Skocz do zawartości

Interkom - Bluetooth - Jaki Wybrać - Opinie I Porady

Gość Christos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

generalnie staraj się tak zamontowac glosniki zeby wogole nie naciskaly na uszy. ja z poczatku zamontowalem i lekko je czułem po przymiarce. mysle sobie tylko tyle to się przyzwyczaje.

po przejechaniu 15km okazało się jak bardzo się myliłem a lekkie czucie zmieniło się w ostry ból :D wtedy wziąłem kask jeszcze raz na stół operacyjny, skalpel do ręki (nóż do tapet znaczy się) i wyciąłem w styropianie tyle ile się należało. 

efekt po złożeniu - nic nie czuć że coś mam w kasku. nawet po trasie 400km. a muzyka gra :)

Chętnie bym odpowiedział, ale nie dość, że mam senę a nie t-maxa to i tak nie mam z kim przetestować..

Będę czekał jeszcze na opinie innych użytkowników :)

Bo sprawa dla mnie jest dość ważna, bo jak mam jechać w trasę z nawi i jednocześnie być w kontakcie z kumplem i nie móc słyszeć komunikatów, to trochę słabo...

Będę czekał jeszcze na opinie innych użytkowników :)

Bo sprawa dla mnie jest dość ważna, bo jak mam jechać w trasę z nawi i jednocześnie być w kontakcie z kumplem i nie móc słyszeć komunikatów, to trochę słabo...

Przetestuje dzisiaj i dam znać, ale z tego co pamiętam to u mnie normalnie są komunikaty z navi podczas rozmowy między interkomami.

Mapy google np i rozmowy wsio bangla , tel odbierany z automatu po iluś sekundach.

Mapy google np i rozmowy wsio bangla , tel odbierany z automatu po iluś sekundach.

Podczas połączenia i rozmowy interkom - interkom?

U mnie przy połączeniu telefonicznym wszystkie komunikaty słyszę, a na interkom już nie. No chyba, że coś się przy tym ustawia dodatkowo?

Dobra, dziury wyrzeźbione, jeszcze to wszystko upchnąć...

ihost_1528895948__20180613_151802.jpg

Ma ktoś może polską instrukcję w pdf do t-max s?

Dzięki, jeszcze to cholerstwo upchnąć jakoś sensownie bo kask mam ciasny a z przodu pompka do policzków i ten mikrofon nie bardzo jest jak zmieścić.

Najwyżej na zlocie może ktoś kumaty poprawi :)

No niestety jak kask nie przystosowany do trzeba porzeźbić. Ja w moim IS 17 ok 40 min. się męczyłem, potem godzinna próba na sucho czy nie uwiera łącznie z rozmową. Jestem w pełni zadowolony. No może tylko yanosik jest nieco za cichy.

Podczas połączenia i rozmowy interkom - interkom?

U mnie przy połączeniu telefonicznym wszystkie komunikaty słyszę, a na interkom już nie. No chyba, że coś się przy tym ustawia dodatkowo?

Sprawdziłem z kumplem i komunikaty z navi występują (google). 

• 2 weeks later...

Nie mogłem spasować w t-max s mikrofonu na pałąku a ciąć i lutować inny mikrofon też mi się nie chciało to se kupiłem zestaw do kasku integralnego. Powinno to być do wyboru...

http://allegro.pl/sluchawki-t-max-t-maxs-do-kasku-zamknietego-oryg-i7378229566.html

• 3 months later...

Ja dostałem Tmax-S, na razie zrobiłem jakieś 400km więc niewiele. Mam go zamontowanego w kasku LS2 FF322 i głośniki elegancko pasują gorzej z mikrofonem na pałąku, po paru przymiarkach udało się go jakoś sensownie zamontować bez cięcia wnętrzności kasku. Jakość rozmów jest OK, niestety nie miałem możliwości przetestowania rozmów między interkomami, ale póki co jestem zadowolony.

• 5 weeks later...

Gdzie zamawialiście swoje intercomy ? Na aliexpress? link

58$ = 220zł

W wlkp zamawialiśmy na allegro od autoradia , stówkę drożej ale nam chodziło o czas dostawy i ewentualną gwarancję. Navi motocyklowa przyszła w ori opakowaniu zaplombowana a byłe zepsuta i tu np. gwarancja załatwiła wymianę sprzętu na nowy.

Też kupowałem w autoradia, zepsuł się na gwarancji i naprawili

Wysłane z mojego fona

Też brałem z autoradia, muszę swój reklamować bo skubany źle pokazuje poziom baterii ;)

Kurczę, czyli jednak lepiej dołożyć i nie martwić się o wsparcie techniczne. Z tego co widzę nie można nazwać tych modeli bezawaryjnymi. Bardzo dziękuje za posty.

Ja wolałbym dołożyć parę groszy więcej i kupić coś markowego, znanego, a nie bawić się w jakieś wynalazki i to jeszcze z Chin...

Mnie ten chiński sprawdza się bardzo dobrze, jedyny minus jest taki, że można tylko 3 ze sobą połączyć. Jeżdżę z plecaczkiem, słucham muzyki ewentualnie nawigacji a jakość połączeń telefonicznych też jest ok.

Brakuje mi jeszcze funkcjonalności wydawania poleceń głosowych do android car, ale sena tego chyba też nie oferuje.

Wysłane z mojego fona

Mnie ten chiński sprawdza się bardzo dobrze, jedyny minus jest taki, że można tylko 3 ze sobą połączyć. 

Nie wiem jaki masz model , nasze można w 6 sztuk sparować. Intercom działa wiec nie widzę potrzeby kupować droższego czyli markowego. W ulewie , ściana deszczu w drodze na biesy działał i cały dzień bateria trzyma więc nie taki totalny szajs , mnie w zupełności zadowala.

Ja mam freedconn od roku. Zrobione coś ok 8000 km w różnych pogodach. Słychać dobrze bateria trzyma dość długo. To jest najniższy model ale ma radio, muzyki z tel można posłuchać głośność do 120 daje radę. Głośniki idealnie pasują do mojego kasku Scorpion Exo 510 wiec chyba są zunifikowane. Słychać też mnie dobrze bo nikt nie narzekał. Cena 180. Jakby się popsuł kupiłbym taki sam.863ef5a1e4e0de8253062a1f1696f1f6.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odnośnie  poziomu wskazywania baterii przez interkom FreedConn T-Com SC V2 (model z wyświetlaczem). U mnie ten interkom domyślnie wyłącza się i "wyrzuca" komunikat "Low Battery" przy wskazywanym poziomie naładowania około 40-50%. Na pytanie czy tak ma być autoradia odpowiadają: "Proponujemy nie sugerować się wskaźnikiem na wyświetlaczu ponieważ pokazuje on przybliżone naładowanie akumulatora. Jeśli jest komunikat "Low Battery" już zaczynamy ładowanie."

Także ten, sprawdza się rewelacyjnie (choć testowany bardzo krótko w tym sezonie), jedynie ten wskaźnik jest denerwujący jak po pół godziny na moto nagle okazuje się, że baterii jednak już nie ma :stupid: :stupid:

Edytowane przez Ragor

• 3 weeks later...