Skocz do zawartości

Lampy Ledowe W Moto

mariuszn2
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Prędzej czy pózniej musiało się stać.

Żadne tam prowizorki,Philips się spisał,szkoda tylko,

że homologacja jest w USA,a jeszcze nie ma w UE

http://moto.wp.pl/kat,55194,title,LED-rewolucja-w-tradycyjnych-reflektorach,wid,18532932,wiadomosc.html?ticaid=117dfc

żeby tylko jeszcze były wytrzymałe i nie zaczynały mrugać po pewnym czasie :) jak to jest z większością żarówek dostępnych na rynku... 

żeby tylko jeszcze były wytrzymałe i nie zaczynały mrugać po pewnym czasie :) jak to jest z większością żarówek dostępnych na rynku... 

A to już inny problem.

U mnie w samochodzie działają (fabryczne) rok czasu bez problemów.

• 3 months later...

a jak kogoś wqrw....a błyski ledami chińskich hagalonów to instrukcja jak to zmienić

warto zachować:

• Upvote 1

Prędzej czy pózniej musiało się stać.

Żadne tam prowizorki,Philips się spisał,szkoda tylko,

że homologacja jest w USA,a jeszcze nie ma w UE

http://moto.wp.pl/kat,55194,title,LED-rewolucja-w-tradycyjnych-reflektorach,wid,18532932,wiadomosc.html?ticaid=117dfc

Na amazonie ponad 300dolarów :D, z taką ceną to one chyba są zamiennikami słońca ;)

Na amazonie ponad 300dolarów :D, z taką ceną to one chyba są zamiennikami słońca ;)

Poważnie ???

No to nieżle przegięli !!!!!!!!!!  Ale szybko pójdą po rozum do głowy,bo w takiej cenie kariery nie zrobią !!!

• 2 weeks later...

Mógłby ktoś mi doradzić czy instalacja/alternator/akumulator GSF 600 wytrzyma dołożenie dwóch lightbarów po 55W każdy? W instalacji mam tylko fabryczne odbiorniki. Lightbary to model SW-MOTECH NSW.00.004.10100/B . 

Upewnię się u sprzedawcy czy aby na pewno posiadają homologacje B (chciałbym mieć spokój przy ew. kontrolach drogowych). Homologacja F3 fajniejsza pod względem obciążenia instalacji ale zabija mnie ceną.  

Mógłby ktoś mi doradzić czy instalacja/alternator/akumulator GSF 600 wytrzyma dołożenie dwóch lightbarów po 55W każdy? W instalacji mam tylko fabryczne odbiorniki. Lightbary to model SW-MOTECH NSW.00.004.10100/B . 

Upewnię się u sprzedawcy czy aby na pewno posiadają homologacje B (chciałbym mieć spokój przy ew. kontrolach drogowych). Homologacja F3 fajniejsza pod względem obciążenia instalacji ale zabija mnie ceną.  

Do czego chcesz tego używać? Nie lepsze coś z LEDem?

Chciałbym doświetlić drogę w nocy.

W lampie wymieniłem żarówkę na Osram nie pamiętam dokładnie nazwy, jakaś xx% lepsze oświetlenie. Nadal brakuje mi światła.

Miałem włożone w lampę xenony i było całkiem dobrze. Ale z tego co wiem nie mogę ich używać w mojej lampie (oznaczenia na kloszu).  

Coś z LEDem? Lightbary na LEDach to homologacja F3 - a na tą nie mam kasy. Chyba, że myślisz o czymś innym.

Wiem o czym mówisz bo też mam Ske 2 generacji z soczewką. Zarówki poprawiają trochę, ale szału nie ma, jest jeszcze opcja regeneracji odbłyśnika ale to nie ten dział :) 

Lampę rozbierałem i czyściłem, robił to też poprzedni właściciel (forumowicz PBC). Chyba, że regeneracja odbłyśnika to jakieś inne zabiegi.

Chciałbym jednak prosić kogoś o info czy mogę bez szkody dla instalacji zamontować 2x55W w lightbarach.

Lampę rozbierałem i czyściłem, robił to też poprzedni właściciel (forumowicz PBC). Chyba, że regeneracja odbłyśnika to jakieś inne zabiegi.

Chciałbym jednak prosić kogoś o info czy mogę bez szkody dla instalacji zamontować 2x55W w lightbarach.

a ustawione masz ok?

Mi kopara opadła w serwisie jak miałem do dupy ustawione światła.

Jak i ustawili na przyrządzie jak bozia karze (używając o dziwo 3 śrub do regulacji a nie 2) to na żarówce +cośtam moto philips mam super światło.

a ustawione masz ok?

Mi kopara opadła w serwisie jak miałem do dupy ustawione światła.

Jak i ustawili na przyrządzie jak bozia karze (używając o dziwo 3 śrub do regulacji a nie 2) to na żarówce +cośtam moto philips mam super światło.

Tak naprawdę to nie wiem czy są dobrze ustawione. Nie wiem też do kogo się udać żeby zrobił to porządnie. Pierwszy lepszy warsztat motocyklowy czy jakiś wyspecjalizowany?

Lightbary i tak chciałbym sobie dołożyć ale nie mam wiedzy czy instalacja wytrzyma, jakby nie było to dodatkowe 110W - włączane rzadko, no ale jednak.  

Różnica świecenia w 650 a w 600 to jakby porównywać świeczkę z latarką. W 600 na soczewkach światła to porażka. Ja w swoim montowałem xenon i pomijając legalność tego rozwiązania trochę się poprawiło.

U mnie na xenonie też było lepiej. Nadal jednak nie wiem czy alternator w 600S wytrzyma dołożenie dwóch światełek po 55 W każde. Ktoś będzie mógł mi doradzić?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• 2 months later...

A ja polecam montaż żarówek LED Cree z Aliexpress. U mnie w Bandicie 400 mam akurat żarówkę H4. Zamówiłem za ok. 50zł na Ali, przyszła po 38 dniach. Jakościowo moim zdaniem jest dobrze. Żarówka jest długa przez co musiałem odgiąć odbłyśnik jakieś 3mm. W porównaniu do zwykłej żarówki świeci przepięknie, nie razi kierowców z naprzeciwka. Doświetla drogę po bokach motocykla. Nie wiedzieć czemu, nie ma już ich u Nas na allegro. Kiedyś były po 120zł... :P

https://pl.aliexpress.com/item/2015-New-20W-2-2000LM-2-Hi-Lo-dual-beam-DC12V-6500K-H4-plug-Led-Bulbs/32493093438.html

Ogólnie polecam. To samo tyczy się żarówek samochodowych... zamówiłem komplet (4szt.) za 200zł. Każda po 8k lumenów (podobno). Założone, ustawione na stacji diagnostycznej (Audi A3 8l na soczewce). Nie dają po oczach a różnica w świeceniu ogromna. Jak będę miał chwilę przez długi weekend to zapodam fotki z moto i z samochodu. Przy zamówieniu H1 wysyłka była podejrzanie szybka... z Singapuru do mojego domu... 6 dni ! :boje_sie:

• Upvote 1

A ja polecam montaż żarówek LED Cree z Aliexpress. U mnie w Bandicie 400 mam akurat żarówkę H4. Zamówiłem za ok. 50zł na Ali, przyszła po 38 dniach. Jakościowo moim zdaniem jest dobrze. Żarówka jest długa przez co musiałem odgiąć odbłyśnik jakieś 3mm. W porównaniu do zwykłej żarówki świeci przepięknie, nie razi kierowców z naprzeciwka. Doświetla drogę po bokach motocykla. Nie wiedzieć czemu, nie ma już ich u Nas na allegro. Kiedyś były po 120zł... :P

https://pl.aliexpress.com/item/2015-New-20W-2-2000LM-2-Hi-Lo-dual-beam-DC12V-6500K-H4-plug-Led-Bulbs/32493093438.html

Ogólnie polecam. To samo tyczy się żarówek samochodowych... zamówiłem komplet (4szt.) za 200zł. Każda po 8k lumenów (podobno). Założone, ustawione na stacji diagnostycznej (Audi A3 8l na soczewce). Nie dają po oczach a różnica w świeceniu ogromna. Jak będę miał chwilę przez długi weekend to zapodam fotki z moto i z samochodu. Przy zamówieniu H1 wysyłka była podejrzanie szybka... z Singapuru do mojego domu... 6 dni ! :boje_sie:

Faktycznie ten led wygląda bardzo elegancko bez tych "grzyw " radiatorów.

Niepokoi mnie tylko fakt odgięcia odbłyśnika o 3mm,niby niedużo ,ale w ten sposób

zmieniłeś ogniskową reflektora.Bardzo jestem ciekaw jak to wygląda w praktyce,

zarzuć jakieś foty snopa światła jaki uzyskałeś.

Ja jestem ciekaw co na to ubezpieczalnia w razie W?

• Upvote 1

Do tej pory nie zwracali na to uwagi, ale patrząc po ostatnich zmianach na rynku ubezpieczeń myślę że będzie się można srogo zdziwić.

Ubezpieczyciele zawsze szukają najmniejszego powodu

aby nie wypłacić kasy,taki biznes.

Postaram się jutro zarzucić fotkę jak to świeci w terenie i przy garażu jak widać linie odcięcia. Na diagnostyce powiedzieli, że jest idealnie, wszystko świeci tak jak ma być.

czasem jest poprawa na + dla bezpieczeństwa ale właśnie upierdliwy policjant albo w razie W ktoś się może przyczepić... chociaż niektóre homologowane ledy w nowych samochodach tak walą po oczach, ostatnio popatrzyłem na przód nowego forda jak stał na dziennych to przez kilka sekund widziałem tylko światło ledów przed sobą.... trafisz na jednego to będzie zachwalał , inny zabierze dowód, a jeszcze inny nie zauważy nic :D w razie czego miej zawsze ze sobą zwykłą żarówkę, nawet w razie awarii tego leda żeby miał co założyć :) i pochwal się jak to świeci czekamy na zdj :) 

Postaram się jutro zarzucić fotkę jak to świeci w terenie i przy garażu jak widać linie odcięcia. Na diagnostyce powiedzieli, że jest idealnie, wszystko świeci tak jak ma być.

no tak ale homologacji w tym momencie w lampie nie masz... bo zastosowałeś inne źródło światła  i przez to mogą (ale nie muszą) być problemy, diagnosta nie powinien w ogóle tego ustawiać

no tak ale homologacji w tym momencie w lampie nie masz... bo zastosowałeś inne źródło światła  i przez to mogą (ale nie muszą) być problemy, diagnosta nie powinien w ogóle tego ustawiać

czepiasz się Pan :P ale niestety taka prawda jak mówisz... Miejmy nadzieję, że NIE doczekamy czasów, że nie będzie można sobie samemu robić stelaży, gmoli i całej reszty dodatków do moto (bo te oryginalne też mają homologacje a garażowe niestety nie)... Z jednej strony to jest dobre, bo już jakoś to wszystko wygląda i jest bezpieczne na drogach, a z 2 strony....

P.S. W tym roku mają wejść nowe przepisy co do przeglądów - więc nawet te negatywne będą płatne i zapamiętywane w bazie danych. 

• krynio pinned this temat