Skocz do zawartości

Amortyzator Tyl

Gość Fallkor
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

do pierwszej generacji pasuje bez problemu amor od gsx-f 750 od roku 1998 w góre czyli jajko, sądze że z modelu po lifcie czyli po 2002 też podejdzie bo zmieniono tylko tylne owiewki

• Odpowiedzi 310
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bald

45

• nieaktywny7

30

• zoozka

29

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pain jakbyś się przednich sprężyn pozbywał a nie są one ubite poniżej minimum to możemy się dogadać jak coś :)

• 2 months later...

Mam pytanie dotyczące amora w B12 I gen a mianowicie jak siadam to bardzo nisko się opuszcza a jak wezme plecaczek na tył to tak jakbym jechał ciągle pod góre. Waze ponad 100kg lecz porady typu schudnij mnie nie interesują :D Jest jakiś sposób by jakos utwardzić amortyzator itd.?

Mam pytanie dotyczące amora w B12 I gen a mianowicie jak siadam to bardzo nisko się opuszcza a jak wezme plecaczek na tył to tak jakbym jechał ciągle pod góre. Waze ponad 100kg lecz porady typu schudnij mnie nie interesują :D Jest jakiś sposób by jakos utwardzić amortyzator itd.?

Amortyzator ma regulację, więcej w tym temacie: http://polishbanditcrew.pl/topic/17462-regulacja-zawieszenia/?do=findComment&comment=36064

i w tym: http://polishbanditcrew.pl/topic/2579-wezykowanie/?do=findComment&comment=36064

Edytowane przez zoozka

Tak wszystkie możliwe ustawienia amortyzatora ustawione mam na maksa i tak jest dziwnie. A można zastapic seryjny amorek czyms co mnie nie zawiedzie? :)

Tak wszystkie możliwe ustawienia amortyzatora ustawione mam na maksa i tak jest dziwnie. A można zastapic seryjny amorek czyms co mnie nie zawiedzie?

Jeśli tak, to prawdopodobnie amorek dokonał żywota. Poprzednie 8 stron jest o tym, czym zastąpić seryjny amor :)

Z okazji dobrego humoru dziś z rana :), post nr 99 : http://polishbanditcrew.pl/topic/14974-amortyzator-tyl-amorek-od-gsx-fa/?p=237837

Edytowane przez zoozka

Może się komuś przyda:

Do 600 1 gen wsadziłem GSXF z 2005 roku na tył z pojemniczkiem oraz przód progresy YSS 305 mm. Dam znać jak się jeździ pod koniec sezonu - dla mnie ok po pierwszym kilometrze.

• 4 months later...

Odkopie trochę starocia ale temat jak widać wciąż aktualny. I jak się jeździ Pain?

Tez się rozglądam za jakims amorkiem ale drogie cholery są no chyba że od czajnika z I połowy lat 90tych to da rade do 150zł. Od Rf 900 w ogóle nie znalazłem chyba wszystkie wykupione :)

• 2 weeks later...

Czy jest na forum ktoś kto montował amor od gsxra 1000 k7/k8 do B12 1 gen. i czy mógł by powiedzieć jak się sprawuje ten zawias?

• 3 weeks later...

jakie sprężyny na przód do B6 I gen?

jakie sprężyny na przód do B6 I gen?

najlepiej nowe :oki:  było kilka razy

ok, musiałem przeoczyć bo mi głowa spuchła od czytania tego tematu. Dzięki za pomoc

ok, musiałem przeoczyć bo mi głowa spuchła od czytania tego tematu. Dzięki za pomoc

w szczególności ze temat jest o amorze na tył....;)

• 3 weeks later...

Mam pytanko. Przeglądając ofety amorków od gsxfa 750 natknąłem się na pewne różnice miedzy modelami z imbryka i z jaja. Mianowicie w amorku z imbryka jest chyba dłuższa sprężyna (7dem okręgów) niż w tym z jajka po '98r (6 okręgów). Myslicie że długośc mimo wszystko jest ta sama licząc od śruby do śruby? (napisałem zapytanie do sprzedających i czekam na odpowiedź ale Wy dużo wiecie :) )

imbryk

<a href=http://zapodaj.net/8af69e4d506ab.jpg.html>102589373_1_644x461_amortyzator-tyl-suzuki-gsx-750f-czesci-poznan_rev001.jpg</a>

jajko

<a href=http://zapodaj.net/0f4598838f1b0.jpg.html>suzuki-gsx-f-750-jajo-amortyzator-tyl-3320751575.jpg</a>

Edytowane przez neodaro

Ktoś już chyba pisał, że jak się wrzuci od imbryka amor to delikatnie dupa idzie do góry :), więc długość może być troche inna.

• 2 weeks later...
  • krynio pinned this temat