Skocz do zawartości

Interkom - Bluetooth - Jaki Wybrać - Opinie I Porady

Gość Christos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

A ten sklep to coś jak ali ?

Dokładnie tak. Mam już status, że towar został przekazany do wysyłki. Będzie na Łšwięta :P 

Kupiłem go z GearBest'a miesiąc temu. Paczka po 2tyg. była u mnie. Interkom sprawny, pudełko i wyposażenie dokładnie jak producent przewidział czyli bez żadnych uszkodzeń. Ogólnie polecam :D

• 2 weeks later...

W dniu wczorajszym interkom do mnie dotarł - czas dostawy 13dni. Wieczorem wrzucę go do kasku i zdam relacje :)

@edit
Jak na razie udało mi się sprawdzić muzykę i rozmowy telefoniczne - bez zastrzeżeń.  Trochę było zabawy z montowaniem, ale wszystko jest już na miejscu. Jak najbardziej polecam :)

Edytowane przez steku

• 1 month later...

Siemanko bandyci! Posiadam kask Nolan N90s i chcialbym jakis w miare dobry lecz nie za miliony $ intercom. Musi byc typowo pod Nolana czy te na allegro "uniwersalne" też mogę zastosować?

3 godziny temu, przemo94 napisał:

Siemanko bandyci! Posiadam kask Nolan N90s i chcialbym jakis w miare dobry lecz nie za miliony $ intercom. Musi byc typowo pod Nolana czy te na allegro "uniwersalne" też mogę zastosować?

Freedconn t-max s

10 godzin temu, luk137 napisał:

Freedconn t-max s

Czyli ten model bedzie pasowal p&p?

Każdy intercom dopasujesz , ja Freedconna mam w Nolanie N100_5 , Teddy też tak ma a Henryk w integralnym HJC . Godny polecania , będziesz kupować to weź taki który możesz parować z innymi , tak jak my mamy do 6 sztuk łączności między sobą.

Ok dziękuję za pomoc. Cena jest bardzo atrakcyjna, na necie opinie ma dobre wiec trzeba sprawdzic samemu ^^ 

• 2 weeks later...

Żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam tutaj. Chodzi mi o tanią alternatywę. Myślałem nad zwykłymi słuchawkami dousznymi z bluetoothem i aplikacji typu skype. Latamy rzadko grupowo może raz na miecha i wydać 250zł na intercom żeby użyć go 2-3 razy na sezon... Próbował ktoś tak ze słuchawkami połączonymi z telefonem i grupową rozmową na skype ??

36 minut temu, Luka5 napisał:

Żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam tutaj. Chodzi mi o tanią alternatywę. Myślałem nad zwykłymi słuchawkami dousznymi z bluetoothem i aplikacji typu skype. Latamy rzadko grupowo może raz na miecha i wydać 250zł na intercom żeby użyć go 2-3 razy na sezon... Próbował ktoś tak ze słuchawkami połączonymi z telefonem i grupową rozmową na skype ??

jak Ty sobie wyobrażasz używanie słuchawki dousznej z BT w kasku? jakie by nie były będą gniotły uszy przy dłuższej jeździe o umiejscowieniu mikrofonu już nie wspomnę :)

• Upvote 1

W sumie racja. Trzeba będzie namówić klijentele na jakieś interkomy albo jeździć w ciszy 😕

Jak kupisz sobie interkom to nie bedziesz juz chcial jezdzic bez, nawet samotnie, masz komunikaty z nawigacji,yanosika, muzyke, możesz jak człowiek odebrać telefon.  Wg mnie zakup jak najbardziej opłacalny.

Nie ma taniej alternatywy, są tylko złe rozwiązania. Kilka postów wyżej masz opis, że też próbowałem eksperymentować.

Rozwiązanie 1

proste słuchawki   i okazało się, że ten model ze zdjęcia nie odtwarza muzyki, nie słychać  komend yanosika. Można tylko rozmawiać przez telefon. Aby nawigację było słychać należało dodatkowo zainstalować do tego aplikację ( np. mono mono )a telefon był ciągle w trybie rozmowy. Brak profilu A2DP. Telefon szybko się nagrzewa a bateria jeszcze szybciej traci energie.

Rozwiązanie 2

słuchawki na kablu

Tu już jest lepiej, nawigację słychać, bateria dłużej wytrzymuje ale kabel jednak przeszkadza, przecież nawigacja jest na kierownicy, przy zsiadaniu z motocykla też mało praktyczne. Natomiast został zamontowany w kasku pasażera, co prawda nie pozwala na wygodną komunikację ale jednak ją umożliwia i pasażerka ma dostęp do muzyki :)

Rozwiązanie 3

Interkom i jazdę można podzielić na 2 etapy: jazdę bez interkomu i jazdę z interkomem :P

Raz spróbujesz i docenisz zalety tego urządzenia. Chyba, że akurat nie chce się sparować z innym modelem :P

Obserwujcie portale małych rączek , mnie udało się kupić T-MAX za 170 zł sztuka  więc nie ma co kombinować .

Daj linka. To i ja sobie sprawię w takim razie. 

PLN 191.52  36%OFF | Freedconn T-Max kask motocyklowy domofon bluetooth zestaw słuchawkowy 1000 M 6 zawodników grupa dyskusja System Radio FM + miękkie słuchawka
https://s.click.aliexpress.com/e/qhfwmLI

To jest w tej chwili najtańsza oferta.

20 minut temu, luk137 napisał:

motocyklowy domofon bluetooth

Co to kuźwa jest? 

Co to kuźwa jest? 
Tłumaczenie aliexpress, w aplikacji dałem kopiuj adres linku i niestety troche nieudolnie tłumaczy na polski :)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

10 minut temu, seebst napisał:

Co to kuźwa jest? 

Ichniejszy tłumacz. Czasami idzie się uśmiać czytając tytuły ich aukcji.

• 1 month later...

Witam serdecznie. 

Zastanawiam się na zakupem i montażem intercomu Freedconn T-Max do kasku szczękowego AGV.

Mam pytanie, czy Ktoś trenował montaż tego tego typu w kasku szczękowym??

Czy jest to w ogóle możliwe, na co zwrócić szczególną uwagę itp..

Godzinę temu, adacho-79 napisał:

Witam serdecznie. 

Zastanawiam się na zakupem i montażem intercomu Freedconn T-Max do kasku szczękowego AGV.

Mam pytanie, czy Ktoś trenował montaż tego tego typu w kasku szczękowym??

Czy jest to w ogóle możliwe, na co zwrócić szczególną uwagę itp..

Jak kupisz wersję z mikrofonem na pałąku to bez problemu, z reszta t-max s ma w standardzie taki mikrofon.

Wielkopolska się obkupiła w zeszłym sezonie w ten intercom , montowane w kaskach Nolan n100_5 , Shark i Hjc te akurat pamiętam 😁 Nolan przygotowany pod intercom ale od Nolana , ale nie ma problemu z montażem nie dedykowanego zestawu .

DSC_3111.JPG

Dziękuje za wyjaśnienie i pomoc w temacie.

Zamawiam na Alli...

Pozdrawiam

• 7 months later...

Używa może ktoś T-rex? Jakieś opinie?  Lub jakiś inny wynalazek w podobnej cenie może polecić?  Co do T-max znam opinie 🙂