Skocz do zawartości

Interkom - Bluetooth - Jaki Wybrać - Opinie I Porady

Gość Christos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Raz próbowałem sparować się z interkomem firmy Interphone (nie wiem jaki model) i nie dałem rady... (może nie można, może coś źle robiłem).

Parowanie z innym t-maxem bez problemu.

Ogólnie jestem zadowolony, fajna sprawa.

@kwinto59 patrzyłem na producenta okazało się że oba są z tej samej produkcji więc na bank będą się ze sobą parować. Niby nie ma dużej rozbieżności cenowej między oboma modelami co też jest plusem. Patrzyłem na recenzję V3 i M2 można powiedzieć że są takie same poza wyglądem. Parametry mają identyczne funkcje działania tak samo. Jak dla mnie liczy się też to żeby przy większej prędkości klocek przy kasku nie robił dużego oporu i jakoś się prezentował.  Na plus V3 przemawia możliwość montażu pilota przy kierownicy, co ułatwia obsługę. Biorę pod uwagę wszystkie Wasze recenzje i komentarze. Teraz tylko sam muszę dojść do tego który model wybrać 😀

@marek powiedz mi czy ta cena od my friends to za dwie sztuki 🤔🤔czy jedna

41 minut temu, Scandi napisał:

@kwinto59 patrzyłem na producenta okazało się że oba są z tej samej produkcji więc na bank będą się ze sobą parować. Niby nie ma dużej rozbieżności cenowej między oboma modelami co też jest plusem. Patrzyłem na recenzję V3 i M2 można powiedzieć że są takie same poza wyglądem. Parametry mają identyczne funkcje działania tak samo. Jak dla mnie liczy się też to żeby przy większej prędkości klocek przy kasku nie robił dużego oporu i jakoś się prezentował.  Na plus V3 przemawia możliwość montażu pilota przy kierownicy, co ułatwia obsługę. Biorę pod uwagę wszystkie Wasze recenzje i komentarze. Teraz tylko sam muszę dojść do tego który model wybrać 😀

@marek powiedz mi czy ta cena od my friends to za dwie sztuki 🤔🤔czy jedna

Za dwie sztuki z przesyłką

26 minut temu, Scandi napisał:

Super dzięki za szybką odpowiedź 😉

Poprawka bo teraz sprawdziłem, zapłaciłem dokladnie 364zł...

• 7 months later...
W dniu 2.07.2020 o 17:31, Tomek napisał:

Tak kupiłem. Właśnie testuję. Pierwszy egzeplaż był wadliwy i musiałem wymienić.

Niedługo recenzja :)

jak testy ?

jakie wnioski ?

ja używam Seny dedykowanej do neotec'a i nie chce innego jak na razie - poza bateria ktora mogla by byc troche pojemniejsza nie mam sie do czego przyczepic... no.... do ceny 😕

Edytowane przez subsd

W dniu 18.02.2021 o 22:34, jacek123 napisał:

jak testy ?

jakie wnioski ?

Za mało testowałem/ Tylko 2 tys km. Ale wstępnie

Jakość nagrania zadowalająca. Do określenia sprawcy czy filmik na YT aż za dobra. ( zresztą wkleiłem z mojego dzwona)

Komunikacja

Z drugim FreedCoon (tylko wersja bez kamerki) działa wyśmienicie jednak po połączeniu z Motorollą juz miałem problem, bo musiałem wywoływać z kim chce gadać. Nie było multikonferencji , gdyż motorolla tego nie obsługiwała.

Czas baterii

Tylko interkom - To kilka dni. Jednak nagrywanie filmów to około 1 godziny. Można podłączyć pod ładowarkę i używać cały czas- Co ostatnio uczyniłem - Działa wtedy i nagrywanie i rozmowy. Praktycznie limitem jest pojemność karty, choć można nagrywać w pętli.

Radio to tylko gadżet. zrywa trzeszczy i denerwuje.

Muzyka, nawigacja - czyli komunikacja z telefonem. Działa dobrze. Priorytet możesz ustawić w dowolnej konfiguracji   

Tel-BT-Interkom

BT-Interkom-tel itd.

A recenzję kiedyś napiszę :)

ja używam Seny dedykowanej do neotec'a i nie chce innego jak na razie - poza bateria ktora mogla by byc troche pojemniejsza nie mam sie do czego przyczepic... no.... do ceny
Jeszcze do jednej rzeczy można się doczepić, brak możliwości ładowania i używania jednocześnie.

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Srapatapatalka

Godzinę temu, Ragor napisał:

Jeszcze do jednej rzeczy można się doczepić, brak możliwości ładowania i używania jednocześnie.

To niestety Fakt, ale czas ładowania trochę to rekompensuje.

• 1 month later...
W dniu 15.06.2020 o 22:33, Tomek napisał:

Ja parowałem z midlandem, t- max s i r1plus. Działa. Czasem tylko jest tsk że np r1plus był master a tmax jako dodatkowy.Kolejność parowania.

W midlandzie tmax master midland dodatkowy. Trzeba po prostu sprawdzać, który master.

Mam do Cbie @Tomek pytanie. W jaki sposób sparować T-maxa z Midlandem BT? Bo generalnie w tamtym sezonie próbowałem sparować te 2 interkomy i nie mogłem.

@Tomek Dzięki za wskazówkę . Znalazłem instrukcję do tego Midlanda i faktycznie masz rację. Pozostaje spróbować parowania tych 2 interkomów ;)

• 3 weeks later...

mam kłopot z Sena 20S EVO

gdy jadę motocyklem dźwięk dzwonka w słuchawkach chce mi rozwalić słuch. Jakby mi ktoś wrzeszczał do ucha.

Mogę przyciszyć głośność bluetooth w telefonie ale wtedy wszystkie media, rozmowy czy navi słyszę bardzo cicho a wtedy przy tym ryczącym diable nic nie słyszę.

Czy możliwe jest  przyciszenie samego dzwonka a pozostawieniu głośności mediów na stałym poziomie?

Ten intercom ma chyba czujnik poziomu hałasu który ustawia poziom głośności intercomu.

jak to rozkminić? Ktoś coś kuma czy ja tylko błękoczę?

Tu są ustawienia seny, które mogę konfigurować.

Jak to ustawić?

Sena.jpg

Sena1.jpg

Edytowane przez Neonkin

Ja miałem to samo. Problem rozwiązał się po zmianie telefonu na nowszy model z nowym androidem. Na starszej wersji tak właśnie miałem, że dźwięk dzwonka telefonu napierdalał mi w słuchawce. Teraz mam tak, że dzwonek w telefonie dzwoni, a w słuchawce słyszę tylko pik pik, słyszalnie dość, ale nie powoduje zawału serca. Mam androida 10 

Natomiast ja nie mam możliwości ustawienia osobnej głośności dla rozmów i osobnej dla dzwonka i innych multimediów. A mam interkom schuberth od seny. Natomiast gdy miałem starszą senę smh5 to tam właśnie mogłem ustawić sobie osobną głośność dla dzwonka, mediów, radia czy rozmów. I to było fajne. W nowym tego już nie ma

Ja mam też wersje androida 10.

A jak masz ustawione opcje w Senie?

Prawdę mówiąc to nie korzystam z aplikacji, bo za wiele ustawień to w niej nie ma, ale teraz i tak nie sprawdzę bo żeby wejść w jej ustawienia to muszę być połączony z kaskiem, a nie mam na razie możliwości dostępu do kasku. 

Nie wiem czy w opcjach bluetooth w telefonie nie było jakiegoś ustawienia dotyczącego możliwości wyboru sygnału powiadomienia o połączeniu...

Poniżej screen, ale jest wszystko nieaktywne, bo nie mam połączenia bluetooth. 

Screenshot_20210423-172937_Settings.jpg

A w ogóle to kiedyś jakaś aktualizacja wyszła na interkom i strasznie go wykastrowała z różnych funkcji, z których z resztą i tak nie korzystałem, ale dzięki temu teraz łatwiej przebrnąć przez menu

• 2 months later...
W dniu 21.02.2021 o 13:48, Tomek napisał:

Za mało testowałem/ Tylko 2 tys km. Ale wstępnie

Jakość nagrania zadowalająca. Do określenia sprawcy czy filmik na YT aż za dobra. ( zresztą wkleiłem z mojego dzwona)

Komunikacja

Z drugim FreedCoon (tylko wersja bez kamerki) działa wyśmienicie jednak po połączeniu z Motorollą juz miałem problem, bo musiałem wywoływać z kim chce gadać. Nie było multikonferencji , gdyż motorolla tego nie obsługiwała.

Czas baterii

Tylko interkom - To kilka dni. Jednak nagrywanie filmów to około 1 godziny. Można podłączyć pod ładowarkę i używać cały czas- Co ostatnio uczyniłem - Działa wtedy i nagrywanie i rozmowy. Praktycznie limitem jest pojemność karty, choć można nagrywać w pętli.

Radio to tylko gadżet. zrywa trzeszczy i denerwuje.

Muzyka, nawigacja - czyli komunikacja z telefonem. Działa dobrze. Priorytet możesz ustawić w dowolnej konfiguracji   

Tel-BT-Interkom

BT-Interkom-tel itd.

A recenzję kiedyś napiszę :)

Troszkę odświeżę temat.

Interkom R1 ze zintegrowaną kamerą.

Czas nagrywania na baterii to około 3 godziny. Czyli do osiągnięcia 50% stanu baterii. Potem nagrywa jeszcze 40 minut, ale sygnaluzuje co około minutę słabą baterię. Przy 30% nagrywanie się wyłącza.

Komunikacja między interkomami to tak do 800m. Potemzakłócenia.

Czas pracy samego interkomu bez nagrywania. Spokojnie ponad tydzień.

• 3 months later...

Cześć

Poszukuję prostego interkomu. 

Naprawdę czegoś w stylu:

spacer.png

Wystarczy mi komunikacja kierowca- pasażer, bez żadnych telefonów, konferencji itp. 

Ot, po prostu- bezkablowy system odpowiadający dwóm kubkom na sznurku, jedynie co by mnie ucieszyło to opcja "push2talk" / "voice activation" do wyboru.

Mimo wysiłków, niczego nieskomplikowanego nie znalazłem, wszystko łączy się z telefonem, radio i jakieś bajery. A ja tylko chcę wiedzieć, kiedy pasażer chce siku i czy mu się widoczki podobają. 

20 minut temu, rafix napisał:

Ale przecież nie musisz tych wszystkich "bajerów" używać.  

Zgadza się. Ale zapłacić za nie bym musiał. A to mi się średnio uśmiecha.

Przeczytaj moją recenzję Ejeas E6. Może cię zainteresuje.

Kupisz i tańsze intercom'y, pytanie, na ile starczą, jak z szumami, jak z łączeniem.

Ba! Za stówkę już można kupić, ale to takie zgaduj zgadula, co się zepsuje pierwsze.

Ja z Ejeas'a korzystam cały czas, jeszcze się nie zepsuł, nie zauważyłem spadku wydajności baterii, mikrofon, mimo chuchania na niego wilgotnym powietrzem, nadal działa, nie zepsuł się.

Tylko że nie ma komend głosowych.

• Upvote 1

nie mam intekomu ale zastanawiam sie nad kupnem, cos takiego by mi pasowało, czy ktoś używa?

• 11 months later...

Urządzenie okazało się  mało rozwojowe, u mnie stanęło na zwykłym intercom