Skocz do zawartości

Interstellar film sf?

nieaktywny2
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dostępny na netfix.

No więc.

Jestem lekko stronniczy i uwielbiam takie filmy więc recka bedzie stronnicza i krótka.

Tego typu filmy trzeba oglądać z super obrazem i dźwiękiem.  Ktoś kto ci powie widziałem ten film ba telefonie .....

Do brzegu.

Muzyka filmu cudna cudowna.  Hans Zimmer. Wiadomo spisał się

Reżyserem filmu jest Christopher Nolan.  Ten od nowego batmana. Jak już on robi film to musi być  

Postakopoliptyczna wizja naszej ziemi.

Główny bohater wyrusza w podróż w poszukiwaniu nowej ziemi. Zostawiając rodzinę. Dalej to już poezja obrazu i dźwięku. 

• Upvote 1

Interstellar jak dla mnie to jeden z najlepszych S-F jakie widziałem. Premierowo w IMAX wyrywał z butów. Jak ktoś ostatnie 9 lat spędził na bezludnej wyspie a chociaż trochę interesuje się tematami SF to pozycja konieczna. Tylko tak jak rafix napisał - szkoda go oglądać w marnej jakości. Obraz obrazem, ale dźwięk robi tu ogromną robotę.

Potwierdzam - bardzo dobry film SF (uwielbiam takie klimaty).

Ps. W niedzielę na YT oglądałem film "MOON". Też bardzo fajny i godny polecenia:

3 godziny temu, jacek1 napisał:

Potwierdzam - bardzo dobry film SF (uwielbiam takie klimaty).

Ps. W niedzielę na YT oglądałem film "MOON". Też bardzo fajny i godny polecenia:

Nowy temat pisz

A ja Prometeusza pacze

''Interstellar'' nawet dla NIE fanow Science Fiction robi dobra robote. Przekonywujacy jest i logiczny.

Zapisałem na liście do obejrzenia. Na weekend wciągnę. Kurdę, przyznać muszę, że jak rafix coś poleca to jest to na prawdę sztos. 

• Like 1

4 godziny temu, BAN napisał:

Zaloz nowy temat 😜 A film tez uwazam za ciekawy

2 godziny temu, rafix napisał:

Nowy temat pisz

A ja Prometeusza pacze

Zakładam temacik :)

Widzę że ludzie z pbc mają podobny gust nie tylko do moto :D

A kojarzycie profesora Brand ( tego starszego pana ). Który  próbował zarecytować wiersz?

Nie wchodź łagodnie w tą pogodną noc...

więc to Thomas Dylan.  Nie odpuściłem znalazłem 

Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc.
Niech płonie starość tuż przed kresem dni.
Walcz, walcz gdy światło traci swoją moc.
Choć wiedzą mędrcy ,że się zbliża mrok.
Bo żaden piorun z ust nie padnie ich.
Nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc.
Walcz, walcz gdy światło traci swoją moc.
Dylan Thomas

Tak wiem nie zaczyna się zdania od A lub A więc.😁

Pod końec recytuje ten wiersz dr. Mann choć nie cały

• Like 1

Choć film nie jest pozbawiony żenujących scen.  Sf to sf kosmos itp . Tego nikt nie zweryfikuje. Ale te kombajny samobierzne to  żenada na maxa. Co one tak na prawdę koszą??? Kukurydza na ziarno to za zielona za wcześnie.  Na kiszonkę to nie takim sprzętem i o. Mogli bardziej  postarać

A i jest też scena jak nasz kolega Havana jedzie sobie autem przez pole owej kukurydzy 😁😁😁

39 minut temu, rafix napisał:

A i jest też scena jak nasz kolega Havana jedzie sobie autem przez pole owej kukurydzy 😁😁😁

Podobno żeby nagrać tą scenę realistycznie to celowo zasiali pole kukurydzą :) Po zakończeniu zdjęć kukurydzę zebrano i sprzedano :)

Teraz, kaniosz napisał:

Podobno żeby nagrać tą scenę realistycznie to celowo zasiali pole kukurydzą :) Po zakończeniu zdjęć kukurydzę zebrano i sprzedano :)

No spoko. Tylko ze mogli kosić już suchą na ziarno. Bo cały czas mowa o ziarnie kukurydzy.  A w tym stanie jak na filmie to tam zero ziarna a i kolby nie bardzo widać

Tylko na kiszonkę się nadaje 

Może tego co nie rozjechali to skosili jak już była sucha :D jak kręcili to nie było czasu czekać aż wyschnie, a i zielona lepiej wyglądała, ładnie kontrastowała :) 

W sumie to zawsze się zastanawiałem jak to jest z kukurydzą, czemu czasami kosi się jeszcze zieloną a czasami suchą i to już nierzadko po przymrozkach? 

7 minut temu, kaniosz napisał:

jeszcze zieloną a czasami suchą i to już nierzadko po przymrozkach? 

Zielona na kiszonke.  Sucha na ziarno. A po przymrozkach lepiej bo ziarko suchsze i lepiej z kolby odpada

Ale nie czepiajmy się drobnostek 😇

• Upvote 1

Jako fan Odysei kosmicznej byłem zachwycony. Polecam!

• 2 months later...

Wiecie że znowu wkręciĺem się w ten film. A bardziej w muzykę.  Katuje Hansa do pozygu

• 4 weeks later...