Skocz do zawartości

Bakuon! - Japońskie Anime o Motocyklach i... Ekhem... Licealistkach :)

maniomen
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór.

Niektórzy z nas zapewne wiedzą, że jestem człowiekiem, który różnych rzeczy próbował, różne rzeczy oglądał, jak na przykład japońskie Anime, czy... Ekhem... My Little Pony, które obejrzałem od deski do deski i niczego nie żałuję.😁

Jeśli chodzi o anime, najróżniejsze oglądałem. Poważne, tragiczne, horrory, śmieszne, głupie, adaptacje, żałosne i skrajnie chore/powalone, które człowiek ogląda i zastanawia się, co za chory po...b na to wpadł i miał odwagę to stworzyć? Z drugiej strony, jeżeli jest popyt, jest podaż.🙃

Dzisiaj zaproponuję wam obejrzenie anime Bakuon!. 12 odcinkowe anime, które z grubsza opowiada o damskim liceum, w którym dziewczyny chcą rekultywować tradycję klubu motocyklowego, w którym została tylko jedna osoba, a więc anime o wszystkim i o niczym, bez głębszej fabuły, ciągu przyczynowo-skutkowego i czasami sensu. Są żarciki i docinki względem różnych marek, oraz o dziwo, czasami żarty wycelowane w peda... rowerzystów, he he. Ogólnie czas poświęcony motocyklom według mnie to jakieś 40%. Troszkę mało, zwłaszcza że nie jest poruszana mechanika, a to byłoby już ciekawe.

Tutaj macie zwiastun. Jest po Japońsku, więc pewnie i tak nic nie zrozumiecie.😁

Jako że jest to dzieło Japończyków, widać tam przewagę pojazdów Japońskich, a Więc Honda, Kawasaki, Yamaha i Harley David-San (Żarcik z anime, zrozumiecie, jak obejrzycie🙃). Są też widoczne kaski znanych marek, a i zagraniczne marki okazjonalnie się pokażą.

Nie powiem, trafiłem na to anime przypadkiem, ponieważ w internecie znajdowałem memy i filmiki, w końcu znajdując nazwę.

Jest to typowe anime niskich lotów. Głupkowate, czasami można z czegoś się lekko zaśmiać, jest cycata miłośniczka Suzuki, ale mnie najbardziej do tego przyciągnęła dosyć przyzwoita szczegółowość, jeśli chodzi o odwzorowanie motocykli, zwłaszcza tych starszych (Pierwszy raz w życiu usłyszałem o Katanie 1135R Yoshimura Edition i teraz bym taką chciał sobie kupić😁).

https://shinden.pl/series/44841-bakuon/episodes

Powyżej wklejam link do strony, na której możecie sobie to cudo obejrzeć z polskimi napisami, więc o ile transfer pozwoli, można śmiało spróbować. A! Napisy czasami są źle przetłumaczone, ale w anime to codzienność, więc nie przejmować się.

I chociaż ostatnio mam nadal doła i średnio mi się chce jeździć, tak po obejrzeniu tego anime stwierdziłem, że chciałbym sobie pojeździć. I kupić różową Hondę Su-Fo.🤣

Ahoj!

Edytowane przez maniomen

Ech,

kawalerem znowu być. 

Teraz widzę ile życia zabiera kobieta

@maniomen zazdroszczę czasu wolnego

39 minut temu, kokos napisał:

@maniomen zazdroszczę czasu wolnego

Z roku na rok coraz mniej, ale teraz mając tylko 1 motocykl, ponownie trochę czasu odzyskałem.🙂

45 minut temu, Kukuryku napisał:

Super Cub sobie obejrzyj, to może sobie Super Cuba potem kupisz :D 

https://shinden.pl/series/55765-super-cub

No namówił.😁

Kolejne anime dołożone do listy.

PS. A super Cub'a zastanawiałem się, czy tacie nie kupić, na dojazdy do pracy. Ale że na razie przeszedł już na motocyklową emeryturę, to cóż.