Skocz do zawartości

Bandit Jako Pierwszy Motocykl

Gość kibic
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy mając 170cm i 55kg wagi dam radę utrzymać motor czy nie jest on za duży jak na mnie?

2 sezony jeździłem na mini chopperze o pojemności 100cm

Edytowane przez kibic

Ja mam 165cm i niespelna 48kg wagi i powiedzmy, ze dawalam rade ;) komfortowo w awaryjnych sytuacjach nie bylo, ale nie bylo tez tragicznie ;)

Hihi, Monia, a jak Ci się cofało moto? :lol: 

Kibic, lekko nie będzie, ale jeśli te 55kg to mięso, a nie tylko jaja, to możesz dać radę :) 

• Upvote 1

Hihi, Monia, a jak Ci się cofało moto? :lol: 

Kibic, lekko nie będzie, ale jeśli te 55kg to mięso, a nie tylko jaja, to możesz dać radę :)

QQ :terefere:, nie tak łatwo jak Tobie :)

Ja przy 172cm wzrostu i 63kg wagi w pierwszym sezonie radziłem sobie jako tako. W zimie ogarniałem jazdę na moto w teorii (książka + filmy) i teraz jest zdecydowanie lepiej.

Ja przy 172cm wzrostu i 63kg wagi 

U mnie podobnie. Na początku było ciężko ale teraz po pół roku jest git. Jest to mój pierwszy motocykl :)

Najgorsze jest powolne manewrowanie motocyklem na nierównym terenie, meksyk zaczyna się podczas manewrowania na nieutwardzonych powierzchniach typu piasek,kamienie.

Co do autora, Bandit jest dość ciężki i wysoki jak na pierwsze moto. Na początku łatwo nie będzie ,ja zaczynam właśnie od dużego Bandziora 175cm/80kg. Na poczatku było ciężko teraz juz ok. Prawdę mówiąc próbowałem się ostatnio na Triumph Rocket III i mimo że jest wielki i sporo cięższy to łatwiej mi go ogarnąć.

Przy 55kg mięcha nie ma na sobie. Radzę kupić coś mniejszego, choćby bandita 400. Na 600 nie będzie Ci się komfortowo jeździć

Przy 55kg mięcha nie ma na sobie. Radzę kupić coś mniejszego, choćby bandita 400. Na 600 nie będzie Ci się komfortowo jeździć

Z jazdą nie jest najgorzej, Bandit prowadzi się dość stabilnie, ale przy manewrach na parkingu, przetaczanie itp. trochę się naszarpiesz. A tak w ogóle, kolego kibic, to twoje pytanie to chyba taka trochę musztarda po obiedzie; w profilu masz już B6 wpisanego :usmiech: ...

sorki ale nie moglem się powstrzymać :Dkanapki_koktailowe_2_big.jpg

jedzcie chudzinki :D

Edytowane przez Rubin87

Ja mimo moich 182 i 94 tez miałem problemy z Banditem, dlatego teraz kupiłem coś małego. Posłuchaj qq, moze jakaś cb250. Qq ma jakiegoś sztrucla za 500 do oddania :P

Tak poważnie, da sie ogarnąć, ja Ci będzie cieżko to zawsze mozna założyć kości obniżające. Nie wiemy co potrafisz. Moze twoja waga to 100% mięśni

Krzepę trzeba mieć. A jak nie masz to przy bandicie nabędziesz. Bierz i ogień :)

• 2 weeks later...

hmm, miałem podobny dylemat co Ty, ale suma sumarum wybrałem Bandita (175cm / 67kg), faktycznie na początku miałem trochę problemów na parkingach i w manewrowaniu, ale jak to mówią " trening czyni mistrza" i opanowałem go :)

Podczas jazdy nie czujesz tak tej wagi :)

Problem mam jeszcze z podnoszeniem na "centralną", ale to na siłkę trza ruszać ;)

Problem mam jeszcze z podnoszeniem na "centralną", ale to na siłkę trza ruszać ;)

Przecież, żeby na centralkę podnieść, to siły nie trzeba, Kwestia odpowiedniego uchwytu i balansu ciałem (70kg ważę, żeby nie było).

To jak Ty go podnosisz?,przeca żeby postawić moto na centralce ledwo co się wysilasz,trzeba umiejętnie go złapać i samo idzie:D

PS-wlasnie gregfister,pisaliśmy  w tym samym momencie:D

Edytowane przez mlody250

176cm / 67kg. Daje radę. Jedynie co gorzej po podwórkach (ogólnie na trawie) jak trzeba nim 'wycofać' pod nawet lekkie wzniesienie.

Edytowane przez Scorpio412

176cm / 67kg. Daje radę. Jedynie co gorzej po podwórkach (ogólnie na trawie) jak trzeba nim 'wycofać' pod nawet lekkie wzniesienie.

Ostatecznie można zejść z moto, oprzeć o biodro i przepchnąć.

Ostatecznie można zejść z moto, oprzeć o biodro i przepchnąć.

szczególnie w 35 stopniowym upale :p:

Jeżeli kupi będzie ciężko ale da radę , Monia dawała to on też da radę :usmiech:

nie do końca sie zgodzę
skuterem tez objedzie świat ale co to za przyjemność;
co to za przyjemnosc zczesto szarpać się z pierwszym moto, ledwo dostajac do ziemi przepychająć na biodrze
pocąć sie pod światłami i mysleć o tym by nie stanąć na szczycie koleiny;

o wjeździe w mniej utwardzony teren nie mowię

Bandit jako pierwsze moto zdecydowanie się nie nadaje
a zakupiłem bo :

a) trafiłem na forum PBC
B) cenowo jest w zasiegu i każdy średnio ogarniety ogarnie sam wiele spraw( ja dawąłem do mechanika)
c) wybacza wiele błedów (upadki wywrotki )
d) nie miałem czasu na ewoluowanie z 250 na 400 na 600/ 750 na litra
ot moto dla plebsu
drugi raz z obecną świadomością kupiłbym chyba coś lzejszego ( choć kto wie :p: )

Zaskoczę was. 178centów/60kg

Daje rade :D co prawda na centralkę stawiać lżej, bo amor tył mam od B12. Ale manewrowanie nienajgorzej idzie ;)

eee tam godocie....bandzior na pierwsze moto jest dobry, trzeba tylko mieć długie i silne nogi, oraz brak problemów z przepukliną  :zeby:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.