Skocz do zawartości

Wokół Tatr, Słowacja.

Emilian
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Serwus!! Zapraszam na pierwszą część filmu, gdzie zatrzymamy się na jednej z najpiękniejszej panoramie słowackich Tatr!!
Lubię omijać główne drogi, nawet jak nawierzchnia 'na zadupiach' nie jest 'autostradowej' jakości ;)
Kto śmiga na Słowacji temu znana jest droga nr. 537, która leży prawie pod Tatrami. Ja ja dzielę na dwie części, a jedną z nich omija jak ognia :P
Dokładnie część od skrzyżowania w Tatrzańskiej Łomnicy [ 537/540 ] do skrzyżowania przed Szczyrbskim Jeziorem [ 537/539 ] ze względu na zabudowę i ograniczenia prędkości związanymi z turystyką.
Za to od Szczyrbskiego Jeziora do Wawrzyszowa to można pośmigać [ ten i inne odcinki w drugiej części filmu ].
Lecz jak chce się zobaczyć okazałość słowackich Tatr, w postaci pięknych panoram, to omijamy pierwszą część trasy 537 i śmigamy tą trasą co w tym filmie!! :)

Fajnie ponownie pooglądać panoramę Tatr z motocykla !

Ale jak to się stało, że byłeś sam ,a inazumka umyta ?🤣

I sądząc po zieleni przyrody ,to materiały jeszcze z 2020 ?!

19 godzin temu, mariuszn2 napisał:

Fajnie ponownie pooglądać panoramę Tatr z motocykla !

Ale jak to się stało, że byłeś sam ,a inazumka umyta ?🤣

I sądząc po zieleni przyrody ,to materiały jeszcze z 2020 ?!

Serwus @mariuszn2!! Ano lekko umyta Inazuma ;) No i sam nie byłem - plecaczek był ze mną :D A materiał jest z końca lipca 2020, gdyż zawsze sobie coś zostawiam na zimę by kanał był 'żywy,.
Niestety, jeszcze w tym roku nie byłem na motocyklu, ale jak dobrze pójdzie to w ten weekend zajmę się Inazumą i serwis ruszy. Potrzebuję z 3 weekendy by doprowadzić Inazumę do uzyteczności ;)
Zatem od maja powinienem nagrywać nowe materiały. A więcej będzie po jeszcze mniej uczęszczanych drogach i więcej zjazdów z asfaltu :D
A u Ciebie jak z jazdą??

Jak ja zwykle latam w każdym miesiącu ,także zimą ,zresztą wiesz ,bo rozmawialiśmy w temacie 

"prywatne otwarcie sezonu 2021 ".No ale prawdziwy sezon dopiero się zaczyna.

6 godzin temu, mariuszn2 napisał:

Jak ja zwykle latam w każdym miesiącu ,także zimą ,zresztą wiesz ,bo rozmawialiśmy w temacie 

"prywatne otwarcie sezonu 2021 ".No ale prawdziwy sezon dopiero się zaczyna.

Chodziło mi właśnie o takie dłuższe wypady jak np. do mnie śmigneliscie.. No ale 'sezon' się przesuwa, ale nadejdzie :D

6 godzin temu, lejkowy45 napisał:

Kurczę, zainspirowałeś mnie, muszę zorganizować podobny wypad w weekend jak tylko pogoda pozwoli. :D 

I oto m.in. w moich filmach chodzi :D Udanej pogody zatem!!

• 3 weeks later...

Serwus!! Zapraszam na drugą część filmu z okrążania Tatr po stronie Słowackiej. Tym razem powrót do Polski i to wcale nie gorszą trasą ;)