Skocz do zawartości

Łańcuch - Zestaw Napędowy - Różne Problemy

Gość Banul
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro trox to znaczy że ktoś je zmienił z oryginalnych imbusów. Jeśli zrobisz tak jak pisali koledzy wcześniej to powinieneś je odkręcic.

Edytowane przez Paweł NGI

jak sruba zlapala na gwincie to rozwiercenia lba nie pomoze. To je amelinium :) wiec jak mas dojscie do spawarki to przyspawujesz do lba jakas twardsza srube i dobrym imbusem odkrecasz. Jak pusci to nastepna az wkoncu sie uda. Najwazniejsze to dobre bity i rowne trzymanie podczas odkrecania

jak sruba zlapala na gwincie to rozwiercenia lba nie pomoze.

Pomoże pomoże, jak ukręcisz łebek to potem jakiś dobry odrdzewiaczem, dobry bocianek (nie wiem jak u was się na ten klucz mówi. taki samozaciskowy) więc albo śrubę ukrecisz albo puści (jeśli są oryginalne śruby, czyli powyżej lub równe 8.8 to musi puścić, aa i co najważniejsze, broń Panie boże wkładać jakieś nowe śruby o mniejszej wytrzymałości!!), no albo wtedy spawać masz lepszy dostęp bez dekla, ale bez obaw jak ukręcisz łebek, daje sobie palca.. (albo i nie;D), że śruba puści :)

Dzięki za rady :D Wraz z kolegą Martini który dysponował dużo lepszym zaopatrzeniem sprzętowym niż ja :P wykręciliśmy śruby. Tak to wygląda w środku:

20120825004.jpg

Niby dokręciłem tę wielką śrubę i tą imbusową, jest troche ciszej ale dalej lekko słyszalne. Zębatka wygląda jak nowa według mnie :)

Straszny tam syf jest, nie wydaje wam się że czegoś tu brakuje ? taki plastik przy zębatce być nie powinien ? Gdzie mogę takie coś dostać ?

Edytowane przez cHRoM

Zębatka aby jeździć :P przewrażliwiony jesteś za bardzo :P

Edytowane przez Conorian

Fakt jesteś przewrażliwiony. To raczej normalny dźwięk łańcucha na zębatce. Zębatkę zminisz przy zmianie napędu i tyle bo na razie nie ma po co. Co najwyżej kup naftę i umyj wszystko.

A patent na imbusy/torxy to dobry bit (nie taki z kompletu za 10 pln) i młotek. Komplet dobrych imbusów czy torxów to wydatek na poziomie 40-50 pln.

• 2 weeks later...

Witam wszystkich

Od niedawna jestem posiadaczem B 12.5 bandit s - 2008.

Zauważyłem że przy 2-3 obr przy utrzymywaniu równej predkosci na wszystkich biegach czuc lekkie szarpanie,tylko i wyłacznie w tym zakresie.

moto wkreca sie bez zajakniecia do odcinki i z powrotem, swiece swieżutkie irydowe, nowy K&N, tłumik jeszcze org, katalizator jeszcze na swoim miejscu, kabelek nie ciachniety ,naciag lancucha wyregulowany, brak bledów - na starych swiecach i filtrze bylo podobnie.Suzuki z polskiego salonu na wyswietlaczu jest 13 tys km. po motocyklu widac że prawdopodobnie org.

Prosze posiadaczy dużego bandziorka o wskazówki czy jest cos nie tak czy ten model tak ma :usmiech:

A już miałem coś podpowiedzieć a tu zonk :P

Przywitanie zmienione może teraz bedzie sadysfakcjonujace.

Dzieki rafaltdi ale nie wymiekam, predzej czy pózniej i tak to rozgryze.

To na samym początku sprawdź czy żadne ogniwo łańcucha nie stoi. Najprawdopodobniej łańcuch jest przyczyną (moim zdaniem). Lub może być nierówno wyciągnięty.

Pare ogniw było przytartych ale je rozruszałem, co do naciagu nie jest idealny ale tragedji też nie ma.Lece jutro na ta imprezke do Czech

http://omko.pl/imprezy/582/wyscigi-weteranow-branna

może tam sie z kims zgadam w tym temacie to dam znac :driving_moto:

Przesmaruj go przed wyjazdem i może po trasce mu przejdzie :P

Sorry rafaltdi że pisze dopiero dzisiaj ale sobota wieczór rządzi sie własnymi prawami %%%.Impreza w Czechach super- polecam wszystkim, problem pozostał bez zmian nie jest zbytnio dokuczliwy w czasie jazdy ale mnie irytuje. Tematu nie koncze może jakas mądra głowa cos podpowie.