Skocz do zawartości

Przydatne Aplikacje Na Androida

lelon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem nowy telefon. Na starym telefonie miałem zainstalowaną aplikację do smsów, ale zapłaciłem za nią, aby pozbyć się reklam, bo apka na prawdę fajna. A na nowy telefon zainstalowałem ją ponownie, ale jest z reklamami. I co dziwne, strasznie podrożała! Czy da się tę aplikację przenieść z jednego na drugi telefon, aby zrobić tak, żeby nie trzeba było drugi raz za nią płacić?

Edytowane przez seebst

A zalogowałeś się na nowym telefonie na swoim koncie w Google?

Niedawno zmieniałem telefon i wystarczyło zalogować się na nowym telefonie na swoje konto Googla i instalować kupione aplikacje. Zainstalowałem bez problemu wszystkie kupione wcześniej. Aplikacje że sklepu przypisane są do konta, nie do telefonu.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

No pewnie że tak. Mam tylko jedno konto Google, więc innej opcji nie ma. Jestem zalogowany, wszystkie aplikacje co na starym telefonie miałem zainstalowałem, zainstalowałem też tę do smsów, otwieram ją, a ona każe mi płacić za brak reklam. I dupa, nie wiem dalej co robić.

A tylko ta jedna aplikacja robi takie jaja?

Jak tak to pisz reklamacje.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Tak, tylko jedną mam apkę, która kupiłem. Go SMS pro.

A do kogo reklamację, do Google czy producenta apki?

Edytowane przez seebst

Tak, tylko jedną mam apkę, która kupiłem. Go SMS pro.

A do kogo reklamację, do Google czy producenta apki?

ja chyba mialem ta apke. poszukaj w sklepie tej apki - powinno byc napisane "zakupione",  chyba ze to byla opcja ze kupiles dostep "w aplikacji" - wtedy pisz do tworcow. pewnie pojdzie token 

Tak, bezpośrednio w aplikacji kupiłem dostęp do wersji Premium, czyli bez reklam. No ale tak czy inaczej, skoro licencja jest na konto, to powinno to być zgrane.

Chyba się wszystko naprawiło, wróciłem z pracy, chciałem napisać SMS i jakiś komunikat się pojawił i wszystkie reklamy zniknęły. Uff.

• 2 weeks later...

Tu jest a moze i byl (nie chce mi sie szukac) koles, kumpel autora.

Przeczytaj temat to znajdziesz.

@ adi

Ku... ty jestes jego kumplem!   :takaemotka:

Jednak ten swiat jest maly!

Jedna strone wstecz pisze Walle cos podobnego.

Edytowane przez pioter

@pioter mniejszy niż myśłisz :)

nawet na targach we Wro 2 lata pomagałem przy MotoSave

https://www.facebook.com/motoaniol/photos/pcb.1701512973421702/1701512173421782/?type=3&theater

Edytowane przez adi

@pioter mniejszy niż myśłisz :)

nawet na targach we Wro 2 lata pomagałem przy MotoSave

Byles tym, ktory kladl sie na glebe co?  :D

Tez zawsze mowie, stoj koziczko stoj, co musi byc to musi byc!  :D

• 3 months later...

Słuchajcie chodzi o Facebook na telefonie, apkę na androida. Zainstalowałem mojemu tacie to na telefonie. I niby wszystko jest ok, ale strasznie denerwujące są te wszystkie powiadomienia od znajomych, gdy ktoś np. zmienia zdjęcie profilowe, dodaje nowe zdjęcie, gdy ktoś zaktualizował swój status, gdy ktoś coś udostępnił itp. Czyli wszystkie mało znaczące powiadomienia, którymi jest non stop bombardowany.

U mnie tego nie ma, a porównywałem ustawienia swoje i jego i jest niby to samo. Co więc trzeba zdobić, żeby przestał otrzymywać te nie potrzebne powiadomienia?

... wszystko jest ok, ale strasznie denerwujące są te wszystkie powiadomienia od znajomych, gdy ktoś np. zmienia zdjęcie profilowe, dodaje nowe zdjęcie, gdy ktoś zaktualizował swój status, gdy ktoś coś udostępnił itp. Czyli wszystkie mało znaczące powiadomienia, którymi jest non stop bombardowany

Znaczy, ze nie jest ok.

Problem w tym, ze ma FB, wroga zachowania wlasnej tozsamosci.

Twoj ojciec przepadl, zostal asymilowany, on jest Borg! :takaemotka:

Edit

FBorg

Edytowane przez pioter

Tak jak pisze SKYBIT, musisz wejść na profile tych najbardziej irytujących i odznaczyć "Przestań obserwować". Nie zostaną usunięci ze znajomych tylko znikną powiadomienia o tym co robią.

To jak ma 100 znajomych to na każde ich konto z osobna musi wejść i odznaczyć przestań obserwować? Coś Tu nie gra. Ja takich problemów nigdy nie miałem, pierdoły tego typu mi się nie wyświetlały, a tylko bodajże dwóm osobom odznaczyłem przestań obserwować, bo zmieniały ciągle swoje zdjęcia profilowe i dodawały ogromną ilość zdjęć, co robiło mi ogromny spam na głównej stronie, ale nigdy powiadomień push z tego tytułu nie otrzymywałem. A gdy to zrobiłem, to nic już kompletnie mi się nie wyświetlało od nich, nawet żadne wpisy itp. Więc nie o to chodzi, żeby nic nie widzieć, tylko aby nie było ciągle tych powiadomień z tym dzwoneczkiem u góry i ikonką F na górze telefonu tam gdzie godzinę pokazuje, baterię itp.

Spróbuj tak: Ustawienia powiadomień -> Aktualizacje od znajomych -> odznacz Push

lub Ustawienia powiadomień -> Aktualizacje od znajomych -> odznacz Zezwalaj na powiadomienia na Facebooku

Edytowane przez kitza

Wejdz preferencje aktualnosci-> zarzadzaj powiadomieniami. Masz tam liste wszystkich którzy sa obserwowani. Tylko 1 klik na kazdego z listy i masz spokoj. Nie musisz wchodzic na konto kazdego z osobna

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Gardzin

Spróbuj tak: Ustawienia powiadomień -> Aktualizacje od znajomych -> odznacz Push

lub Ustawienia powiadomień -> Aktualizacje od znajomych -> odznacz Zezwalaj na powiadomienia na Facebooku

Ale ja mam na swoim telefonie te opcje przez Ciebie podane zaznaczone właśnie i tego typu powiadomień nie dostaję. U niego też to samo jest włączone, ale już powiadomienia są. I na jego tablecie ta sama historia.

Wejdz preferencje aktualnosci-> zarzadzaj powiadomieniami. Masz tam liste wszystkich którzy sa obserwowani. Tylko 1 klik na kazdego z listy i masz spokoj. Nie musisz wchodzic na konto kazdego z osobna

Ale zrozum, gdy coś takiego zrobię, to gdy uruchomi FB jego oczom ukaże się biała pusta strona i nic więcej. Bo nawet nie zobaczy, że ktoś z jego znajomych wrzucił np. swoje zdjęcia w wakacji.

Nie karze Ci kazdego klikać. Ewentualnie jest opcja powiadamiania tylko o waznych postach.

Ostatnio znajomi przekonali mnie do aplikacji signal, teraz do sms-ów czy dzwonienia z niej korzystam.