Skocz do zawartości

Chernobyl miniserial

ilm
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, kaniosz napisał:

Nie było nic o stopie słonia, przynajmniej ja nie pamiętam żeby było. Co do szczegółów to podejrzewam, że Irkowi chodziło o scenografię, charakteryzację, kostiumy a nie o rzeczowe przedstawienie przebiegu katastrofy. 

Jeśli ktoś szuka akcji, napięcia czy innych intryg to na pewno znajdzie lepsze seriale lub filmy. Choć wg mnie Czarnobyl momentami trzymał w napięciu, zresztą nie bez powodu został najlepiej ocenionym serialem ostatnich lat.

Dokładnie.  

W dniu 21.06.2019 o 21:49, Kukuryku napisał:

Nie zadbali o szczegóły, bo podali mnóstwo błędnych, wyssanych z palca tanich sensacji ;) 

Na przykład to bajdurzenie o 2-3 megatonowej eksplozji i 30km promieniu totalnego zniszczenia :takaemotka: 

No ale bez sensacji by nie było oglądalności ;) 

+

10 godzin temu, Kukuryku napisał:

A powiedzcie mi, bo nie oglądałem

Wojtek gość jesteś niesamowity :lol:

No ale w sumie nie trzeba być w Paryżu żeby wiedzieć jak wygląda wieża Eifla :takaemotka:

W dniu 22.06.2019 o 13:47, pawcioj napisał:

Film fanie pokazuje klimat czasów, postawy aparatczyków i ogólnie ducha komuny.
Coś z tych czasów jeszcze pamiętam ;)

Niestety coraz więcej takich akcentów widzę znowu w dzisiejszych czasach :(

Wysłane z mojego fona

Dokładnie, ja też zwróciłem na to uwagę i też jeszcze trochę z tego okresu pamiętam.

Najlepsze było jak telefonem obudzili Dyrektora Elektrowni - pierwsze pytanie czy obudzili też jego zastępce - bo jak coś nie tak to odpowiedzialność musi i na niego :)

No i dla mnie najlepszy chyba dialog sołdata z babcią dojącą krowę ... finał dialogu nieszczególnie najszczęśliwszy dla krowy

A dla mnie najfajniejszy dialog był pani z instytutu atomistyki z lokalnym pierwszym sekretarzem - : )

Wysłane z mojego fona

8 godzin temu, kaniosz napisał:

Nie było nic o stopie słonia, przynajmniej ja nie pamiętam żeby było. Co do szczegółów to podejrzewam, że Irkowi chodziło o scenografię, charakteryzację, kostiumy a nie o rzeczowe przedstawienie przebiegu katastrofy. 

Jeśli ktoś szuka akcji, napięcia czy innych intryg to na pewno znajdzie lepsze seriale lub filmy. Choć wg mnie Czarnobyl momentami trzymał w napięciu, zresztą nie bez powodu został najlepiej ocenionym serialem ostatnich lat.

A nie przypadkiem najlepiej ocenionym serialem wszechczasów? Tzn. odkąd prowadzą rankingi.

1 godzinę temu, Ar2r napisał:

A nie przypadkiem najlepiej ocenionym serialem wszechczasów? Tzn. odkąd prowadzą rankingi.

Najlepszy jest "Świat według Kiepskich" 😀

• Like 1