLAN , OZONE, LS2. Ale tylko jeśli ma ktoś upatrzony konkretny model i ROZMIAR.Oczywiście paragon lub faktura.

To ile by przyszło za Arai'a Tour X4 Mission Black XL?

Ja też jestem ciekaw ile musiał bym dać za ARAI Quantum ST rozmiar M

Kask o który pytasz jest dostępny tylko na zamówienie .Cena detaliczna to 2999pln i od niej można wynegocjować upust handlowy.Będę znał dopiero w przyszły poniedziałek.

Od razu to samo dotyczy Quantuma też na zamówienie .Odpowiedz podałem wam na priw .Nie mogę tu podać ceny.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam

Moj stary kask wyzianal ducha no moze nie doslownie ale sie sypie jak baka z piasku co rusz to nowe elementty odpadaja lamia sie etc. Nie nadazam kleic :usmiech:. Rozgladam sie wiec za nowym. Po dlugich poszukiwaniach wybralem 2.

Takze jak sadzicie co bedzie lepsze ten Kask HJC RPH ST http://www.motocykl-online.pl/testy/Kaski-integralne-z-blenda-przeciwsloneczna,7943,3 czy Schubert S2 http://www.motocykl-online.pl/testy/Kaski-integralne-z-blenda-przeciwsloneczna,7943,4

Hjc jest niezly ale Shubert to Shubert. Roznica w kasie to niecale 150 pln. Moze ktos jezdzil w ktoryms ? 

Witam

Moj stary kask wyzianal ducha no moze nie doslownie ale sie sypie jak baka z piasku co rusz to nowe elementty odpadaja lamia sie etc. Nie nadazam kleic :usmiech:. Rozgladam sie wiec za nowym. Po dlugich poszukiwaniach wybralem 2.

Takze jak sadzicie co bedzie lepsze ten Kask HJC RPH ST http://www.motocykl-online.pl/testy/Kaski-integralne-z-blenda-przeciwsloneczna,7943,3 czy Schubert S2 http://www.motocykl-online.pl/testy/Kaski-integralne-z-blenda-przeciwsloneczna,7943,4

Hjc jest niezly ale Shubert to Shubert. Roznica w kasie to niecale 150 pln. Moze ktos jezdzil w ktoryms ? 

W teście Motoradu HJC-miejsce 1.Schubert -miejsce 3. O obu kaskach juz na forum było .Poszukaj  dokładnie a znajdziesz opinie o nich.

W teście Motoradu HJC-miejsce 1.Schubert -miejsce 3. O obu kaskach juz na forum było .Poszukaj  dokładnie a znajdziesz opinie o nich.

Coz szukalem jakos nie widac opini o tyh kaskach.A co do testow to testom nie ufam za bardzo gdyz testy sa pisane pod zamowienie w wiekszosci. Chcialbym po prostu poznac prywatna opinie uzytkownikow tych kaskow i tylko tyle. Byc moze nik z uzytkownikow ich nie ma. Wtedy no coz trudno. :/

Coz szukalem jakos nie widac opini o tyh kaskach.A co do testow to testom nie ufam za bardzo gdyz testy sa pisane pod zamowienie w wiekszosci. Chcialbym po prostu poznac prywatna opinie uzytkownikow tych kaskow i tylko tyle. Byc moze nik z uzytkownikow ich nie ma. Wtedy no coz trudno. :/

Jak dla mnie te całe testy kasków o d...  rozbić , niestety tych kasków nie miałem na głowie , więc nie wypowiem się  na ich temat . Za to mogę polecić kaski shoei lub arai , jeździłem już w różnych kaskach i dla mnie jedynym testem , jest test  na mojej głowie  ( nie mylić tutaj testów zderzeniowych ) i jak się w nich  czuję , obecnie przymierzam się do kasku arai quantum ST jak dla mnie bardzo wygodny garnek , super leży na mojej głowie i to jest dla mnie najważniejsze przy zakupie .

• 3 weeks later...

Siema mam dylemat który kask kupić sharka s900c czy hjc is-17, na korzyść hjc jest to że jest lżejszy i ma powłokę z poliwęglanu a shark s900c ma pompowane policzki no i fajne grafiki :P  Ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi kaskami, bo w hjc sposób załączania blendy jest troche dziwnie przemyślany bo na środku głowy, gdzie dostaje się bród i woda za to w sharku przy uchu no i w dodatku to co miało być zaletą czyli mocno opadajaca blenda jest w moim przypadku wada bo blenda uderza w nos. Który waszym zdaniem jest godny polecenia??

Edytowane przez Krzysztof
!!!

moj nos nie należy do najmniejszych i do tego nosze okulary ale w s900c mi to nie przeszkadza. Blenda nie uderza mnie w nos a okulary nie cisna w uszy. pompowane policzki sprawiły ze kupilem właśnie ten kask ale póki co jest to dla mnie zbędny bajer bo go nie uzywam.

Sam miałem brać Is17,ale byłem u koleżanki w sklepie na przymiarkach i mi go odradziła na tyle skutecznie że już nie biore go pod uwagę.

W tym dniu w ktorym u niej byłem,za ladą leżały 3 pudełka z kaskami IS17 - oddane na gwarancje.

W dwóch był problem z tym górnym wlotem powietrza,(w jednym niby się jakoś odklejał,a w drugim nawet po zamknięciu zostawała dosyć duża szczelina), w tym trzecim szybka pękła w miejscu, w którym znajduję się ten "przycisk do podnoszenia"

Z tego co jeszcze powiedziała,ona sama ma IS17 w którym od nowości po zamknięciu wlotu można wsadzić pięcio złotową monetę.

Jeśli masz kogoś w USA,to poszukaj tam,róznica w cenach kasków jest ogromna. (na kaskach z górnej półki,średnio po 400-500zł róznicy)

Osobiście wstrzymuję się na razie z zakupem,i gdzieś na wiosnę będę zamawiał z USA   HJC rpha ST.

ja kupiłem z Uk kask i zaoszczędzone 300 na kasku hjc właśnie

ja kupiłem z Uk kask i zaoszczędzone 300 na kasku hjc właśnie

jaki to ma zwązek z pytaniem autora tematu?

A czy nie ma już takiego tematu o wyborze kasku? Po tagach nie da się go znaleźć, że trzeba nowy zakładać?

_____

iPhone + Tapatalk

• 4 weeks later...

Z tego co czytałem to HJC bardzo głośne są, w szczególności ten model 17.. Ja sam będę się rozglądał za jakimś kaskiem do 900zł i w miarę cichym, póki co nie wiem co wybrać :P

Zawsze możesz pojechać, przymierzyć i się przejechać, by sprawdzić, czy Ci odpowiada :)

Mam Hjc, wspomniany model, latałem w nim poprzedni sezon, jak dla mnie ok, poziom hałasu znośny, może głuchawy jestem, bo mi nie przeszkadza; tylko szyba ciasno się otwiera i zamyka, jedną ręką czasem niewykonalne.

Też mam hjc z tych średnich cenowo kaskow i naprawdę spisuje sie dobrze. Szybka działa jak trzeba głową też nie rzuca przy wiekszej prędkości tylkk jest jeden mankament faktycznie jest głośny. Wydaje mi się że go nie chodzi o hjc tylko po prostu o pułap cenowy im wyżej tym ciszej :-D panowie a ma ktoś z was RPHA10 ? Jak się sprawuje?

Z tego co czytałem to HJC bardzo głośne są, w szczególności ten model 17.. Ja sam będę się rozglądał za jakimś kaskiem do 900zł i w miarę cichym, póki co nie wiem co wybrać :P

Zawsze możesz pojechać, przymierzyć i się przejechać, by sprawdzić, czy Ci odpowiada :)

Który 17 bo są IS i FG, FG jest lepszy

Też mam hjc z tych średnich cenowo kaskow i naprawdę spisuje sie dobrze. Szybka działa jak trzeba głową też nie rzuca przy wiekszej prędkości tylkk jest jeden mankament faktycznie jest głośny. Wydaje mi się że go nie chodzi o hjc tylko po prostu o pułap cenowy im wyżej tym ciszej :-D panowie a ma ktoś z was RPHA10 ? Jak się sprawuje?

Ja mam rph 10 plus ale jeszcze w nim nie jeździłem ale podobno głośny

Ja mam rph 10 plus ale jeszcze w nim nie jeździłem ale podobno głośny

W "typowo" sportowych kaskach mniej dba się o głośność, bo ta nie ma większego znaczenia na torze. 

• 4 weeks later...

Spotkaliście się kiedyś z firmą nexx. Zastanawiam się nad kupnem kasku do 800zł a produkty tej firmy wyglądają bardzo dobrze.

Zależy mi na cichym kasku bez blendy.

• 3 weeks later...

czy miał ktoś z Was do czynienia z takim kaskiem?

http://allegro.pl/kask-szczekowy-z-blenda-caberg-modus-cpl-pompowane-i5211735899.html

Czy warto dopłacać do pompowanych policzków?Dwie stówy tańszy jest bez pompowania.

Czytałem że jest głośny,jak to bywa u szczękowca,ale ma parę zalet.

Z tańszych opcji zastanawiam się nad tym:

http://allegro.pl/shark-openline-polysk-pinlock-szczeka-roz-m-i5192136204.html

doczytałem się że jest to jeden z najcichszych szczękowców:-),a cena wg mnie bardzo atrakcyjna.

Czy warto dopłacać do Caberga??

Edytowane przez klimek