Skocz do zawartości

Uchwyt Do Smartfona Do Bandita 650 N - Co Polecacie?

ozzy1979
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, McGregor napisał:

Chłopaki ja nie wiem czy Wy nie widzicie co pisze czy nie chcecie wiedzieć,mówię Wam że przerabiałem ten temat.Ten uchwyt z kulką pasuje jak świni siodło,najlepiej sprawdzi się mocowanie do etui na telefon.

IMG_20190616_204953.jpg

Hę widzimy:) sęk w tym że chciałem zminimalizować koszty, ale jak to mówią chytry 2xtraci.  Spróbuję patent z etui też . 

Czasami lepiej jest dołożyć 10 PLN i żeby to jakoś wyglądało,a ten uchwyt do telefonu kosztuje jakieś 7 PLN.Tak jak pisałem przerabiałem ten temat i też kupiłem ten uchwyt z kulką.

• 7 months later...

Co myślicie o tym uchwycie , wolałbym zamontować mniej więcej po środku

kierownicy a nie z boku.

https://allegro.pl/oferta/motocyklowy-uchwyt-ram-na-telefon-skuter-motor-7711168514?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Mam właśnie od tego sprzedawcy, tyle że z ładowarką. Przez 10 tys km telefonu nie zgubiłem, a ładowarka nadal działa.

Wysłane z mojego P10 lite przy użyciu Srapatapatalka

Miałem taki w bandicie. przykręcany pod lusterko. jak pisał Ragor z ładowarką, z możliwością wyłączenia usb przełącznikiem wbudowanym w uchwyt. 
polecam, teraz też szuakm podobnego. tylko zastanawiam się nad spozobem montażu, czy jest miejsce, żeby nie bya to kierownica :)  

Mam taki i polecam. ece9c00b7fadd8f99718465528b8f09f.jpg

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

9 godzin temu, Kubarescue napisał:

Co myślicie o tym uchwycie , wolałbym zamontować mniej więcej po środku

kierownicy a nie z boku.

https://allegro.pl/oferta/motocyklowy-uchwyt-ram-na-telefon-skuter-motor-7711168514?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

i ja mam taki. Dwa sezony wytrzymał bez problemów. Polecam.

Ja mam taki oto rowerowy z Lidla za 30 złociszy i najlepsze jest to, że się sprawdza.

222473.jpg

• Upvote 1

• 3 years later...

Czy montował ktoś z Was Sp Connect Mount Pro z modułem antywibracyjnym i wkładał w niego iPhona 13 lub innego smartfona od Apple?

To fajne mocowanie, które już w zasadzie kupiłem, ale pojawiają się opinie, że w nowszych smartfonach siada od wibracji optyka w aparatach i się trochę cykam z tym jeździć. Co prawda większość mocowań jest sztywna, a do tego można dokupić moduł antywibracyjny, ale podobno i tak zdarza się, że siadają aparaty. Wiecie coś o tym?

Mam RamMount X lat i nic się z telefonami nie dzieje.

pol_pl_RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-z-1-calowa-glowica-obrotowa-montowany-do-lusterka-motocyklowego-1320_2.jpg

Edytowane przez Franio

32 minuty temu, Franio napisał:

Mam RamMount X lat i nic się z telefonami nie dzieje.

pol_pl_RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-z-1-calowa-glowica-obrotowa-montowany-do-lusterka-motocyklowego-1320_2.jpg

Ja również Ram w każdym moto. Polecam.

Sporo osób używa RAM i nie słyszałem aby komuś iPhone czy inny telefon się popsuł.

Ja również z Ramem zjeździłem już kilkadziesiąt tysięcy kilometrów i nic z telefonem mi się nie dzieje. 

Podobno Samsung'i i IPhone'y najmocniej odczuwają kwestie wibracyjne i stabilizacja obrazu pada.

IPhone podobno w instrukcjach obsługi nawet zamieszcza informację, że nie można przewozić telefonu w uchwycie na motocyklu.

Ja się nie wypowiem, czy w moim Samsung'u stabilizacja obrazu padła, bo po pierwsze, mój telefon ma 7 lat, a po drugie, nie pamiętam, jak ten aparat działał 7 lat temu, więc nie mam porównania.🙃

Aczkolwiek rynek o tym wie i powoli wprowadza uchwyty antywibracyjne. Będą droższe, ale czy warto? Wychodzi na to, że zależy od telefonu.

23 godziny temu, seebst napisał:

Ja również z Ramem zjeździłem już kilkadziesiąt tysięcy kilometrów i nic z telefonem mi się nie dzieje. 

Ram odstrasz mnie swoim chamskim ordynarnym wyglądem jest duży, mocno wystaje i przeszkadza. Kupiłem moto z takim uchwytem i od razu poleciał do kosza. Ostatnie 5 lat przejeździłem na rowerowym uchwycie za 7 zł 😄 i był wspaniały. Jedynie uciążliwe było za każdym razem wkładanie telefonu i zakręcanie z tyłu śrubki. Dlatego teraz przerzuciłem się na taki zgrabny uchwycik z przyklejanym adapterem do tyłu telefony szybkie klik i tel. wyciągnięty i wpięty. Nigdy nie zdarzyło się, żeby tel. się poluzował itp. sam uchwyt również nie popękał nigdzie.

336627479_1408063599930560_4448207443221009032_n.jpg

336640466_619464176224224_9101209425476208725_n.jpg

336641295_997446414570796_5495136342494071763_n.jpg

336658003_166022656365184_2679919875452091352_n.jpg

A mnie właśnie wkur...te chamskie plastikowe badziewia przyklejane na plecki telefonu, aby założyć go w tym zgrabnym uchwycie 😋

@maniomen aktualnego Samsunga mam 4lata, zrobił na moto kilka tysięcy km, albo i kilkanaście właśnie w RAMie. I nie mam problemów ze stabilizacją ani niczym innym w telefonie. To takie bajki co to szwagrowi brata ciotecznego coś tam się stało. 

https://support.apple.com/en-us/HT212803

Prosz. Tutaj informacja o telefonach Iphone, bezpośrednio ze strony supportu.

Duża amplituda i odpowiednia częstotliwość wibracji może przyspieszyć zużycie podzespołów, odpowiedzialnych za prawidłowe działanie aparatu i systemów stabilizujących (umiera na przykład żyroskop).

Czyli nawet nie kwestia telefonu, a kwestia motocykla. Pewnie na jakiejś wibrującej V-ce aparat padnie szybciej, niż na rzędowej czwórce/trójce.

A przyjmując, że większość współczesnych telefonów ma mocno zaawansowane systemy stabilizacji obrazów, to każdy aparat w telefonie może prędzej czy później się zepsuć.

Edytowane przez maniomen

Ja już na 2 motocyklach używam takiego uchwytu https://motoluka.pl/uchwyty-na-telefon-gps/119754-uchwyt-motocyklowy-z-ladowarka-do-telefonu-r10-metal-usb-qc-5901445621490.html. Raz zgubiłem telefon na s1 w okolicach B-B i od tego czasu mam jakiś tik nerwowy i co chwilę sprawdzam czy aby nie poluzowany. Chociaż w sumie to była moja wina bo telefon wyleciał z tej gumy w której był, więc teraz już jeżdżę bez takich ochraniaczy. Nie uśmiecha mi się szukać jeszcze raz telefonu przez 3h na środkowym pasie zieleni haha

2 godziny temu, Anestic napisał:

Ja już na 2 motocyklach używam takiego uchwytu https://motoluka.pl/uchwyty-na-telefon-gps/119754-uchwyt-motocyklowy-z-ladowarka-do-telefonu-r10-metal-usb-qc-5901445621490.html. Raz zgubiłem telefon na s1 w okolicach B-B i od tego czasu mam jakiś tik nerwowy i co chwilę sprawdzam czy aby nie poluzowany. Chociaż w sumie to była moja wina bo telefon wyleciał z tej gumy w której był, więc teraz już jeżdżę bez takich ochraniaczy. Nie uśmiecha mi się szukać jeszcze raz telefonu przez 3h na środkowym pasie zieleni haha

Te uchwyty z linku to klasyczne skrętki-imadełka. Im mocniej skręcisz, tym lepiej będzie trzymać.

Jak za mocno skręcisz, to może nie wypadnie, ale możesz sobie zgnieść telefon, zwłaszcza jak gumowe osłonki odpadną.

Ja osobiście tym uchwytom nie ufam. Ja mam plastikowy bubel za 60 zł, regulowany blokowaną harmonijką (czy jak to nazwać) i poza tym, że po zimie zazwyczaj parcieje plastik, trzymający się kierownicy, to jest w porządku. Bo jest tani i nie ma opcji, że telefon z niego wypadnie.

Takiego czegoś używam:

https://www.tkn-connect.pl/pl/product/produkty-uchwyty-motocyklowe-i-rowerowe-uchwyty-otwarte/uchwyt-rowerowy-r3

Plastik fantastik, ale dla mnie wystarczający. Może trochę miejsca zajmuje i zasłania zegary, ale mnie to nie przeszkadza.

Ja ostatecznie w obawie przed uszkodzeniem aparatu w iPhone 13 zrezygnowałem z zestawu SP Connect. Jednak trochę opinii na temat nowszych, uszkodzonych telefonów się pojawia, a po co człowiek ma się stresować. Szkoda, że nikt z Was nie ma takiego połączenia. Wówczas miałbym wiarygodną informację, jak to w rzeczywistości jest. Póki co nawigacji słucham przez bluetooth w połączeniu z sena srl 2.

Chociaż dzięki modułowi antywibracyjnemu Sp Connect i tak podobno jest bezpieczniejszy niż RAMy. 😉

Edytowane przez easymoonrider

Kup, załóż, jeździj i daj nam znać, czy faktycznie coś się dzieje czy nie. Innego wyjścia nie ma 😉

9 godzin temu, easymoonrider napisał:

Chociaż dzięki modułowi antywibracyjnemu Sp Connect i tak podobno jest bezpieczniejszy niż RAMy

nie wiem co tam dają, ale jeżdżę z RAMem z tą gumową siatką na rogi telefonu i nie wiem co by się musiało wydarzyć żeby ten telefon odpadł od moto. podejrzewam, że nawet przy ostrej glebie by go nie wypuścił (zakładając że nie dostał by strzała prosto w niego, ale wtedy telefon to już najmniejszy problem)