Skocz do zawartości

Suzuki Shell Moto Szkoła 2017/2018

mariuszn2
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Moze zrobimy ankiete, wybierzemy termin, potem zrobimy liste i pojedziemy grupom :)

I to jest jakaś idea !!!!!!!

Było 2 lata temu szkolenie zrobione przez PBC. Jesli jest zainteresowanie to mozemy pomyslec nad powtórką :)

Było 2 lata temu szkolenie zrobione przez PBC. Jesli jest zainteresowanie to mozemy pomyslec nad powtórką :)

a cos wiecej na ten temat napiszesz? :) albo jakas relacja z tego czy cos?

Było organizowane na Bemowie

pierwsza pomoc, ustawienie dźwigni, pozycja za kierownikiem, pewne elementy techniki, no i sama jazda

ja akurat miałem mieszane uczucia

np. miałem trzymać inną pozycję na moto niż pokazał Czaja, próbowałem bo trzeba próbować, ale nowa pozycja powodowała u mnie ciągłą walkę z moto, natomiast ta podana przez czaję wręcz przeciwnie jakby moto samo się kładło gdzie trzeba

tor bemowski mi nie odpowiadał w sensie nawierzchni - betonowe składane płyty wypełnione gdzieniegdzie asfaltem i te opony amortyzujące

czy było warto być na Bemowie? - było,

lecz gdybym miał wybór "Ci z bemowa" czy Czaja - to wolę Czaję

wczoraj pojechałem zabrać moto z zimowania. ciśnienie w oponach 2,0 przód, 2,4 tył czyli 0,5 za mało

powoli na stację aby dopompować (bo i wjeżdzenie zerowe)

przód dobiłem, tył się nie dało bo uchwyt kompresora nie mieścił się w świetle koła

wyjazd ze stacji, pierwszy zakręt i znowu berta jakaś taka twarda, i nagle oświecenie - dosiad, kolana w bak, pochylenie do przodu, łokcie i .... minirondo

no i przeszła jak po sznurku, jakbym mógł puścić kierownicę to chyba szłaby identycznym torem

a to tylko kwestia samej pozycji

Edytowane przez syku

Ludzie troche zaufania :P Skoro ktos taki jak Czaja organizuje takie szkolenie to na pewno nie po to aby wyciagnac hajs i narazic kogos na wypadek :P Sesje na torze poznan tez sa krotkie i trwaja do 20 minut.

Tor crosowy i kartingowy obok siebie?

Nie chodzi o jego brak.

Kompleks w budowie lub jego pobliżu ma te wadę, że może zawiewać pył i żwir na tor.

Masz racje. Czaja to powoli marka. Bezpieczeństwo jest na najwyższym poziomie.

On na tym zarabia. Nie ma co się oszukiwać ale przy tym robi to co kocha i robi to z sercem pozostając bardzo w porządku.

Sesje są z reguły 15/20 minutowe bo gdy na prawdę ostro torujesz to jest ogromny wysiłek.

Aż nie wiarygodne jak można się zmęczyć. Przy ostatniej sesji po prostu nie chce się już. Ale dlatego że ciało ma dość

Tam czuć jak adrenalina wpływa na stan umysłu.

:)

Edytowane przez Neonkin

Nie chodzi o jego brak.

Kompleks w budowie lub jego pobliżu ma te wadę, że może zawiewać pył i żwir na na tor.

Masz racje. Czaja to powoli marka. Bezpieczeństwo jest na najwyższym poziomie.

On na tym zarabia. Nie co się oszukiwać ale przy tym robi to co kocha i robi to z sercem pozostając bardzo w porządku.

Sesje są z reguły 15/20 minutowe bo gdy na prawdę ostro torujesz to jest ogromny wysiłek.

Aż nie wiarygodne jak można się zmęczyć. Przy ostatniej sesji po prostu nie chce się już. Ale dlatego że ciało ma dość

Tam czuć jak adrenalina wpływa na stan umysłu.

:)

potwierdzam, co prawda na asfaltowym torze jeszcze nie byłem (ale chętnie się wreszcie kiedyś bym przejechał), ale dawniej na motocrossowym bywałem kilka razy w miesiącu, 15 min nakur.... na pełnej to jest cos pięknego, przy każdym okrążeniu widzisz że technika się poprawia, ale siły tak odchodzą szybko, że przy każdym skoku, tralce itp walczysz, żeby nie wypuścić kierownicy z rąk. takie 1 wyjazdy na tor po zimie skutkowały zakwasami wszystkiego - na 2 dzień ciężko się chodzi :D 

Jak by był jakiś wyjazd z ekipą gdzieś na tor, najlepiej jak najbliżej mnie to chętnie bym się wybrał, zobaczyłbym jak bardzo wszystko kaleczę :) dobrze jeszcze jak ma kto nagrać i później na filmiku mozna przeanalizować jakie błędy się robi. 

Jesli bedzie opcja forumowego szkolenia z Czaja (niekoniecznie pod patronatem Suzuki) to ja się chętnie dołączę!:driving_moto:

Jesli bedzie opcja forumowego szkolenia z Czaja (niekoniecznie pod patronatem Suzuki) to ja się chętnie dołączę! :driving_moto:

i ja

ja tez !!

(robimy liste kto byłby ewentualnie chetny ??)

I ja ,i ja !!!!!!!!

na serio myślicie, że jest opcja wynajęcia Czajii wraz z torem na indywidualne szkolenie i to prawie w połowie roku?? no chyba, że mówimy o 2018 i ktoś ma sponsora do dofinansowania :)

Kto pyta nie bladzi ;). W razie czego mozna sie wbic grupa na tor do Slomczyna jak juz beda terminy podane na JCgroup

Kto pyta nie bladzi ;). W razie czego mozna sie wbic grupa na tor do Slomczyna jak juz beda terminy podane na JCgroup

No ja od początku jestem za tą opcją. Jest najlepsza bo nie trzeba nic organizować :) Kto będzie chciał się zapisze i heya.

Jesli bedzie opcja forumowego szkolenia z Czaja (niekoniecznie pod patronatem Suzuki) to ja się chętnie dołączę! :driving_moto:

Rzadko, ale mądrze :)

Czemu nie, tylko please nie tylko motocykle Suzuki ;)

Tor Jaszcząb jest fajny. Ja byłbym za. On na pewno by się zgodził. Trzeba by zapytać o minimum logistyczne.

Mogę zadzwonić i zapytać :)

A ten nowy tor Slomczyn kolo warszawy nie bylby lepsze? Sam Fakt ze Czaja na nim organizuje szkolenia jest dobra reklama.

Do tego logistycznie lepsze polozenie blisko centrum kraju. W sensie ze dla wiekszej liczby osob blizej.

Edytowane przez Seev

Ze Słomczyna do Jastrzębia jest niedaleko,

jeden jest na północ a drugi na południe od Radomia.

No dla mnie te 80 km problemu raczej nie robi...300 km czy 380... Najwyzej wstane godzine wczesniej :)

Grunt aby gdzies bylo

Na jednym z for Suzuki trafiłem wczoraj na taki post jednego z forumowiczów w wątku dot. Suzuki Shell Moto Szkoła 2017: "dziś dostaliśmy terminy icon_wink.gif a więc kto zainteresowany to migiem do lokalnych dealerów icon_wink.gif koszt 170zł w tym obiad".

Napisałem do krakowskiego oddziału, gdzie co roku są zapisy. Ciekaw jestem co odpiszą.icon_wink.gif

Harmonogram szkolenia I i II stopnia.

Zajęcia odbywają się w godz. 10-18. wg. następującego planu:
10.00 - część teoretyczna
10.45 - zajęcia praktyczne cz. 1
14.00 - lunch
14.45 - zajęcia praktyczne cz. 2
17.30 - podsumowanie szkolenia i wręczenie certyfikatów
18.00 - zakończenie szkolenia

859784e8a1a9a0e4gen.jpg

1ffc183493e58b4fgen.jpg

eabe7f084bc3ddc7gen.jpg

Edytowane przez patryq
  • Upvote 2

Ktoś był na tym Silesia Ringu? Jakieś opinie na temat tego obiektu?:)

drugi etap tylko dwa terminy :(

a ten 24.06.17 DriveLand ul. Żyrardowska, Słabomierz to jakiś dziwny tor (prostokątny) :(

Edytowane przez syku

Może jednak jako nowy temat..

edit.

no to już jest jako nowy temat...dywagować dalej można :)

Edytowane przez radzior

Chciałem się zapisać na Silesia Ring  20.05.2017 (Wrocław) i Janusz Czaja poinformował mnie, że organizują zapisy on-line na szkolenia. Posłałem maila i obiecał, że jak temat ruszy to da mi znać.