Skocz do zawartości

Interkom - Bluetooth - Jaki Wybrać - Opinie I Porady

Gość Christos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Latamy na FreedConn t-max zero zastrzeżeń i cena aktualnie coś ok.350,00 zł , ten co Tomek pokazuje w linku to spotkałem się tylko z ogłoszeniem na fb że ktoś sprzedaje i na pytanie dlaczego odpisał że wyższego modelu szuka szło o kamerkę. Tmax do 6 sztuk można parować więc do jazdy w grupie jak najbardziej.

• Upvote 1

Ja mam t- max. Ale Ania jęczy żs ona nie na. Dlatego jutro podjadę obczaje ten wynalazek i może na gwiazdkę wpadnie ;)

Skoro ty masz a Ania jęczy to teraz tego nie słyszysz tych jęków 😂 jak już będzie mieć to będziesz słyszeć 🤣

14 minut temu, kwinto59 napisał:

Skoro ty masz a Ania jęczy to teraz tego nie słyszysz tych jęków 😂 jak już będzie mieć to będziesz słyszeć 🤣

Dlatego poczekam do gwiazdki :)

Ostatni sezon błogiej ciszy w czasie jazdy na moto🤣🤣🤣

Właśnie ze względu na tą "ciszę w kasku"😉, starałem się jak najdłużej odwlec zakup tego ustrojstwa...

Z tego co piszecie widzę, że temat można ogarnąć tańszym kosztem bez stracie na jakości.

16 minut temu, Tomula napisał:

Właśnie ze względu na tą "ciszę w kasku"😉, starałem się jak najdłużej odwlec zakup tego ustrojstwa...

Z tego co piszecie widzę, że temat można ogarnąć tańszym kosztem bez stracie na jakości.

Dokładnie tak.  Tola ma Midlanda i jakość połączenia nie powala. Za to cena Tak 🤣

https://allegro.pl/oferta/2x-interkom-bluetooth-freedconn-t-max-s-v3-pilot-9117262153

Decyzja podjęta, kliknięte i zamówione...😉

Jestem bardzo ciekawy jak to urządzonko będzie działało.

1 godzinę temu, kwinto59 napisał:

Będziesz zadowolony , fajna sprawa.

Parowałeś może ten sprzęt z innymi producentami intercomów? Nigdy nie miałem okazji parować intercomu z innym zestawem bardziej mi jako bluetooth robi. Aktualnie w posiadaniu Sena SRL 2

9 minut temu, subsd napisał:

Parowałeś może ten sprzęt z innymi producentami intercomów? Nigdy nie miałem okazji parować intercomu z innym zestawem bardziej mi jako bluetooth robi. Aktualnie w posiadaniu Sena SRL 2

Ja parowałem z midlandem, t- max s i r1plus. Działa. Czasem tylko jest tsk że np r1plus był master a tmax jako dodatkowy.Kolejność parowania.

W midlandzie tmax master midland dodatkowy. Trzeba po prostu sprawdzać, który master.

W grupie mamy tmax i nie ma problemu , z Schubertem który jest na bazie Seny nie udało się nam sparować ale też nie było ciśnienia.

Czyli warto kupić ten model 👍 to teraz tylko odkładać do skarbonki i czekać aż się odpowiednią suma uzbiera 😉

• 2 weeks later...

Czołem,

mam kask HJC i90 i szukam do niego Interkom :bezradny:

Zastanawiam się nad MIDLAND INTERCOM BTX2 PRO S SINGLE Hi-Fi i SENA SMART HJC 20B

Ktoś korzysta i może się wypowiedzieć obiektywnie o którymś z tych interkomów?

W dniu 14.06.2020 o 18:34, Tomek napisał:

Jutro podjadę do freed Polska i obecze ten wynalazek. Interkom z kamerką FreedConn R1 Plus E

Może być fajną alternatywą :)

I, obczailes?

51 minut temu, pioter napisał:

I, obczailes?

Tak kupiłem. Właśnie testuję. Pierwszy egzeplaż był wadliwy i musiałem wymienić.

Niedługo recenzja :)

Czekam na recenzje, aczkolwiek nie przemawia za mną ta wbudowana kamera. Przypuszczam że będzie to zbędny gadżet w tym urządzeniu, na dodatek pochłaniacz baterii.

Ale i tak czekam co o tym powiesz po pierwszych testach.

@Scandi dobrą opcją jest interkom, który polecił mi wyżej @kwinto59, chodzi o t-max.

Ja kupiłem model S V3, dokupiłem jeszcze pilota na kierownicę.

Nie do końca go jeszcze opanowałem, ale można spokojnie rozmawiać tak do prędkości 120 - 130km/h, bateria wytrzymała wyjazd na zlot, powrót i jeszcze nie wymaga ładowania.

Pilot też fajna sprawa, bez odrywania ręki można odebrać połączenie, czy przełączyć muzykę itp...

Nie żałuję zakupu. 🙂 

@Tomula właśnie myślę o zakupie tego modelu mam go już nawet w liście życzeń. Też z pilotem chcę go kupić, oglądałem recenzje

I wiem że to jest super sprawa za niewielkie pieniądze.

Widziałem go na Twoim kasku 😉 Małżowinka tez taki ma czy wolisz ciszę podczas jazdy 😂

Scandi, rozważ zakup maxto m2 - niezłe urządzenie za rozsądną cenę

Jak się w końcu zbiorę to napiszę recenzję - mam go od początku sezonu i nie narzekam .

A sprawdzałeś może czy paruje się z innymi intercomami np: Tmax V3 czy tylko z takim samym modelem M2. Wizualnie bardziej podoba mi się M2 z testów na YT wynika że jest lepszy od V3 tzn chodzi o zasięg. Cenowo też mniej to wychodzi. Ot zagwozdka 🤔 

Zakupiłem komplet FreedCon T-max (niby do 6 osób - tu nie sprawdzałem), radio - fajna opcja, rozmowy z plecaczkiem oki (do prędkości około 80km w moim wypadku ponieważ mam "głośny" kask - szum wiatru). Bateria trzyma długo w moim przypadku kilka tras - łącznie około 8-10 godzin w zależności od tego czy tylko interkom z komunikatami nawigacji czy radio z nawigacją.

Ogólnie oki tylko drażni mnie trochę pokrętło bo czasem gdy na skrzyżowaniu obracam głową to ruszę przypadkiem pokrętłem (o kurtkę) i wskakuje inna stacja radiowa.

Cena...jak za dwie sztuki z możliwością (nie sprawdzoną) połączenia 6 interkomów - oki 380zł z ceną przesyłki od majfrendów ;)

Łączy się z telefonem, nawigacją i drugim interkomem, w chwili obecnej jestem zadowolony, mógłby być trochę mniejszy - zdjęcie na kasku żony (nie lubi grzebać lewą ręką i prosiła o montaż po prawej stronie) . Cena do jakości zadowalająca.

Edit - w zestawie brak ładowarki - jest tylko kabel USB

IMG_20200703_170811.jpg

IMG_20200514_214734.jpg

Edytowane przez marek

3 godziny temu, Scandi napisał:

A sprawdzałeś może czy paruje się z innymi intercomami np: Tmax V3 czy tylko z takim samym modelem M2. Wizualnie bardziej podoba mi się M2 z testów na YT wynika że jest lepszy od V3 tzn chodzi o zasięg. Cenowo też mniej to wychodzi. Ot zagwozdka 🤔 

Nie sprawdzałem z innymi, podobno paruje się bez problemów ... w  sumie wszystko co opisywali się sprawdziło więc mogę założyć że i to będzie działać.

Mogę w poniedziałek sprawdzić - dam Ci znać.

Ten interkom @marka z powyżej jest wielki, ten "mój" m2 jest mniejszy 

Mam i polecam czy kupiłbym jeszcze raz ten sam - zdecydowanie tak i nic więcej nie będę już pisać , parowaliśmy się na max ilość , wytrzymuje cały dzień i co najważniejsze stosunek ceny do jakości.