Skocz do zawartości

Uchwyt Na Telefon Ram Mount X-Grip

Gość skydiver
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie teraz ten pokrowiec wodoszczelny, z podwójnymi zamkami. 1 wrażenie bardzo słabe. Telefon lata w środku jak "Żyd po pustym sklepie", trzeba użyć tych gąbek co są w zestawie, żeby go ścisnąć trochę. A druga sprawa połączenie pokrowca z tym uchwytem na kierownicy. Na takie jakby 4 piny. Myślałem, że to ma ciasno siedzieć. A lata góra-dół jak chce. Koledzy mają takie uchwyty to może wiedzą czy tak ma być :P ?

Jajca sobie robisz czy poważnie?! :boje_sie:

Jak poważnie to instrukcja na filmiku:

To chyba chodzi o typ mocowania Givi. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem :)

https://youtu.be/7oFiwo0zf9A?t=75

Arturo wiem :D Miałem kilka nawigacji, ale właśnie w tym to nie działa, może jakaś felerna sztuka. Najwyżej odeślę :P W każdym razie dzięki na upewnienie mnie, że jednak coś jest nie tak .

Edytowane przez DaVVidMB

może na początku to tak działa, potem jest tylko coraz luźniej , a ja lubię jak jest sztywno i pewnie, dlatego te ząbki u mnie dostały trochę więcej mięsa :D 

może na początku to tak działa, potem jest tylko coraz luźniej , a ja lubię jak jest sztywno i pewnie, dlatego te ząbki u mnie dostały trochę więcej mięsa :D

czyli lubisz jak jest ciasno  :zeby:

Sorrki musiałem:D

A kto nie lubi :D

A jak bardzo uciążliwe jest przegrzewanie się telefonu w lato przy navi + ładowanie?

A jak bardzo uciążliwe jest przegrzewanie się telefonu w lato przy navi + ładowanie?

Osobiście nie doświadczyłem (Note II). Bardziej doskwiera słaba wydajność ładowarki, która przy włączonej nawigacji i Yanosiku nie daje rady ładować i poziom baterii powoli, cały czas spada.

Osobiście nie doświadczyłem (Note II). Bardziej doskwiera słaba wydajność ładowarki, która przy włączonej nawigacji i Yanosiku nie daje rady ładować i poziom baterii powoli, cały czas spada.

Ja mam gniazdo zapalniczki i w nim zasilacz usb 2A i tylko taki ma sens przy uruchomionym gpsie.

A co do przegrzewania - tylko raz mi sie udalo :P

Dokładnie. Zmień ładowarkę na 2A i będzie ok. Polecam ładowarki blitzwolf.

Dzieki za szybką odpowiedź, teraz można bez obaw kupować GIVI :)

Kolega miał i wymienił na RAM mount właśnie przez przegrzewanie się telefonu. 

Odnośnie zasilacza to zamówiłem takie coś: 

https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?orderId=81884981030369&productId=32668048603

podobny dostępny w PL : 

http://allegro.pl/show_item.php?item=6690121504

Do samochodu używam ładowarki zamochodowej NOKIA i jest bez problemu z ładowaniem + GPS

http://www.euro.com.pl/ladowarki-do-telefonow1/nokia-dc-20-dual-usb.bhtml

Edytowane przez suchy

Wszystkie ładowarki jakie mam powinny ładować prądem powyżej 2A. Problem w tym, że żadna z nich nie daje więcej niż 1,1 - 1,2 A. Sprawdzałem na różnej maści przewodach USB i zawsze było to samo.

• 2 weeks later...

Przeczytałem cały wątek i w dalszym ciągu mam mieszane uczucia do tych uchwytów na telefon

Nie mam rodzeństwa :D Jeśli to do mnie
Szukam czegoś pod S7. Ważne zeby tel z uchwytu nie wyleciał

• 2 weeks later...

Uchwyt przyszedł dzisiaj. 

http://www.banggood.com/X-type-Phone-GPS-Aluminum-Alloy-Holder-Handlebar-Rearview-Mirror-Electric-Scooters-Motorcyle-Bike-p-1121165.html

Przesyłka szła jakieś 19 dni. 

W porównaniu do oryginalnego Ram mount  wypada bardzo dobrze. Mam nadzieję, że trwałość też będzie na podobnym poziomie. 

Praktycznie całość wykonana z aluminium i stali.

post-10412-0-46891900-1489435856_thumb.jpg

Te ramiona mocno trzymają telefon?

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Ja w ciemno polecam

http://www.motocyklowy.pl/interphone-mocowanie-do-kierownicy-moto-holder-do-iphone-6-plus-for-tubular-handlebar,39459.html?gclid=CKKrnr7q1tICFU5kGQodp4QAgA

tanie to nie jest ale w ulewie daje radę. fon suchy

są dedykowane do różnych modeli

kabel ładujący jest wciskany w specjalną gumę więc woda przez to nie przeleci.

jest też zaślepka jak ktoś nie chce ładować

+ nakładka na guzik, żeby dało się obsługiwać fona w kondomie ;)

jedyny minus NIC nie słychać :)

jak wsadzi się fona w toto to bez interkomu ZERO słyszalności i zero rozmowy.

• 3 weeks later...

mam również "ram mounta" z aliexpress. Trzyma telefon bardzo dobrze. Wg mnie telefon powinno montować się w pionie. Przy montażu poziomym ciężar telefonu może "otworzyć" uchwyt na większym dołku. Sprawdzałem to w warunkach domowych.

Dla pewności chyba jednak domówię tą gumę, nie miałem w komplecie.

Edytowane przez krakus

• 1 year later...

W kwestii tych chińskich zamienników Ram Mount z ali, czy jest tylko jedna wielkość ramienia czy może kilka wielkości, w zależności od wielkości telefonu? Bo kolega taki ma, z USB i mój telefon teoretycznie mieści się w nim, ale ramiona wciskają mi przyciski. Mierzyłem z kolei w sklepie oryginalny uchwyt Ram z największym ramieniem i było ok.

Chiński RAM ma tylko jedną wielkość. Ja przynajmniej większych nie widziałem. Mój chiński RAM trzyma bez problemu moje chińskie Xiaomi 5,5 cala we wzmacnianym etui. 

Na razie 2k km z tym zrobiłem i trzyma się wzorowo. Ładowarka ładuje nawet przy odpalonym Bluetooth, nawigacją, muzyką i yanosikiem. Warunek jest tylko, że trzeba użyć dobrego kabla USB.