Skocz do zawartości

Rejestrator Trasy - Jaki Do Moto I Auta?

Gość belfer
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Każda kamera majaca wideorejestrator w opcji poczawszy od sj konczac na gopro zawieszala sie w dluzszej trasie lub przegrzewala.

Ale ogolnie rzecz biorac interesuje mnie bezproblemowe rozwiazanie, perspektywa z kasku jest na pewno lepsza ale od 160 w gore walczy sie z kamera, a powyzej 200 jest jak na silce :)

nie wiem u mnie póki co sj4000 po 5 godzinach trasy na zewnętrzym zasilaniu w temperaturze 30-kilka stopni działa bez zarzutu zamontowana na kasku.. a to czy kamera przeszkadza przy wiekszej prędkości w dużej mierze zależy od miejsca jej zamocowania. u mnie jest na szczęce i specjalnie nie przeszkadza. co innego gdyby była na górze lub na którymś z boków to wtedy faktycznie działała by jak żagiel.

Edytowane przez Krzych

Zakładając, że kamera jest twardsza niż kask, to rozwiązanie do mnie nie przemawia :) 

Doszukałem, że innovv K2 ma ten sam procesor obrazu co VSYS , więc wyższa cena jest chyba spowodowana atrakcyjniejszym wyglądem.

Trzyma się na jednym plastikowym zatrzasku więc w razie gleby raczej nie powinna być większym zagrożeniem. No i raczej nie jest twardsza niż skorupa kasku więc nawet gdyby zatrzask nie puścił to powinna się rozsypać w drobny mak przy uderzeniu.

Nie bede sprawdzał, na dniach się na coś zdecyduje to wrzucę recenzję.

Na aliexpresie też było trochę tych rejestratorów. Ktoś miał to nawet zamawiać i testować, ale temat ucichł.

Kupiłem taka z ali za 10usd....kupa, wielka kupa, w aucie mam xblitz go i daje rade, obraz spoko, bez problemów przejechala ze mna jakies 40tys i dalej wisi

Ja zamawiam chętnie chińszczyznę na eBayu. Jedną kamerkę mam za 17€:

https://www.ebay.de/itm/Mini-Wifi-HD-1080P-Auto-Kamera-DVR-Dash-Cam-Camcorder-Video-Recorder-G-Sensor/253335216323?hash=item3afbf4a0c3:g:qEYAAOSwAopbaUmO

Działa idealnie w każdych warunkach.czesto zmieniam auta, więc nie jest zamontowana na stałe. Nie ma GPS ale jest tania. Nie boi się upałów i ciągłego przenoszenia.

Zamówiłem niedawno też takie coś i szczekam na przesyłkę:

https://www.ebay.de/itm/Mini-1080P-HD-Car-DVR-Auto-Kamera-Dashcam-Nachtsicht-Fahrzeug-Uberwachung-120/163216748685?hash=item260079f08d:g:io0AAOSwf95bfmTK

Nie lubię jak cała wioska wie, że mam kamerę za szybą a takie maleństwo będzie łatwo ukryć.

A da się z tego odczytać numer rejestracyjny auta jadącego z naprzeciwka? 

• 4 weeks later...

Cześć

Myślę o zakupie kamery na kask. Budżet do 400 zł. Dobrze jakby było podłączenie zasilania na bieżąco gdyż słyszałem że bateria trzyma ok 30 min bez ładowania np w Sjcam 4000. Będę kupował raczej w Polsce gdyż chcę mieć gwarancje. Co polecacie?

Pozdrawiam

Edytowane przez RobertEMM

sj4000 na baterii trzyma ponad godzinę. można też kupić obudowę wodoszczelną z kablem do ładowania https://www.wideorejestratory24.pl/pl/p/Obudowa-wodoszczelna-z-zasilaniem-SJCAM-SJ4000/607 Uzywam takiego zestawu i w miarę się sprawdza (warto przestawić w tryb rejestratora samochodowego tj. nagrywanie załącza się po podpięciu zasilania i zatrzymuje po odpięciu)

sj4000 ma już swoje lata, ale do 400zł dużo więcej nie dostaniesz ( w stosunku cena/jakosc). ja na następny sezon myślę o czymś w 4k typu xiaomi mijia 4k, ale obecnie kosztują ok. 550zł więc musiałbyś dorzucić jakbyś chciał brać teraz.

nie wiem nie miałem. zerknąłem na próbki na youtube i mimo, że na obudowie ma napis 4k to filmy nie wyglądają lepiej niż ze starego sj4000.. do tego cena jeszcze niższa - cudów nie ma - za jakość się płaci.

poluj na tomtom bandit

3h na baterii uchwyt na kierę mam na lusterku 

można z nią nurkować do 30m

nagrywa super POZA nocą tam ch..wo nagrywa bo tablice odbijają światło i nie widać nr rejestracyjnych.

jak się ogarnę to pyknę recenzję.

ja dopadłem w sklepie za 599 z kablem i uchwytami.

A co myślisz o eken h9 albo omna?

Cześć

Dzięki za info, ten tomtom fajny ale wykracza poza budżet. Filmy z kamerki głównie mają mi służyć jako dowód w razie jakiejś stłuczki albo wymuszenia. Generalnie  nie będę oglądał swoich przejazdów,  na wczasach zawsze natrzaskam zdjęć a potem nie chce mi się tego oglądać :P Zastawiam się czy lepiej na kask kamerę czy na kierownicę zamontować.

Pozdro

raczej więcej treści będzie z kasku bo kamera patrzy tam gdzie Ty. a to co będziesz chciał potem odtworzyć nie koniecznie będzie na wprost motocykla tylko tam gdzie akurat patrzyłeś (nie zawsze, ale raczej w większości przypadków).

• 5 months later...

Ma ktoś zamontowany wideorejestrator do motocykla, a nie na kask? Wpinam kamerkę, podłączam zasilanie i jadę, a nie na kaski niekaski. Czy z choinki sie urwalem? Bo w moim przekonaniu jak widać coś cokolwiek to lepiej niz słowo przeciwko słowu.

W sumie to tak, jak coś ma być słowo na słowo to tylko z widokiem tego co widzisz czyli z kasku.

Obraz z kamery zamontowanej na bandicie będzie strasznie rozjechany ze wzglądu na drgania, ale z drugiej strony jest to dosc wygodne bo zawsze jest na miejscu i zawsze nagrywa. Gadalem kiedys z gosciem co mial dedykowany rejestrator motocyklowy (przód i tył) na v-strmie zamontowany i bardzo sobie chwalił.

• 1 year later...

Wykopki 🙂  szukam czegoś rozsądnego do auta.  Dobrze żeby zbyt wiele nie kosztowało. Może ktoś coś polecić? 

Szukałem i czytałem trochę na ten temat, i wybierając między potrzebami a rozsądkiem zdecydowałem się na mio mivue C330 do auta.
Nie będę specjalnie zachwalał, ale ma wszystko to, czego potrzebowałem,

Większość poleci swoje :P bo każdy szuka pod siebie.

• 8 months later...

Jaki w miarę dobry i w miarę tani rejestrator jazdy do samochodu ktoś poleci? Moje wymagania są takie, żeby był jak najmniejszy, bez wyświetlacza, był przyklejany na taśmę dwustronną a nie na przyssawkę i żeby podczas uruchamiania i wyłączenia nie informował mnie durnym dźwiękiem jak w większości chińskich urządzeń. W oko mi wpadł 70mai 1S, podoba mi się i wydawać by się mogło, że byłoby idealny w swojej cenie, ale ten cholerny dźwięk podczas włączenia i wyłączenia... mam obecnie inną kamerkę i ten dźwięk dobija mnie, za żadne skarby nie idzie tego wyłączyć, pozostaje chyba tylko rozkręcić obudowę i obciąć kabelki od głośniczka...