Skocz do zawartości

Film malowany Chłopi 2023

maniomen
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór.

Jako że była okazja męską częścią rodziny udać się do kina, wczoraj poszedłem na jeden film, dzisiaj na drugi.

Pierwszy to była japońska animacja Akira, którą mam ważenie że kojarzę, ale nie mam pełnej świadomości, czy ją oglądałem, ponieważ ma ze 40 lat i teraz puścili ją w kinach w 4K podobno.

Ale nie o tym dzisiaj, bo animację prawie nikogo nie interesują (O czym świadczy to, że na sali poza mną i moją "obstawą" nie było nikogo na sali).

Film Chłopi.

8095499.3.thumb.jpg.29fb005b5ea2966d566e3c438dd193ec.jpg

Ostatnio nawet jakieś kłótnie były na temat tego, że w złych warunkach malarze pracowali, nie wczytywałem się, ale dla zarysu filmu, jest to film, który z tego co kojarzę, nagrany był normalnie, tak pi razy drzwi, a następnie artyści malowali klatki, które następnie skomponowano w dzieło ostateczne.

Sam osobiście nie byłem pozytywnie nastawiony do tego filmu, ze względu oczywiście na awersję do wszystkiego, co związane było ze szkolnictwem i lekturami, których po dziś dzień poniekąd nie trawię.

Aczkolwiek pozytywnie się zaskoczyłem. Są emocje, jest intryga, jest przemoc, jest typowa polska wieś, dzieci lepiej na to nie zabierać, bo jest też damska golizna.

Film podzielony jest na cztery części, jesień, zima, wiosna i lato.

Nie żałuję wydanych pieniędzy i jeżeli ktoś tak jak ja odbił się od lektury z jakiegoś powodu, to może pójść na ten film i go obejrzeć.

Trwa koło 2 godzin, z reklamami w kinie 2:30.😆

Edytowane przez maniomen

Kurnia, @maniomen co się stało? Normalnie jak walka Gołoty. Poszedłem po chipsy, piwo otworzyłem a tu koniec. 

fcuk. Disappointment 

ogarnij się i napisz coś, jakąś masz posuchę. A żeby było w temacie - gardzę polskim kinem. Nie trawię, nie trawię dialogów, efektów, muzyki, Karolaka i reszty „aktorów”. Nie oglądałem NIC co mi się spodobało od czasów Killera, Nic śmiesznego, Dnia Świra. Jedynym współczesnym polskim filmem/serialem, który obejrzałem i mogę polecić to Wielka Woda. 

No i zabacz jaka lipa u Ciebie. Napisałem post niemal tej samej długości. 

Godzinę temu, kokos napisał:

gardzę polskim kinem. Nie trawię, nie trawię dialogów, efektów, muzyki,

Oj błądzisz błądzisz. Po prostu złe tytuły wybierasz.  Fakt ostatnie lata to posucha.tylko pseudo romansidła które wszystkie mają ten sam scenariusz. 

Ale są też kryminały kilku odcinkowe. 

Manio. Tą recenzję filmu Chłopi to będziesz pisał dopiero? Tak? 

Bo nic o filmie nie opisałeś. 

Swoją drogą film miał być kandydstem do Oskara. I oo..

9 godzin temu, kokos napisał:

No i zabacz jaka lipa u Ciebie. Napisałem post niemal tej samej długości. 

8 godzin temu, rafix napisał:

Manio. Tą recenzję filmu Chłopi to będziesz pisał dopiero? Tak? 

Nie ma co dużo pisać, po co spojlerować, he he.

A co do dźwięku, czasami zdarzało się, że jakiś dialog był mamrotany, ale powiedzmy że jakieś 90% normalnie dało się usłyszeć przy akompaniamencie chrupanych dookoła popcornów i orzeszków.😁

Nie oglądałem, ale chętnie zobaczę.

A co do lektur, to większość ich nie lubiła , ale z wyjątkami . Bo taki Potop,

Faraona czy Krzyżaków to wciągnąłem jedna dziurką od nosa !!!!

Ale dla mnie istniejąca już ekranizacja zawsze była zdecydowanie

lepszą alternatywą od lektury , np. Wesele !

• 2 weeks later...

Ja byłem jakiś inny, bo lubiłem czytać polskie lektury