Skocz do zawartości

Problem Z Odpaleniem

Pitbull
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć ferajno, niedawno kupiłem sobie bandita 600 stoi w garażu i czeka na lejce. Problem mam taki ze dziadek (właściciel garażu) narzekał że mu wachą śmierdzi i zakrecił mi kranikiem zostawił na pri czyli zalało gaźniki po brzegi i śmierdziało mu jeszcze bardziej ale już zwietrzało i nie narzeka. Ale jest pytanie czy mogę bezpiecznie teraz odpalić, słyszałem że może dojść do uszkodzeń po takim zalaniu

• 3 months later...

Witam koledzy. Prosze was o pomoc no juz nie Wien co robic. Chodzi o to ze moja Suzi nie chce odpalic. Wymienilem olej,swiece, filter powietrza I jazda. Pojezdzilem jakies 30 kilometrow zgasilem moto I juz nie chce odpalc. Wyjalem I wyczyscilem gazniki, membramki OK. W akcie desperacji zasililem go plakiem pochodzil 2 sekundki I zgasl. Pozniej okazalo side ze w filtrze powietrza bylo paliwo I ulecialo troche wezykiem u dolu silnika, dodam ze wykrecalem swiece I iakra jest OK. Za wszelka rade z gory dIekuje. Pozdrawiam.

Jeszcze chcialem dodac ze odkrecajac srubke spustowa z pierwszego gaznika nie leci benzyna. Czy to moze byc przyczyna ze nie odpala? Dziekuje.

Sprawdź kranik czy nie jest na off, jezeli nie zdejmij wezyk z gaźnika wez kranik na pri i zobacz czy paliwo leci(jak leci spróbuj tak odpalić na Pri) , sprawdź tez czy wezyk podcisnienia Ci nie się nie zsunął z kranika ewentualnie z gaźnika. Jezeli nie masz paliwa w gazniku zacznij od tego.

A poza tym użyj szukajki. Rozwiązanie twojego problemu zapewne jest szczegółowo opisane na forum.

Dzieki za odpowiedz "miotacz spamu". Szukalem tematu z problemem jak moj I nie moglem znalezc.

A masz filtr paliwa ? Jak masz to wywal.

Dziekuje za podrzucenie tematu. Jutro popatrze I dam znac. Pozdrawiam

Witam koledzy. Dzisiaj nie mialem czasu pogrzebac w dziorku. Jutro gazniki na stol, podejrzewam zaworek iglicowy dam znac co I jak. Pozdrowki

a ja obstawiam kranik a dokładniej to jego membranę :)

Podjedz do mnie 40 minut i bedzie chodzil ;) a jak nie to gazniki + kranik na stol i rozkminiaj co poszlo nie tak

Witam. Dzis znalazlem troches czasu poskladalem wszystko, do tego odkrecilem kranik. Comorian miales racje membrana do wymiany oprucz tego ulamalo mi sie pokretlo kranika. Mam pytanie czy w modelach od 2000-2004 sa takie same kraniki? Z gory dziekuje.

Ha! :D 
na 99% takie same kraniki. Kiedyś pamiętałem teraz musiałbym sprawdzać a nie mam jak.

A dokladnie co masz na mysli, caly zawor czy tylko pokretlo?

Porownaj sam

https://www.suzuki-motorrad-ersatzteile.de/d2p/d2p?ALIAS=25213&PNO=068.P2TSUZUKI12674730

https://www.suzuki-motorrad-ersatzteile.de/d2p/d2p?ALIAS=25213&PNO=068.P2TSUZUKI12510658

Edit

Adresy pobralem osobno dla rocznika 1997 oraz 2004 a otwieraja mi sie te same strony czyli, to jest ten sam artykul.

Edytowane przez pioter

Ok.zamawiam, montuje I odpalam. Dam znac co i jak.Jeszcze raz wielkie dzieki.

• 4 weeks later...

Siemanko koledzy. Najlepszego w Nowym Roku. Udalo sie odpalic bandziorka,wyczyszczone gazniki i kranik, wszystko dobrze juz dziala. Pozdrawiam.

• 2 months later...

Panowie pomocy ! Ostatnio założyłem wszystkie owiewki do swojego bandziora po ich malowaniu w zimie i dzisiaj nie mogłem go odpalić. Nalałem nowej wachy, aku roczne napięcie 12.6, kręci ale nie łapie. Bak podłączyłem dobrze bo tam średnice węży są różne więc raczej nie można się pomylić. Jakieś pomysły ?

A gaźniki zalałeś ?

Nic takiego w sumie nie robiłem bo wylałem tylko wachę ze zbiornika a w pozostałym układzie paliwo zostało w przewodach.

Nic takiego w sumie nie robiłem bo wylałem tylko wachę ze zbiornika a w pozostałym układzie paliwo zostało w przewodach.

Po tak długim postoju na pewno wyparowało więc na chwilę kranik na PRI i dopiero potem próbuj odpalić;)

Po tak długim postoju na pewno wyparowało więc na chwilę kranik na PRI i dopiero potem próbuj odpalić;)

Zrobiłem jak mówiłeś i odpalił . Przed zapaleniem przekręcilem mu na "PRIV" poczekalem aż zaleją się gaźniki i odpaliłem go po czym zmieniłem na kraniku na "ON" i załapał ☺.