Skocz do zawartości

Suzuki Shell Moto Szkoła 2017/2018

mariuszn2
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet jeździliśmy w jednej grupie :)

No to super dogadana sprawa  :jezyk3:

thumb_ihost_1495714465__kopia_dsc_0178.j

Edytowane przez pawcioj

A nawet nie wiedzialem, ze cos takiego tam zbudowano. Jeszcze niedawno mialo byc lotnisko z miedzynarodowymi polaczeniami.

Edytowane przez pioter

Ale do normalnych drogowych gum też,

czy tylko do torowych slicków ?

To tyczy się tylko torowych opon.

Generalnie torowe opony i bardzo miękkie mieszanki wymagają częstej kontroli.

Przy torowaniu na oponach drogowych można spuszczać ciśnienie ale bardzo delikatnie.

często ludzie błędnie zakładają że kupując miękkie mieszanki będą mogli od początku ostro śmigać co często kończy się uślizgiem.

Opona drogowa na zimno jest lepiej przygotowana niż torowa, która potrzebuje odpowiedniej temperatury i ciśnienia by w pełni spełniała swoją rolę

Dzięki za info,zawsze fajnie posłuchać bywalca torów.

Faktycznie klarownie tłumaczą.

Cześć.

Wybieram się na pierwszy etap 11.06.2017 do Motopark Kraków.

Bandytę 1,2 mam dopiero od 800 km i czas się trochę bliżej zapoznać :)

Może jest ktoś z okolicy (rejon Katowice) i wybiera się na to szkolonko ?

Przymierzam się ,ale niepokoi mnie bardzo ,

że ten tor jest łączony z torem crossowym ,

więc obawiam się czy na asfalcie nie będzie 

naniesionego piasku !!!!!

Chociaż z drugiej strony Janusz Czaja ,który to firmuje,

to ogarnięty gość i nie wpuścił by motocyklistów

na minę !!!!!!! Ale jak będzie ,to się przekonamy w praniu.

Wielkim plusem jest to ,że ma być te szkolenie cykliczne !!!!

Dobrze mówisz... byłem 26.05.2017 Słomczyn naprawdę daje radę. Asfalt pierwsza kategoria, każdy rodzaj zakrętów , nie tak szybki jak w Jastrzębiu ale dla techniki pierwsza klasa

Dobrze mówisz... byłem 26.05.2017 Słomczyn naprawdę daje radę. Asfalt pierwsza kategoria, każdy rodzaj zakrętów , nie tak szybki jak w Jastrzębiu ale dla techniki pierwsza klasa

O i w końcu się doczekałem sensownej odpowiedzi,dzięki !!!

Ja będę 18 czerwca to postaram się zrobić jakąś większą relacje z toru w Słomczynie, niestety będę miał porównanie tylko do starych obiektów ale przynajmniej będzie do czego porównywać :D

A powiedzcie mi jak bardzo przywiązują wagę do odzieży ochronnej przed szkoleniem? Bo koleżanka którą zabieram pierwszy raz na takie szkolenie, panikuje że nie ma ochraniacza pleców w kurtce. Czy ją przez to nie dopuszczą do szkolenia itd. 

Bo na innych szkoleniach gdzie bywałem niby w regulaminie pisało wszystko to samo co i tu, ale nikt tego nie przestrzegał :P

Edytowane przez grucha

nie powinna mieć kłopotów, nikt tego nie sprawdzał.

A co powiecie o torze Stary Kisielin pod Zieloną Górą? Robi tam szkolenie koleś o ksywie Mrówa

• 2 weeks later...

Spotkam kogoś jutro na szkoleniu w Słomczynie? 

Czy wszyscy na wyjazdach dzięki możliwości dłuższego weekendu :P

Edytowane przez grucha

Pisz pisz Gruszkaczy warto.na ten tor sie wybrać

A co powiecie o torze Stary Kisielin pod Zieloną Górą? Robi tam szkolenie koleś o ksywie Mrówa

Oglądałem film o tym obiekcie,raczej tor kartingowy,

ale gościu co prowadził te szkolenie wyglądał na ogarniętego,

ale nie wiem czy to był Mrówa .

Jeżeli chodzi o sam obiekt w Słomczynie z czystym sumieniem mogę polecić. Niezależnie od umiejętności kierowcy. Ponieważ stan obiektu i szerokość nitki toru wybaczają błędy  :P A tym bardziej doświadczonym stwarzają większą szansę na naprawdę ostre wchodzenie w zakręty, i wychodzenie z nich na pełnym gazie. Później ostre dohamowanie i tak w kółko  :D

Ale oczywiście żeby nie było tak kolorowo jest kilka mankamentów mimo że tor jest nowy...  

Czerwone kółka to łączenia asfaltu na których bardzo łatwo złapać uślizg, przy mniejszych prędkościach podczas szkolenia było to zabawne ale gdyby zmienić nitkę toru dla szybkiej jazdy już mogłoby się to różnie skończyć.

A kółeczko z "1" w środku jakże ważne wyjście na prostą startową... coś chyba poszło nie tak z wyprofilowaniem tego zakrętu, ponieważ odnosi się wrażenie jakby zapadniętego asfaltu. Czuć inną pracę zawieszenia. A psychicznie wcale nie pomaga pobocze z żwiru (drobnych kamyczków) za zakrętem gdyby coś poszło nie tak :P

plan_slomczyn-1024x767.jpg

Po szkoleniu na jazdę szybką mieliśmy dostępny tor po niebieskiej linii. 

Podnóżki przytarte, dźwignia hamulca też. Na oponach niestety jeszcze parę mm zostało :/ 

IMG_20170618_202244.jpg

IMG_20170618_202305.jpg

Jeżeli chodzi o samo szkolenie z Suzuki moto szkoła, to w przyszłym roku polecam jakieś wcześniejsze terminy niż połowa czerwca :P Widać było że się już chłopaki wypalili i nie do końca zagłębiali się w szczegóły. Choć mówili merytorycznie. A może to też wina pogody, skwar był niemiłosierny. 

• Upvote 1

A kto prowadził ,Czaja ?

Wykład tak. 

Później podział był na 3 grupy. Tak by każda grupa miała inne ćwiczenie w danym czasie, po skończeniu ćwiczenia zmieniało się sekcje toru w której był przypisany instruktor. Więc on odpowiadał za dwa ćwiczenia. Rafał (tylko imię pamiętam) za dwa inne, i był też trzeci gość którego imienia nie pamiętam. A jego syn robił zdjęcia. 

Wybiera się ktoś jutro do Słabomierza?

• 9 months later...

Ma ktoś może informacje czy szykuje się tegoroczna edycja SUZUKI SHELL MOTO SZKOŁY?

W tamten weekend pisałem maila ale żadnej odp.

Niestety na dzwonienie na tygodniu średnio mam czas i jakoś tak zawsze z głowy wypada, a na weekendzie nie chcę dzwonić bo sam bardzo nie lubię jak ktoś w weekend zawraca mi głowę sprawami służbowymi. 

Na stronie Czai widziałem info, że coś będzie w tym roku ale na stronach dealerów na razie cisza.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Dzień dobry, 

w nawiązaniu do przesłanego maila informuję że  tego roczna  edycja  rozpocznie się  prawdopodobnie w pierwszy tydzień maja , wszytko zależy od pogody.

Do połowy kwietnia  2018 na naszej stronie zostanie  zawieszony kalendarz   poszczególnych edycji. 

W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt . 

Z poważaniem,

Dariusz Sieradzki 

Specjalista ds. Marketingu 

Dział Marketingu

SUZUKI MOTOR POLAND SP. Z O.O. 

ul. Połczyńska 10 

01-378 Warszawa 

tel.: +48 (22) 329 41 00

tel. kom.: + 48 606 822 877

e-mail: dareksi@suzuki.com.pl www: www.suzuki.pl

Taką odpowiedź dostałem.

• Upvote 2

Może w końcu zaliczę i ja  :zeby:

Może w końcu zaliczę i ja :zeby:

Jak będziesz się wybierać z Wawy na Jastrząb (o ile znów będzie w tym miejscu 2 stopień) to kompana masz we mnie :).

W zeszłym roku odpuściłem, bo było za dużo spraw i daleko, ale teraz się nie kopnąć to grzech!

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...

Można już się zapisywać, jak by ktoś był zainteresowany