Skocz do zawartości

OBCY: Romulus

jacek1
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Już kupiony bilet na 20 sierpnia....  Wow...

• 2 weeks later...

Właśnie "zaliczyłem" piątą odsłonę "OBCEGO" - dla mnie bomba. Po prostu trza zobaczyć... Jednak nie był mnie w stanie tak mocno "przerazić" jak Obcy - Nostromo, który na zawsze pozostanie we mnie jako ten jedyny, najlepszy z niezapomnianą Sigourney Weaver jako Ripley. Czy warto  obejrzeć - nawet trzeba. POLECAM dla wszystkich fanów OBCEGO i nie tylko.

Napisano (edytowane)

Sorki... Pomyliłem się z datą... Miało być 15 sierpnia.. 😉

Edytowane przez jacek1

Nie widziałem edita jak to wklejałem.

Jak się jest starszym to już nie takie to straszne 😉 Chyba że by się zjarał przed.

Za gówniarza to po takim filmie człowiek się bał do kibla iść w nocy.

"Obcy" nigdy nie był moim światem i żadnej części nie obejrzałem w całości ..

Ale jak zrobili kolejną i trzyma poziom to szacun...dla mnie to zbyt banalne i krwawe nadal..

Star Wars to taka cukierkowata i momentami nudna opowieść przygodowa sci-fi i nijak się ma do serii Obcy... Obcy to horror sci-fi i jako taki jest klasykiem gatunku i takim jak na razie pozostaje..

• Like 1

Napisano (edytowane)

Obawiam się, że się da ..  No można byłoby go ubrać go w puchowe futerko...Takie mięciutkie z króliczymi uszkami, założyć śliniaczek ażeby się tak nie ślinił. Pazurki obciąć na łapkach i ogonie. Pozostaje kwestia wysuwanej szczęki... Hmmm... Mysle, że  trza byłoby go umówić do stomatologa, albo chirurga szczękowego i zapewne by na to cóś poradzili... xD

Ten na zdjęciu z allie.. czyż nie jest słodziakiem? 🤣

obcóś.png

Edytowane przez jacek1

Też mi się podoba...  😍

No ja bylem i jakoś tak powiem dupy nie urywa. Odnosi się wrażenie jakby scenarzyści zasiedli przy flaszce i zrobili sobie seans starych alienow i powyciągali wszystko co wg nich będzie dobre w kolejnej czesci.

Obsada aktorska to banda nastolatków jak ze Stranger Things, widać ze targetem byli młodzi ludzie bo wiadomo ze dla nich każdy po 40 to już leśny dziadek.

Początek filmu baaardzo mi się spodobał i już mialem nadzieje na dobra kontynuacje serii. Fajne ujęcia industrialnej planety, retro technologia - dawalo to fajny klimat.

Niestety im dalej tym gorzej i to do tego stopnia ze w połowie filmu siedziałem już poirytowany, znudzony i życzyłem aby alieny zżarły ta cala nudna ekipę.

Człeko alien wyglądał jak slenderman z minecrafta. Czas inkubacji obcych to tez jakiś żart.

Oczywiście w dzisiejszych czasach spodziewałem się czegoś gorszego jak Obcy LGBT friendly czy jakieś lesbijsko gejowskie duo to i tak film mnie nie zachwycił.

• Like 1
  • Upvote 1

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Mój Koteł chyba chciał się upodobnić do Obcego...... 🤣

1425930606_Margola-Xenomorf.thumb.jpg.34933f7347071d2a9d5e18783db016f9.jpg

Edytowane przez jacek1

• 2 months later...

Obejrzałem wczoraj, majtek nie ściągnęło ale tragedii nie było. Niby 2 godziny a oglądało się jakby trwał 45 minut. Fajne nawiązanie do pierwszej części no i pozostawiona furtka do kolejnych co mnie cieszy. 

Moim zdaniem za mało aliena w alienie. 

Dziękuję.

Pozostaje czekać na serial ALIEN: Earth, który ma wyjść w 2025 roku...

4 godziny temu, jacek1 napisał:

Pozostaje czekać na serial ALIEN: Earth, który ma wyjść w 2025 roku...

Fajny trailer, podobuje mi się. Jestem zagorzałym fanem Aliena, każdą część obejrzałem jeszcze jako dziecko kilkanaście razu i znam je na pamięć :D Trochę więcej spodziewałem się po Romulusie po tak długiej przerwie od ostatniej części. Może serial będzie lepszy :)