Skocz do zawartości

Kask - Jaki Kask Wybrać?

Mohican
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Bandziory, używa ktoś kasku Shubertcha C3 Pro? Zakupiłem po zeszłym sezonie i okazuje się, że jest głośny jak cholera..Jadąc powyżej 80 zaczyna się robić głośno, powyżej 100 przechodzi w niezły huk. Głośniejsza jest lewa strona.. Ktoś się spotkał z czymś takim? Jest to wada kasku czy też gdzieś uszczelki źle są spasowane i coś można z tym zrobić?

Moja kobita ma S1 PRO i jest to zajebiscie cichy sportowy kask (tak, tak, kask sportowy moze byc cichy), jedyna wada tych kaskow, to ogromna skorupa...

Ma ktoś z Was n104 evo od nolana? Myślę nad nim ze względu na łatwość montażu fabrycznego Bluetooth od nolana i pochlebne opinie. Szukam czegoś możliwie cichego w trasie zwłaszcza

Ma ktoś z Was n104 evo od nolana? Myślę nad nim ze względu na łatwość montażu fabrycznego Bluetooth od nolana i pochlebne opinie. Szukam czegoś możliwie cichego w trasie zwłaszcza

tu masz coś na ten temat http://polishbanditcrew.pl/topic/25056-nowy-nocnik/?hl=n104+evo

i tu http://polishbanditcrew.pl/topic/25056-nowy-nocnik/?hl=n104+evo

i chyba w tym temacie też coś jest tylko w szkajce sobie zaznacz żeby Ci posty wyświetliło 

• Upvote 1

Dzięki i przepraszam w takim razie :) przeglądałem ten wątek i nie trafiłem na nic konkretnego

To daj koledze + bo odwalił za Ciebie robotę :)

Mi tutaj koledzy polecali tego Nolana,ja zdecydowałem się na Caberga i jestem zadowolony,jest świetnie spasowany,szczęka działa rewelacyjnie,możliwość montażu bluetooth,pinlock,możliwość wersji z pompowanymi policzkami.

Wady,na pewno jest głośny.

http://allegro.pl/kask-szczekowy-caberg-modus-duale-r-s-poznan-i5186284581.html

Teraz jak bym miał wybrać zdecydowałbym się na Neoteca.

tak się składa że jeżdżę aktualnie w neotecu bo mój gt-air sìe maluje :P

Jak zmienisz kask na neoteca to wtedy zobaczysz co to chałas :P nie będzie ciszej niż w gt-air bo masz otwieraną szczękę no i ma zupełnie inna aerodynamikę. Poza tym zawsze wieje od środka na szybę ... co w zimę nie jest zbyt przyjemne bo nos marznie :P

• Upvote 1

tak się składa że jeżdżę aktualnie w neotecu bo mój gt-air sìe maluje :P

Jak zmienisz kask na neoteca to wtedy zobaczysz co to chałas :P nie będzie ciszej niż w gt-air bo masz otwieraną szczękę no i ma zupełnie inna aerodynamikę. Poza tym zawsze wieje od środka na szybę ... co w zimę nie jest zbyt przyjemne bo nos marznie :P

To co z Shoei tylko Quest jest w miarę cichy?

PS. Dzięki za info bo byłem skłonny popełnić zmianę.

Edytowane przez ciapek

Fakt. Z tym nosem to prawda. Największa wada shoeia. Ale to tylko moje zdanie :)

Mi pasuje , ale nie jestem wybredny :zeby: .Bardziej poważnie to lekki , szumy są , mechanizmy działają dobrze- szyba i blenda .Wietrzenie po otwarciu wlotów czuć powiew czyli działają.Teraz niech inni cos dopiszą :usmiech:

siema, oddalem swoj kask (HJC) na gwarancje, sprzedawca w sklepie poinformowal, ze wysyla go do polskiego importera kaskow HJC, ogolnie zacial mi sie mechanizm (suwak) od wentylacji, jak myslicie jaki bedzie mniej wiecej czas oczekiwania na kask z powrotem do mnie?

Zapytaj lukas13 , trzy razy miał na naprawie gwarancyjnej aż w końcu dostał kasę i wziął airoha.

Mam pytanie do kolegów z tego tematu http://polishbanditcrew.pl/topic/25501-2-v-2015/ albo do tych co go mają.

Dwóch widziałem w Airoh movement. Przymierzam się do niego.jak go oceniacie?

Poszukaj wcześniej opisywałem ten kask .Mam go drugi sezon jest bardzo dobry.Opisywałem plusy i minusy.Znam osobiscie kilka osób które mają ten kask i opinie się potwierdzają.(mogę ci go nawet zamówić)

Moja recenzja kasku -strona 59

Edytowane przez mokry vel prezes

Byłem dziś w sklepie w celu wyboru kasku dla siebie. Myślałem , że będzie to w miarę prosty wybór. Niestety okazało się inaczej. Początkowo chciałem na kask przeznaczyć 300-500 złociszy , ale ostatecznie chcę przeznaczyć do 1000 złotych. Z tych co przymierzyłem to odpowiadał mi Nolan n 86 ma ktoś taki i może coś o nim napisać?  Co moglibyście polecić do tej kwoty?

Poszukaj wcześniej opisywałem ten kask .Mam go drugi sezon jest bardzo dobry.Opisywałem plusy i minusy.Znam osobiscie kilka osób które mają ten kask i opinie się potwierdzają.(mogę ci go nawet zamówić)

Moja recenzja kasku -strona 59

Dzięki bardzo.

• 3 weeks later...

Około 3 tygodnie temu kupiłem Kask, KASK CABERG EGO ULTRALIGHT Black, trafiłem na cene 599zl

z pełną świadomością mogę powiedzieć świetny kask, mega dobra wentylacja, 5/5, wyciszenie też ok.

Polecam bo warto. ceny na allegro kręcą się około 800+zl

Daj znać jak zachowa się ten Caberg po mocnej ulewie - w sklepie sprzedawca twierdził, że użytkownicy skarżą się na przecieki górnej wentylacji.

• 2 weeks later...

Daj znać jak zachowa się ten Caberg po mocnej ulewie - w sklepie sprzedawca twierdził, że użytkownicy skarżą się na przecieki górnej wentylacji.

Akurat jak Padało to siedziałem  w chacie bo popite było :P Jak narazie Kask miodzio, jak mnie złapie ulewa to bede wiedział czy będzie ulewa wewnątrz kasku... :)

Ja ostatnio zakupiłem sharka evoline 3, z otwieraną szczęką gdyż taki musiałem nabyć z okazji sędziowania wyścigów kolarskich. Fajny bo szczękę wywalasz do tyłu i możesz śmigać w kasku jet bo ma homologację więc na ciepłe dni super. Aerodynamika i wygoda też na duży plus. Malowania ma fajne więc jest w czym wybierać, ale z racji okazjonalnych wyjazdów nie chciałem dopłacać póltorej stówy na malowanie i wziąłem biały. Minusem jak większości kasków szczękowych jest głośność przy wyższych prędkościach. Cena do 1 tys. zł

Ja dzis zakupilem Lazer Osprey za 499zl.

Kask z kompozytu, z pinlockiem w zestawie.

W Motopark Kielce są w wyprzedazy modele zeszłoroczne.

mozna zobaczyc na stronie: www.motopark.com.pl/

Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2

Bandziory, używa ktoś kasku Shubertcha C3 Pro? Zakupiłem po zeszłym sezonie i okazuje się, że jest głośny jak cholera..Jadąc powyżej 80 zaczyna się robić głośno, powyżej 100 przechodzi w niezły huk. Głośniejsza jest lewa strona.. Ktoś się spotkał z czymś takim? Jest to wada kasku czy też gdzieś uszczelki źle są spasowane i coś można z tym zrobić?

Ja mam C3 pro od miesiąca i dopóki nie założyłem Halynce turystycznej szyby to było zajebiscie cicho.

A teraz, jak mi wiatr wieje prosto w czachę to jest jakas masakra.

Moze masz krzywą owiewkę i Ci bardziej na lewo wieje ;)))

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• 1 month later...

Hjc tr1