Skocz do zawartości

Proszę O Pomoc Wycieki Z Silnika :)

nike166
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wzbogać nieco mieszankę i zapraszamy na zlot :P

PS. Forum może być spokojne o kolektory, na pewno się ułożyły :D

Wzbogacę i wrócę bez tłumika  :zeby:

gaźniki niebawem lecą do znanego speca na całe Siedlce, a może i dalej także nie wiem jak on to wyreguluje oby bez utraty świetlików :)

Edytowane przez nike166

Spoko spoko przepalanie było tylko na dworze bo w domu by mi chyba szyby wywaliło jakbym w garażu kręcił ten film nie mówiąc już o psie który spał w garażu :D garaż mam Ogrzewany także idealne miejsce do dłubania na mroźne zimowe wieczory :)

Wg. mnie nie trzeba nic już regulować, tak jak jest nadaje się na zlot :D

Tylko według opinii osób które to zaslepily znika charakterystyczne strzelanie z tlumika podczas schodzenia z obrotów , a szczerze nie chce się tego pozbywać :) zamiast uszcselek mogę dać sam sylikon wyokotemperaturowy ?

STRZELA STRZELA U MNIE NA TWOBROTHER TAK SIE TO DARŁO ŻE ŻONA SIĘ ŚMIAŁA IZ KILOMETR PRZED DOMEM WIEDZIAŁA ZE JADE. WIEC WYWALAJ PAIRA I TE RURKI. TYLKO MÓWISZ ODME TEŻ ZASEPIC

Edytowane przez Suchi

Odme zaslepic po co ?:) myślicie że mechanik mi nie popsuje tego efektu, bo mam pewne obawy ? :)

Edytowane przez nike166

Moto odpaliło bez problemu ładnie pracuje nic nie klekocze czyli uważam, że zawory ustawione ok :) Kolosalnie poprawiły się "marchewki" wylatują cały czas, a wcześniej tylko co jakis czas. Na filmiku wszystko widać :)

PS: oczywiście moto chodziło wcześniej na wolnych około 30 minut

https://www.youtube.com/watch?v=BlAZJXy76Po&feature=youtu.be

..Kur..nie ucz ojca. Dobry tekst:)

Ps ile uszczelek na górze pokrywy zaworowej?

Tzn tych pod śrubami imbusowymi ?

Edit:

Znalazłem film, który był nakręcony latem przed regulacją zaworów  gdzie od razu widać, nieregularność wylotu marchewek w porównaniu z tymi po regulacji :)

(Pozwoliłem sobie wkleić 2 filmy aby inni z wątpliwościami mieli jako tako porównanie )

1:

2: 

Edytowane przez nike166

nie porównuj filmiku za dnia z tym w  nocy :) za dnia też leci ogień ale go nie widać tak dokładnie jak w nocy :) 

Po dźwięku słychać różnicę ale uwierz na słowo, że przed zabiegiem nawet jak w nocy szły marchewki to nie różniły się niczym od pierwszego filmu prócz jasnością :) Na drugim filmie gołym okiem widać różnicę jak równomiernie sadzi, a nie "punktowo" :) 

Tzn tych pod śrubami imbusowymi ?

Tak, napewno sa pod tymi 4 na srodku, a pod 8 na obwodzie tez sa podkladki? Edytowane przez Bodzio

Tak, metalowo-gumowe :)

Hmm

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Nie było pytania😕 dobrze wkomponowane w pokrywe były. Gupek ze mnie

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

• 2 months later...

Panowie,

odkopię trochę temat.

Podczas oględzin moto okazało się, że śruby na pokrywie zaworów są niedokręcone, chciałem dokręcić - okazało się, że w 5 na 8 jest ukręcony gwint (nie sprawdziłem przy zakupie, moja wina). Pytanie - co z tym fantem zrobić? Jest możliwość nagwintowania? Niedługo będę robił regulację zaworów, więc powiem mechanikowi, żeby coś ogarnął, ale chętnie dowiem się jak Wy sobie radzicie z takim problemem (nie mogę być jedyny z takim problemem ;) )

Panowie,

odkopię trochę temat.

Podczas oględzin moto okazało się, że śruby na pokrywie zaworów są niedokręcone, chciałem dokręcić - okazało się, że w 5 na 8 jest ukręcony gwint (nie sprawdziłem przy zakupie, moja wina). Pytanie - co z tym fantem zrobić? Jest możliwość nagwintowania? Niedługo będę robił regulację zaworów, więc powiem mechanikowi, żeby coś ogarnął, ale chętnie dowiem się jak Wy sobie radzicie z takim problemem (nie mogę być jedyny z takim problemem ;) )

Było sporo o tym na forum. Większość osób poleca wkręcić helicoil, sam tak zrobiłem na początku sezonu.

Dziękuje.

Do gwintowania pewnie trzeba byłoby wyjąć silnik z ramy?

Wykręcasz tylko mostki i gwintujesz w imadle :)

Ja na Twoim miejscu kupiłbym nowe mostki i nie bawił się z gwintowaniem. Na pewno wyjdzie Ci to o wiele taniej.

U mnie jeden mostek się wysypał przy dokręcaniu, gwint pękł w 3 części, kupiłem drugi mostek i śmiga aż miło.