Skocz do zawartości

Pierwsze koty za płoty 2022

mariuszn2
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj korzystając z okienka pogodowego ,wyprowadziłem pierwszy raz w 2022, hajkę 

na spacerek ,taki 80-cio kilometrowy .I to był pierwszy raz od 4 m-cy ! Silnik odpalił

od strzała ,choć przez całe 4 m-ce akumulator ani razu nie był nawet ładowany ! Szału pogodowego 

wbrew prognozom nie było ,raptem było 5 C i nawet trochę pokropiło ,ale i tak było 

zajebiście !!! Choć nie tak do końca , bo cały czas zapalała mi się w głowie czerwona 

lampka ,że mandaty teraz kosztują majątek ! 😜

No i jeszcze spostrzeżenie ze stacji benzynowej ,po sporej obniżce cen ,zaledwie w ciągu 2 tygodni

ceny odrobiły już 20 gr ! Jak tak dalej pójdzie ,to do czasu powrotu obniżki VAT na paliwa

ceny wzrosną do 6 zł ,a już przy 23 % VAT ceny skoczą do 7 zł za litr !!!

20220215_132601.thumb.jpg.4f8d0516be9f8c830d14c7780ade174b.jpg

Kojarzycie tego gościa z muralu ?! To jest rondo jego imienia w Brwinowie ,gdzie mieszkał przez długi okres !

20220215_133837.thumb.jpg.b7960a1217e6aa3c1d0482d1a1d3c819.jpg

Gazetka z datą w biedrze ,coś dla niedowiarków i innych malkontentów !

20220215_142507.thumb.jpg.e18d3f00bfc76212cf8b2569fa04cf5d.jpg

Przy okazji załatwiłem jedną sprawę w centrum Janki !

Edytowane przez mariuszn2

No i fajnie.

Ja niestety, nie pojeździłem.

Nadal stoi lodowisko przy jednośladach. Aczkolwiek dzisiaj głównie widziałem skuterzystów. Szaleli, na stacje benzynową latali tankować.

A ten mural kojarzę. Często tamtędy przejeżdżam, to i pierwsze, co rzuca się w oczy, to ten Pan.

Co do paliwa. To spodziewałem się, że tak będzie. Dlatego zatankowałem auto do pełna, jak tylko cena spadła i jeszcze 20 zł odebrałem z karty paliwowej, które zbierałem ze 3 lata.🤣

Pewnie do czerwca cena będzie już koło 6 zł. Muszę kupić dużo kanisterków, zatankować i pochować w piwnicy, na gorsze czasy.

Janki fajnie się rozbudowały, aczkolwiek nie ma tam miejsca, które odwiedzałem z rodzicami obowiązkowo, jak byłem młokosem.

A mianowicie stoisko z pizzami/zapiekankami na sklepie, na samym końcu hali. To był jeden z moich smaków dzieciństwa. Wizyta w Jankach nie mogła się obyć bez tych zapiekanek.

Ach, wspomnienia...

Edytowane przez maniomen

Ten tytuł to jakaś prowokacja 🤔

A te winogrona różowe to w jakiej cenie?

@mariuszn2no i elegancko!! Mimo, że to 'tylko' 80km i że to 'tylko' przejażdżka po okolicy to zajegane uczucie znów odpalić motocyk i poczuć to czego nie da się do końca opisać :)
Ja tez bym już chciał, ale czekam na ok. 15 stopni i nie po to, że to moje minimum do jazdy [ jeżdze podobnie jak Ty ;) ], ale takiej temp. potrzebuję na serwis [ wykonuję go pod gołym niebem.
Zatem super, że wykorzystałeś 'okienko'!! No i pozostaje zyczyć Oby do wiosny!!
p.s.
Co do cen paliw, to ja w grudniu zeszłego roku mówiłem, że litr 95tki będzie w wakacje między 6 a 7 zł. A pod koniec roku może dobić do 8 a 9 zł. Czyli ceny podobne jak w Skandynawii, a zarobki.. no cóż.
Trza szykować się na ogólne podniesienie cen w sporym stopniu i uważam [ patrząc na ekonomiczno-gospodarczy stan świata ], że pod koniec tego roku średnio podwyższka cen co do stycznie tego roku wyniesie ok. 80%.

12 godzin temu, kazek napisał:

To nie znasz takiego powiedzenia ? 😉

4 godziny temu, seebst napisał:

A te winogrona różowe to w jakiej cenie?

Sprawdź na stronach biedry ,tu chodziło tylko o datę z plakatu !

@Emilian ,pierwsza jazda w roku to zawsze niezapomniane przeżycie ! Tym razem dla mnie było szczególne,

bo miałem z powodu covidu 4-ro miesięczną przerwę .Przez ostatnie prawie 10 lat latałem praktycznie

w każdym m-cu ,także tych zimowych ,ale tym razem się nie udało .

Ja już się stary i leniwy zrobiłem. Czekam aż będzie cieplutko, co by móc po dłuższej jeździe stanąć, usiąść na ławeczce i powcinać trochę tych różowych winogron 😁

Mariusz, zdejm ten tylny bagażnik bo on niesamowicie szpeci ten ładny motorek...

Tam kilka numerów magazynu Motor jeździ 🤣

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, jacek1 napisał:

Mariusz, zdejm ten tylny bagażnik bo on niesamowicie szpeci ten ładny motorek...

No to Huston masz problem :takaemotka: ,bo ja gdzie różne szpargały ,przeciwdeszczówki ,

mapy ,itp. gdzieś wozić muszę !!! Poza tym ,jak jadę ,to kufra nie widzę !!! :takaemotka:

Że już nie wspomnę o pakowaniu na jakieś 2-tygodniowe wypady !

A stelaż to nie żadna samoróbka ,tylko dedykowany dla hajki markowy wyrób !

Pewnie nie widziałeś jeszcze hajki z trzema kuframi ?!

się uczepił kuferka, bo jeszcze przyczepki nie widział  😀

maxresdefault.jpg

8 godzin temu, Franio napisał:

się uczepił kuferka, bo jeszcze przyczepki nie widział  😀

maxresdefault.jpg

O! To coś dla mnie 😝

• 3 weeks later...
On 2/15/2022 at 10:26 PM, kazek said:

No właśnie, co Ty masz do kotów? ;)

Ja jak już się szykowałam do zdjęcia moto z paki i może nawet przejechania się, to przyszedł śnieg i mróz (w nocy do -16). 
A niby w Rumunii miało być cieplej, phi! 

Ty moto ciągle na pace wozisz? 

Chyba odebrałem tytuł tematu, 😏zbyt dosłownie 

Oświadczam pod przysięgą ,że ja do kotów nic nie mam a nawet je lubię ,

chociaż psy bardziej ! 😃

Noż się uczepili tytułu ,jak rzep psiego ogona ! :takaemotka:

Qrde ,zaraz się będę musiał jeszcze z rzepów tłumaczyć ! 

Aż mi się ten kabaret przypomniał 😂

• Upvote 1